Şimdi Ara

savaş sanatlarına başlamak isteyenlere yardım edeceğim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: harrypottervesırlarodası

arkadaşlar hangi şehirde olduğunuzu ve hangi savaş sanatına başlamak istediğinizi yazarsanız sizi yönlendirebilirim.eğer hangi savaş sanatına başlamak istediğinizde kararsızsanız karar vermenize yardımcı olabilirim. yani bu konuyu yardım amaçlı açtım.

Boks ile mma arasında gidip geliyorum Uşaktayım yardımcı olurmusunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurborden

Hocam merhaba, 19 yaşındayım, ağırlıklı olarak sağlam tekme sağlam yumruk, darbelere dayanma, doğru zamanda doğru hamleyi yapma amacında bir dövüş sporu öğrenmek istiyorum. Kitleme hareketlerini mantıklı bulmuyorum onlar olmasa da olur. İstanbul Ataşehir yakınlarında bildiğiniz güzel bir yer varsa, dersine 100 200 tl isteyen adamlar tanıyorum gidip 3 kere terleyip dönüyor insanlar, ben gerçekten öğrenmek istiyorum. Ama neye başlayayım bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler...

öncelikle ben hoca değilim ben de öğrenciyim. lakin savaş sanatlarında 5 yıllık tecrübem olduğu için yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
    -sağlam yumruk için; hemen hemen her dövüş sanatında yumruklar sağlamdır.ama sağlam olmasından daha önemli olan şey ise yumrukların rakibe vururken bir yandan da seni koruması, yeterli serilikte olması, rakibin seni çekmesine vs. izin vermeyecek kontrolde olması gerekir. özetle sağlam yumruk için boks, sağlıklı ve defensive yumruk için wt başlangıçta daha iyidir. ileri seviyelerde ise wt hem sağlamlık hem sağlıklı olma açısından en iyi verimi verecektir. sen sağlam yumruk istediğin için bu konuda önerim kısa zamanda sağlam yumruk atmayı öğreten bokstur.
    -darbelere dayanma konusunda kickbox veya muay thaiyi öneririm. dayanıklılık önemlidir.özellikle low kicklere karşı.
    -doğru zamanda doğru hamleyi yapma konusunda hisler için içerisine girdiği için önerim wing tsun'dur. çün ki wt diğer savaş sanatlarından farklı olarak his mekanizmasına sahiptir.
    -kilitleme hareketleri sen mantıklı bulsan da bulmasan da önemlidir. en azından rakibin sana uygulayabileceği beklenmedik kitleme saldırılarına karşı yapabileceğin savunma prensiplerini bilmen gerekli. kitleme hareketlerini savunma konusunda önerim wing tsun'dur.anacak kitleme hareketlerini yapma konusunda aikido veya jijitsu öneririm. bir aikidocu yakalarsa fena kilitler.
    neye başlayayım bilmiyorum demişsin. bu işte neye başladığın çok önemli. her savaş sanatı denk değil. lakin herkes farklı birşey önerdiği için kafanın karışması gayet doğal.
    eğer kısa zamanda yüksek verim istiyorsan önerim boks veya muaythai gibi spor dallarıdır. ama eğer uzun zamanım var uğraşabilirim diyorsan esas önerim wing tsun'dur.
    karar senin.
    malesef belli bir yeri öneremiyorum. eğer istersen sen internetten araştırıp sonra benim fikrimi sorabilirsin.
    iyi çalışmalar diler. ben de teşekkkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Starlow

quote:

arkadaşlar hangi şehirde olduğunuzu ve hangi savaş sanatına başlamak istediğinizi yazarsanız sizi yönlendirebilirim.eğer hangi savaş sanatına başlamak istediğinizde kararsızsanız karar vermenize yardımcı olabilirim. yani bu konuyu yardım amaçlı açtım.

Boks ile mma arasında gidip geliyorum Uşaktayım yardımcı olurmusunuz?

mma'ye git
  • Salı günü kickboxa başlıyorum 1.80 65 kiloyum hayatımda düzenli spor yapmadım her türlü tavsiyeye açığım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralorti70

Salı günü kickboxa başlıyorum 1.80 65 kiloyum hayatımda düzenli spor yapmadım her türlü tavsiyeye açığım

derste fazla ön plana çıkma ki ilk günlerden sakatlanma.kursta insanları iyi gözlemle ve sana zarar vermeyeceğini düşündüğün insanlarla çalış. başlamadan önce ne olur ne olmaz diye kardiyolojiye de gitmende fayda var.
    kursa başlar başlamaz evrak verip lisans çıkartmalarına izin verme. çün ki ileride kulüp ile bağını koparmak istersen çok zor oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralorti70

Salı günü kickboxa başlıyorum 1.80 65 kiloyum hayatımda düzenli spor yapmadım her türlü tavsiyeye açığım

derste fazla ön plana çıkma ki ilk günlerden sakatlanma.kursta insanları iyi gözlemle ve sana zarar vermeyeceğini düşündüğün insanlarla çalış. başlamadan önce ne olur ne olmaz diye kardiyolojiye de gitmende fayda var.
    kursa başlar başlamaz evrak verip lisans çıkartmalarına izin verme. çün ki ileride kulüp ile bağını koparmak istersen çok zor oluyor.

Sağlığımda en ufak bir sıkıntı yok biraz zayıfım duruş bozukluğuda var hafif.Disiplinli ve düzenli bir şekilde bu işi koftaracağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum Edirnede boks kickboks falan arıyorum fakat gündüz saatlerinde antremanlar olması lazım
  • hocam bana istanbul anadolu yakasında hakkatten gidince birşeyler öğrenebilceğim bir yer söylerseniz sevinirim fiyatı da bneim için önemli
  • Hocam çorum da karate veya kung fu var mı? Varsa hangisini önerirsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.