Şimdi Ara

satılık araç ilanlarındaki temizlik boyası bilmecesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: True_Sun

Ortam garip oldu artık...

Millet ne yapacağını şaşırdı alıcısı ayrı satıcısı ayrı...

Bir önceki arabamı alırken sağdan kazalı olduğunu biliyordum... Kaput tavan bagaj sol taraf hasarsız...

Sağdan kazayı yapalı ve tamir olalı çok olmuş biraz toplansa iyi olur durumda..

Aldım aracı gittim ustama ve dedim ki sağ tarafı iyice toplayalım diğer yerlere de boya atalım ki cilli gibi olsun renk farkı olmasın...

Abi dedi delimisin kimseye anlatamazsın bi pasta yaparız tamam dedi...

Sonuç adam fena haklıymış ben fena saf...

Ülkemizde arabada boya varsa sabıkalı muamelesi görüyorsun. Ülkemde herkes dürüst olsa boyalı da alınır kazalı da. Hem düşük fiyat hem kalite. Ama? amalarla dolu cümleler uzaaar gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaporta da avuç içi kadar biryer işlem görmüştür diyenler var
  • Normal bi şey, mesela benim araba kirlendi baya, haftaya 30 bin boyasını yaptıracağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

Bi caps vardı bulamadım şimdi kendimde işyerinde yapmaya üşendim.

Yurtdışında bel altı = Lastiklerin yarısından itibaren aşşalarda olan boyalar hani yanaşırken taşa maşa sürttüğümüz kısım.

Türkiyede bel altı = Direkler ve tavan araç komple boyalı.

Ulan dümbük. bagaj kapağının üstünü nereye sürttünde temizlik boyası diyosun.

İlan bakarken Elencekler Listesi

1. İsmini Ahmet-Mehmet "BEY" olarak açanlar.
    2. Galeriler
    3. Zır orjinal, Namazları kılınmış, İçinde küfür edilmemiş gibi saçma salak şeyler yazanlar.
    4. 5-6 parçası boyalı yazanlar. Ulan bunu coupe araca yazmış. Aracın toplasan 5 parçası yok kapıları yok lan arabanın.
    5. Sigorta şişirmesi hasar kaydı olanlar. Adam araç otoparkte 5 yıl kalmış otopark ücreti tramerde kayıtlanmış 30 bin tramer kaydı gözküyor yazmış. Yuh artık oha.

O değilde böyle yapıncada araç kalmıyor geriye. :)

İşte sırf bu yüzden (geriye araba kalmadığından) Ladama kıyıp da başka araba almaya çekiniyorum.

• Sahibinden.com ilan jargonları ve esas manaları:

Bel altı boyalı = Takla attı, toparladık ve full boyadık

4 parça değişen var = 4 kapı ve çevresindeki bütün elemanlar değiştir çünkü tır çiğnedi

Sol çamurluk boyalı = Sms ile tramer kaydı sorgulaması: 76500 lira hasar mevcuttur

• quote:

Yurtdışında bel altı = Lastiklerin yarısından itibaren aşşalarda olan boyalar hani yanaşırken taşa maşa sürttüğümüz kısım.

2. Galeriler
    3. Zır orjinal, Namazları kılınmış, İçinde küfür edilmemiş gibi saçma salak şeyler yazanlar.
    4. 5-6 parçası boyalı yazanlar. Ulan bunu coupe araca yazmış. Aracın toplasan 5 parçası yok kapıları yok lan arabanın.
    5. Sigorta şişirmesi hasar kaydı olanlar. Adam araç otoparkte 5 yıl kalmış otopark ücreti tramerde kayıtlanmış 30 bin tramer kaydı gözküyor yazmış. Yuh artık oha.

Sahibindende soyismimi yazmaktan çekiniyorum. Bu sebeple... Bey diye açmıştım. Dolandırıcı, galerici, çakal, it kopuk insanların aile, adres vb özel bilgilerime ulaşmasını istemiyorum.

Araç parçası hırsızları var. Korkmakta haksız mıyım?

Bu yüzden o madde hariç katılıyorum tamamına.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracta gercekten temizlik boyası var

( Tamponlar )

Ama satarken bu deyimi kullanmak istemiyorum gıcık aldım iyice bu laftan zaten

Herşey temizlik boyası heeee

İstisnalar haric durum bu

• boya olunca insan neden korkar ki bide parca parca boyaniyor beyazda belli olmazda baska renkde belli oluyor

• Adam gidiyor, arabasının fotoğrafını kapalı otoparkta çekiyor. Sanki günışığının köküne kıran girmiş. Aklı sıra kusurları saklayacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Normal bi şey, mesela benim araba kirlendi baya, haftaya 30 bin boyasını yaptıracağım

araba çamur banyosu yapmış olsa gerek anca boya paklar hocam arabayı ama fırın boya olacak lütfen! aşağısı kurtarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 111222333hhh

quote:

2. Galeriler

Sahibindende soyismimi yazmaktan çekiniyorum. Bu sebeple... Bey diye açmıştım. Dolandırıcı, galerici, çakal, it kopuk insanların aile, adres vb özel bilgilerime ulaşmasını istemiyorum.

Araç parçası hırsızları var. Korkmakta haksız mıyım?

Bu yüzden o madde hariç katılıyorum tamamına.

korkmakta haklısınız. ben zaten bu tarz yerlere telefon numaramı tanımlamam ve sadece mesaj yolu ile bilgi almak ve vermek isterim. hayat gayesi olmayan, kalbini karatmış bir sürü insan var. Allah gecinden versin heran herşey olabilir canım ülkemde. herkes bi türkü tutturmuş gidiyor.. kim kime itelerse

• quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

Sahibinden.com ilan jargonları ve esas manaları:

Bel altı boyalı = Takla attı, toparladık ve full boyadık

4 parça değişen var = 4 kapı ve çevresindeki bütün elemanlar değiştir çünkü tır çiğnedi

Sol çamurluk boyalı = Sms ile tramer kaydı sorgulaması: 76500 lira hasar mevcuttur

bir kaç ay öncesinde bi ilan gördüm araba bildiğin yan yatmış ilan sahibi o resmi bile koymuş art niyetli olmadığı çok rahat anlaşılıyor. Ama hava yan yatmış araba için utanmasa arabada hiç hasar yok diyecek o derece açıklamalar yazmıştı. tespitiniz güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: 7dreaMSoLdier_

Aracta gercekten temizlik boyası var

( Tamponlar )

Ama satarken bu deyimi kullanmak istemiyorum gıcık aldım iyice bu laftan zaten

Herşey temizlik boyası heeee

İstisnalar haric durum bu

konuyu açarken belittiğim durum işte tamda bu. hocam sen tampon diyorsun ekspertiz firmaların bazılarını tamponda olan boyaya boya bile demiyor. Hatta ve hatta tampon hasarlarını kaile bile almayanlar var. sanki açık açık kazayı yazsa aracı satılmayacak!her ürünün mutlaka ama mutlaka bi alıcısı vardır. Ama tilkiliği çakallığı kim yapacak? hem ayranım dökülmesin hem g..s...sin meselesine dönüyor olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Adam gidiyor, arabasının fotoğrafını kapalı otoparkta çekiyor. Sanki günışığının köküne kıran girmiş. Aklı sıra kusurları saklayacak..

tatlı su kurnazı o tipler. karanlıkta flaş ışığında araç resmi çekmiyorlar mı ağzına ağzına kürekle vurasım geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayseybi

Ha bir de şey var; birkaç parça boyalıydı renk tutsun diye komple boyattım diyenler...

ama gerçekten oluyor renk farkı, benim araçta var renk tutsun diye boyatmadım gerçi ama bariz çift renk duruyor araç boyatsam bi türlü, boyatmasam saçma sapan gözüme batıyor. şimdilik duruyor öyle
  • Yahu ne var neden korkuyorsunuz yazsanıza doğrusunu. Ben anlamıyorum kazadır olur neden kandırıyorsunuz milleti. Bugün cuma vaazında buna değinildi.' Bizi aldatan bizden değildir.' esnafa yüklendi biraz da konu. İçimden dedim bizim esnaf cumaya gider bunları dinler ama neden değişen bişey yok ne var yani şu kaza oldu boyalı de. Ben satmayı düşünmüyorum ama satarsam 24bin hasarım var her şeyi olduğu gibi yazıp fotoğrafta koyacağım. Aha mal bu alıcı olan arasın. Kazasız halininde 3 5 bin aşağısına koyarım alan alır. Sahibinden, m kazadan sonra da bindim eskisinden daha iyi oldu. Her yer vuruk göçüktü, taş iziydi şimdi eser yok al sana temizlik boyası

Aracım metalik boya, füme, hiç bir parça boyası değişik gözükmüyor, servisler bu işten iyi anlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 2 Mart 2018; 14:32:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

Yahu ne var neden korkuyorsunuz yazsanıza doğrusunu. Ben anlamıyorum kazadır olur neden kandırıyorsunuz milleti. Bugün cuma vaazında buna değinildi.' Bizi aldatan bizden değildir.' esnafa yüklendi biraz da konu. İçimden dedim bizim esnaf cumaya gider bunları dinler ama neden değişen bişey yok ne var yani şu kaza oldu boyalı de. Ben satmayı düşünmüyorum ama satarsam 24bin hasarım var her şeyi olduğu gibi yazıp fotoğrafta koyacağım. Aha mal bu alıcı olan arasın. Kazasız halininde 3 5 bin aşağısına koyarım alan alır. Sahibinden, m kazadan sonra da bindim eskisinden daha iyi oldu. Her yer vuruk göçüktü, taş iziydi şimdi eser yok al sana temizlik boyası

Aracım metalik boya, füme, hiç bir parça boyası değişik gözükmüyor, servisler bu işten iyi anlıyor

bende bu konudan bahetmiştim. doğru yere değindiniz. Kaza olur her insanın başına gelebilir. asıl kurnazlık kazanın saklanarak acaba 3 5 kuruş daha fazla kazanır mıyım derdinde olmak. bu dünyanın ahireti var. ne yazık ki dünya malı gözümüzü o kadar bürümüş ki alıcıyı kandırmayı marifet olarak görüyor hatta abartıp çevresinde nasıl üç kağıda getirdiğini gerine gerine anlatan bile var. vah vah hakikaten.

• aracımın bagaj kapağında ön arka tamponlar,sağ sol arka çamurlukta çizikler vuruntular var bunların hiçbiri kaza kaynaklı değil ustaya götürüp boyatacağım fakat 2.el piyasasındaki dolandırıclar yüzünden aracıma güzel görünmesi için yaptıracağım boya, satarken dert olacak maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.