Şimdi Ara

Schengen bitiş günü ve dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bir şey sormak istiyorum, 26 Şubat tarihine kadar schengen vizem var ve dönüş biletimi o tarihe aldım bu sıkıntı olur mu ? Bir kaç kişi 25 Şubat'ta çıkarsanız iyi olur falan dedi aklımı karıştırdılar biletide değiştiremiyorum sonuç olarak 26 şubat'ta çıkış yapsam sorun teşkil eder mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deftonez -- 22 Ağustos 2016; 17:13:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Schengen Vizesi Bitiş Günü ve Dönüş

Bir Schengen vizesine sahipseniz, vizenizin bitiş günü dönüş yapmanız gerekir. Vize bitiş tarihinde dönüş yapmamanız, yasa dışı konaklamaya yol açar ve para cezası veya diğer yaptırımlara neden olabilir.

Schengen üyesi bir ülkede vizeniz sona erdikten sonra 90 güne kadar vizesiz kalabilirsiniz. Ancak bu süre içinde başka bir Schengen ülkesine seyahat edemezsiniz. Örneğin, 90 günlük bir Schengen vizesine sahipseniz ve vizenizin bitiş günü 1 Ocak ise, o tarihten önce Schengen bölgesinden ayrılmanız gerekir.

Schengen vizesi bitiş gününü takip eden günlerde başka bir Schengen ülkesine gitmeyi planlıyorsanız, yeni bir vizeye başvurmanız gerekir. Ayrıca, vize bitiş tarihinde dönüş yapmamanız durumunda gelecekte Schengen vizesi almanız zorlaşabilir.

Bu nedenle, Schengen vizesinin bitiş gününde veya öncesinde dönüş yaparak vize ihlali yapmaktan kaçınmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet 25 şubata alsan daha iyi olurmuş. 26 şubatta çıkarsın bir şey olmaz. Ama sen sen ol vize bitiş tarihinden bir kaç gün önce çık.
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    konu ile ilgili vfs'ye mail atmıştım bana verdikleri cevap kısaca; 26 şubat bitmeden Türkiye'ye giriş yaparsam sorun olmayacağı
  • Bilemiyorum ama emin oldugum sey suki 26 si bitmeden cikman gerektigi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet 26 şubat 18.00'de Malta'dan uçağa bineceğim 9-10 gibi burada olacağım bir aksilik olmazsa bu durumda sorun olmuyormuş
  • ben de bir kere son gün geldim. sıkıntı olmaz merak etme. olası uçak iptali, gecikme vs. durumunda ülke polisine bildirmeni tavsiye ederim. bildirmen kaydıyla sorun olmaz.
  • serdarlike kullanıcısına yanıt
    Evet dediğin gibi olası bi gecikme durumunda geçerli mazeret gösterdiğin zaman sıkıntı olmuyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun olmaz çıkarken o damgadaki tarih vize tarihlerini kapsasın yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.