Şimdi Ara

Sattığı çipsin bedavasını kabul etmemek yasal suç mudur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Nerden aldıysan oraya götür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurbalkas

Çipslerden çıkan lipton ice tea bedavam vardı. Kampanyanın süresi geçmemiş ve gittiğim bakkalda da bu çipslerden satılıyor olmasına rağmen adam kabul etmedi.

Peki bu adam yasal suç işlemiş, benim hakkımı gasp etmiş oluyor mu? Tüketici haklarına başvurabilir miyim bunun için?

vermesi lazım

mal sahibi kim ? o.

vermesi lazım

ama burası avrupa birliği olmadığı için biz vermiyoruz diyebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Çok uzun süre market işlettik.Bu tür bedava kampanyalarına her market katılmak zorunda değil.

İşyeri senden aldığı bedava kartını vs. toptancıya verip karşılığında sana bedava verdiği ürünü alır.Yani toptancıdan beleşe alıp müşteriye vermeme gibi bir durum söz konusu değil.

O zaman kampanyali ürün satmasınlar? Bana göre de o kampanyali ürün satılıyorsa kampanyaya uyulmak zorunda. Muhakeme ile bu konularda tüketiciyi koruyan bir kanun muhakkak vardır, büyütmek istiyorsan bir avukata danis.

Ürünler kampanyalı ve kampanyasız olarak ayrılmıyor.Atıyorum doritos bedava kampanyası yapıyorsa her cipse bu etiketi yapıştırıyor.

Yani kampanyasız ürün satma lüksü yok.

Zaten firma gelip önceden sorar 'böyle böyle kampanya başlatıyoruz katılacak mısınız,fazla stok ister misiniz?' tarzında. Yasadışı birşey yok.
    E bak kendin söyledin, stok istemiyor ama kampanyaya da katılmıyor. Nasıl burada bir yanlışlık yok? Kampanyaya katılmayacaksa stok yapsın, vatandaşı da mağdur etmesin. Yasa dışı bir durum yok demissin de vatandasin o kadar yasa dışı durumdan haberi yok ki şaşırırsin. Mesela nisan bozmak serbest ama bozan tarafa yaptırımlar uygulanabilir, Medeni Kanun'da yer alır ama halk arasında bozan tarafı Allah'a havale etmekle yetinilir zira ilgili kanun maddesi çoğunluk tarafından bilinmez.

Yazdıklarımı doğru anlamıyorsun. Uzatmıyorum daha fazla. İyi günler.

Hangi kısmı doğru anlamıyorum, zahmet olmazsa acıklar mısın? Bilgin olmadan fikrin olduğu "kanun" kısmını mı? Hiç sanmıyorum.

• Geçmiyor canım hadi cikin dışarı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.