İlk olarak merhaba; Ben php'de bir script yazdım bitmek üzere fakat ilk scriptim olduğu için zorluklarını çekiyorum şimdiye kadar tüm sorunları çözdüm ama burada takıldım.Şimdi scriptte şöyle bir sayfa var adamlar diyelim ornek.php adresinden geliyor ornek2.php sayfasına ve ben bu ornek2.php sayfasında puanlama döngüsü yaptım.Yani eğer herşey yolundaysa scripte göre adama puan gelecek fakat şöyle bir durum var adam her f5 yapışında puan kazanacak E durum böyle olunca da bi önlem almam lazım yani ya adam sayfaya bir kez girebilecek ya ip engeli koyucam yani önerilerinizi örneklerle bekliyorum şimdiden teşekkürler
Anladığım kadarıyla sayfada oturum kullanmıyorsunuz, adamlar diye bahsettiğiniz kişiler ziyaretçiler oluyor. Eğer durum böyleyse yapılabilecek en iyi şey aynı ip adresine sadece 1 puan hakkı vermek. Ama ziyaretçiler ip adreslerini yenileyip yeniden puan verebilirler.
Örnek2.php yani puanın verildiği sayfaya direkt giriş yerine sayfayı popupta aç, puanı verdikten 3-5 saniye sonra kapansın. Böylece adamın tekrarlama yada yenileyerek girme şansı olmaz
Tam anlayamadım ama veritabanında değer tut?
user_status diye bir alan aç default değeri 0 olsun kullanıcı işlem yaptığında 1 olsun.
if ($status !== 0){ // Yönlendirme kodları.. }
dostum bu şekilde bir engellemeyi 3 şekilde yapabilirsin. birincisi javascript burda güvenlik düşük seviyede ikincisi cookie buradada güvenlik düşük derecede üçüncüsü veritabanı ip kayıt ki bu en yüksek güvenilir olan
javascript ile java scriptte genel bir değişken atayarak meselaa var myApp={}; myApp.visited=1; if(myApp.visited != 1){ } şeklinde olabilir
cookie ilede setcookie yapıp isim ve değer atarsın fakat basit bir ctrl + shift + del kombinasyonu web geçmişini sileceği için sistem aşılır fakat yinede serverı yormamak için basit bir ön filtre olabilir