Şimdi Ara

SAYIŞTAY RAPORUNDA 'HAYALET ÜNİVERSİTELER'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her ilde üniversite var ancak giden öğrenci yok...

Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin dört bir yanı ‘Hayalet Üniversiteler’le doldu. Atıl durumdaki fakültelere giden öğrenci yok. Buna rağmen öğretim görevlileri maaş almaya devam ediyor...

Her ilde üniversite kuruldu. Ancak öğrenci yok. Bu durum “Hayalet Üniversiteler” yarattı. Sayıştay'ın TBMM'ye sunduğu rapor atıl durumdaki üniversitelerin durumunu ortaya koydu. İşte öğrencisi olmayan üniversiteler…

Hitit Üniversitesi: Veteriner Fakültesi'ne 14 yıldır, Sağlık Yüksekokulu'na 13, Turizm Fakültesi'ne 5 yıldır hiç öğrenci gelmedi.

Mehmet Akif Üniversitesi: Teknoloji ve Diş Hekimliği Fakülteleri'nde de öğrenci yok.

Abant Üniversitesi: Teknoloji Fakültesi'nde personel 2012'den beri maaş alıyor ama öğrencileri yok.

Kocaeli Üniversitesi: Ulaştırma Yüksekokulu'nun öğrencisi bulunmadığı için eğitim yapılamıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi: Kültür Varlıkları Bölümü de öğrencisi olmadığı için eğitim veremiyor.

Sinop Üniversitesi: Öğrenci yetersizliğinden dolayı Fen-Edebiyat, Kimya ve Fizik, Mühendislik ve Mimarlık Bölümleri'nde eğitim verilmiyor.

ÖĞRENCİSİ VE BİNASI OLMAYAN OKULLARA 13 SEKRETER ATAMIŞLAR!!!

Sayıştay'ın Ordu Üniversitesi 2019 yılı denetim raporu üniversitedeki kadrolaşmanın vardığı boyutu ortaya çıkardı. Henüz faaliyete geçmemiş olan öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları'na 13 sekreter atandığı belirlendi. Sekreter olarak atanan kişilerin, kısa süre sonra şube müdürü yapıldığı tespit edildi. Öte yandan Sayıştay, olmayan okula sekreter olarak atanan kişilerin sınavsız bir şekilde şube müdürü olma hakkını elde ettiğine işaret etti.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/her-ilde-universite-var-ancak-giden-ogrenci-yok-6069826/amp?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle

• Birileri ulkede sinavsiz basbakan yapildi (ahmet davutoglu)

Sube muduru yapilmis cokmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 7 Ekim 2020; 10:10:49 >
  • Sosyal devlet, herkes okumali, bedava egitim zırvaları ile bu devasa yolsuzlugu yaratan sosyalist zihniyetli ve insanlari bakılması gereken , baskasinin sırtına yuklenrn agir vergileri bedava dagitmayi hak gorenlerin eseridir bu !

Bedava yapin herseyi , birileri hortilumlasin, birileri yatsin, calisan adam asalaklari beslesin !

Sosyal, refah devleti budur ! Hepimizim fakirlikte esitlenmesi gerekiyor !
  • Arqba alamiyoruz , ev alamiyoruz , dandik bir oyun konsolu bile alamiyoruz. Vergiler asil maasimizi oyle bir eritiyor ki aslinda hepimiz varlikli insanlarken vergiler sonrasi fakur kaliyoruz !

Peki neden ?

Cunku devlet bizi haraca kesip bizden topladigi parayi siyasi cikar amacli bedava dagitiyor, paranin yarisi yolda yolsuzluga gidiyor, tek bir sirket zenginlesiyor hsksiz rekabet oluyor, haketmeyrn insanlar yardimlari alip satiyor ve vergi yuzunden belki o fakir dediginiz kisi fakir kaliyor !

Daglara universite aciyorlar , ilkokul mezunu bekciler toplayio 5 bin lira maas veriyorlar , siz internete para verirken bedava dagitiyorlar !

Peki bu dagitilan paralar bedav mi ! Hayir hepsi sizin paralariniz. İnsan gibi yasamanizi saglayacak , calisarak edindiginiz maasiniz birilerine dagitiliyor sizden hortumlanip !

Sonuc olarak vergiler orta sinifi artik yoketti ve bu ulkede is uretilmiyor , serbest rekabet yok cunku devletin bizden aldigi parayla oyle bir alim gucu var ki sorketleri devlet atar hale geldi !

Bedava egitim , daga tasa universite acip hani egitim kalitemizi arttiracaktik ? Tam tersi oldu egitim kalitemiz yerin dibine gecti , piyasanin ihtiyaci olan usgucu ile okullarin mexun verdiklerinin alakasi yok, gencler calismak yerine, uretmek ,girisim yerine 4 duvar arasinda yillarca yatip ailesine asalak olup ardindan ya issiz yada asgari ucretle surunen kimselere donuyor ?

Peki neden cunku parasiz egitim zirvasi yuzunden piyasa ile egitim, gercek ihtiyaclar ile populist uygulamalar arasindaki fark farkedilmiyor.

Burakin insanlarin parasini hortumlamayi ve bizim alim gucumuz su snin 4 5 katina ciktiginda nereyr gidecegimize biz karar verelim !

Milyonlarca nlarca memur adayi calisanin sirtindan alinan vergi hortumuna ortak olmak icin kpss kuyruklarinda bekliyor . Peki murlar ne uretiyor ? Bizden aldiklari vergileri yerken ureten adamin urettigi katmadegeri yerine koyuyorlar mi ? Hayir !

Ozel sektorde ureten adamlarin cani cikarken , ureten adsmdan daha cok parayi yretmeyen memurlara dagitiyoruz ! Sonuc olarak asla bir Guney Kore veya Japonya olamayacagiz bu asalak kulturu yuzunden !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ekim 2020; 10:37:33 >

• Nerde çokluk orda b*kluk.Ortada eğitim kalitesi diye birşey kalmadı.

Millet 700.000. olup üniversiteye yerleşiyor, böyle bir saçmalık olabilir mi? Sorsan okumaya gidiyor ama ne yapmaya gittiğini herkes biliyor.

Burada gelip bana geri kafalı edebiyatı yapmasın kimse.Barajı geçen adamı sen üniye sokarsan o da derki hadi "eylencemize" bakalım.7 Türkçe neti yapıp Türkçe öğretmenliği kazanan biliyorum ben.Kalbur üstü birkaç üniversite hariç geri kalanların hepsi sadece bina.Ne içinde okumak için gelen öğrenci var ne de birşeyler öğretmek için gelen akademisyen.

Zaten doğuya doğru gittikçe akademisyen kadroları hep akrabalardan oluşuyor ya, orası da ayrı bir mevzu
  • Maasinizin yuzde 50ye yakini dogrudan vergidir. Maasiniz verilmeden devlet keser.

Paranizi harcarken yuzde 18 kdv, yuzde 20 otv ve o mal uretilirken alinan vergilerlw yuzde 50 daha odersiniz .

Ustune ithal bur ueun aldiginizda oyun konsolu gibi yuzde 50 daha vergi odersinuz.

İste imam bekci maaslari, yolsuzluk yuvasi universiteler, makam araclari , devlet ihaleleri ile zengin olanlar hepsi sizin zenginliginiz yokedilerek yapildi !

Bedavacilik degil hakkinizi isteyin, sizin calisarak aldiginiz maas vergilerle hortumlanmasa kimseye muhtac olmayacak onurlu ve urettiginiz karsiligini alan namuslu insanlar olabilirdiniz !

Su an ise baskalari sizin paranizla size sadaka dagitsin , birseyleri bedava yaosin diye ahlakimizi onurumuzu ve insani vasfimizi terkediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ekim 2020; 10:55:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.