eger aranızda yazdıgınız tutanak tan onda da var ıse aracım calıntı dersenız karsı tarafta bu tutanagı ıbraz ederse savcılık karsısında zor durumda kalırsınız yanı yalan soylemek her halukarda sızı zor durumda bırakır burada ızlenebılecek ıkı yol vardır bırıncısı guvendıgınız bır arkadasınıza arabanın ederı kadar senet verın sonra da uzerıne hacız yakalama koydurun arac baglandıgında ya satıılır yada sıze gelıp yalvarırlar ıkıncısıde madem ılcedesınız bır trafık polisine rica edın sıze 34. maddeden yanı muayeneden ceza yazsın 61 tl. daha sonra 7 gun sonunda kayıtlarda aracınız trafıkten men gozukur yıne rıca edın aracı baglasınlar otoparka (ilk muayeneden yakalanmada araca 1 hafta ızın verılır 2 . de verılmez ayrıc a surucu arac sahıbı degılse yıne ılkte olsa verılmez otoparktan aracı arac sahıbınden baskası cıkaramaz dolayısı ıle yıne sıze yalvarırlar ayrıca turkıye cumhurıyetınde cezaların sahsılıgı ılkesı vardır dolayısı ıle ıslemedıgınız bır suctan dolayı ceza verılemez sız kaza yapmadıkca sızın aracınızın yapacagı kazada sotumluluk sıze aıt olmaz takıldıgınız nokta olursa buralardayım
kesınlıkle noter harıcı aracınızı satmayın
Muayeneden ceza yazdırmak nasıl oluyor?biraz açar mısınız? Aracın muayenesi mayıs 2010 da bitecek.
@kemalKSK Horozun birini kaçırıp bıçakla rehin alırsam değil devir vermek, arabanın parasını tekrar alabilirim bile.
çok sakat bir durum adam allah korusun bi kaza yapsa sizinde başınızı yakar.
bugun cevirmede trafik subenin kaldirmayi unuttugu bir haciz icin tam 2 saat direttim sonunda teyit geldi ve baglatmaktan kurtuldum.
ugrassin dursun sonra.
aynen bırıne aracın degerı kadar hatır senedı ver gidıp bıldır protestolu cekım sendım var dıkkat et dıye o arkdasta bı urasın dahada olmadı al arabayı artık o vatandasın oldugu kadar senıde hakların var buyuk rısk deymez bence
Çok basit. Adama "ya hemen devrini al aracın ya da çalıntı ilanı vericem" de. Çok sürmez devrini alması... Almazsa da bunu uygula aracını geri al. Sonra başına bela açmasın.
Aynı durum benim başıma geldi..Galeriye verdiğim vekalet ile sattığım aracı üzerimize aldık devrini yaptık diye yalan söylemişler bende güvenmiştim..3 yıl sonra 750 lira ceza sonucu haciz gelince uyandık duruma..Aracın 1 yıl devrini yapmamışlar 1 yıl sonra devrini almışlar o arada gelen 3 tane park cezası yüzünden faiziydi icrasıydı derken 750 lira bize girdi defalarca aramamıza rağmen sallayıp durdular en son nalet olsun haram olsun diyerek parayı biz yatırdık..Sonradan öğrendim ucuz atlatmışız..Birine çarpıp kaçsa çarptığı ölse direk ruhsat sahibini yakalıyorlar sen sonra derdini anlatmaya çalış dur..Şimdi aracımı satarken kesinlikle haftaya alıyım lafını bile kabul etmem o gün parayı alırım ruhsatı üzerimden veririm...devrini almaya parası olmayan adam da arabaya binmesin ..
arkadaşım en kısa çözümü git adama söyle yarın polise gidiyorum arabam çalındı diye yarın öğleye kadar aradın aldın ruhsatı aldın almadın öğleden sonra polisegidiyorum de ve git arabam çalındı diye tutanak tutur plakanı ver ilk çevirmede alsınlar arabayı elinden ve poliste tutanagın olduktan sonra o kişi kazada yapsa sen yanmazsın çünkü araban çalındı diye geçer kayıtlara sen yırtarsın ben olsam aynen bunu yaparım ne adamın peşnden koşayım o benim peşimden koşsun bukadar basit boşlayıp sonradan kafanı duvara vurma
Zorla aldıracaksınız...
Yarın bugün adam kaza yaparsa veya Allah korusun yayaya çarparsa yaralanma ölüm olursa başın büyük derde girer,hayatını karartırlar ona göre...
Ya güzellikle yada zorla...
Aranda istediğin kadar sözleşme yap. Önemli değil...
Çalıntı ihbarındada bulunsan önemli değil,aranızda istediğin kadar sözleşme yap... Ruhsat kimin üstünde ona bakarlar.
Neticede adam korksun aracı üzerine alsın.
Çirkefli iş, geciktirmeye gelmez.
Arkadaşım; Sağlam tanıdığınız birine bir borç senedi düzenleyin. Senedin tarihi 1-2 ay eski olsun.Yani senedi vadesinde ödememiş gözükün. Senedin üzerinde de borcun ödenmediği taktirde xx xx xxx plakalı aracı vereceğim gibi bir ibare bulunsun. Arkadaşınız icraya gittiği taktirde aracınıza hemen yakalamalı haciz gelir ve aracı bağlatırsınız. Ondan sonra o adam başlar yalvarmaya. Biraz de siz keyif edersiniz. Bu yöntemi bana bir polis memuru anlatmıştı.
Ben arkadaşıma yalvar yakar aldıramadım arabayı üzerine 2 sene öyle bindi tanıdık bişey olmaz diye.Sonra bir gün aracına haciz geldi tanıdığının borcu yüzünden
quote:
Orijinalden alıntı: @levent@
Arkadaşım; Sağlam tanıdığınız birine bir borç senedi düzenleyin. Senedin tarihi 1-2 ay eski olsun.Yani senedi vadesinde ödememiş gözükün. Senedin üzerinde de borcun ödenmediği taktirde xx xx xxx plakalı aracı vereceğim gibi bir ibare bulunsun. Arkadaşınız icraya gittiği taktirde aracınıza hemen yakalamalı haciz gelir ve aracı bağlatırsınız. Ondan sonra o adam başlar yalvarmaya. Biraz de siz keyif edersiniz. Bu yöntemi bana bir polis memuru anlatmıştı.
Eğer adam laftan anlamıyorsa bunu yapmak çok mantıklı. Tabi senedi yaptığınız kişiye iyi güvenmeniz gerekiyor...
slm arkadaşlar ben vekaletle aracı enişteme verdim eniştem senetle arabayı birine satmış ama araç hala benim üzerime adam parayı ödemiyor aracı alırım deyincede tehdit etmiş aracı geri nasıl alabilirim gidip kapıdan alayım ydk anahtar var dedim birine suçlu olursun dediler polise sordum icraya ver dedi adamın üzerine hiç birşey de yok en kısa şekilde nasıl aracı geri alabilirim hemen cevap yazarsanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: sparrowhawk_74
slm arkadaşlar ben vekaletle aracı enişteme verdim eniştem senetle arabayı birine satmış ama araç hala benim üzerime adam parayı ödemiyor aracı alırım deyincede tehdit etmiş aracı geri nasıl alabilirim gidip kapıdan alayım ydk anahtar var dedim birine suçlu olursun dediler polise sordum icraya ver dedi adamın üzerine hiç birşey de yok en kısa şekilde nasıl aracı geri alabilirim hemen cevap yazarsanız sevinirim
Hiç buralarda vakit kaybetmeyin. Bir avukatla görüşün. Mümkünse çamur birisi olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: sparrowhawk_74
noter satışı yoksa ki yoktur sanırım polise gidip aracın çalındığını bildirin. en kolay yol bu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme