Merhaba arkadaşlar, Ben bu yaz Fransadan başlayarak avrupa turu yapmak istiyorum.3-4 farklı ülkeye gitmek istiyorum fakat vize için başvurumda konaklama tarihleri ve uçak gidiş dönüş biletimi göstermem gerekiyor.Fakat ben nerede fazla eğlenirsem orada biraz daha fazla kalmak istiyorum. bu tarz vize deneyimleri olanlar ne yapmam gerektiğini önerebilirler mi acaba ? Ayrıca pasaportumda amerika vizemde var.
Vize için konaklama ve uçak rezervasyonlarını gösteren belgeler yeterli. Bileti ve otelleri satın almana gerek yok. Ücretsiz rezervasyon yap vizeyi aldıktan sonra iptal edebilirsin.
anladım,çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Sebastianbjk
Vize için konaklama ve uçak rezervasyonlarını gösteren belgeler yeterli. Bileti ve otelleri satın almana gerek yok. Ücretsiz rezervasyon yap vizeyi aldıktan sonra iptal edebilirsin.
Vize ilgili bir sorum olacak. Polonya ve Almanya'yı kapsayan bir tur yapmayı düşünüyorum 2 ülke arasında. Polonya gidiş Almanya dönüş veya tam tersi bir durum da söz konusu olabilir. Bu iki ülke arasında vize almak hangisinden daha kolay olabilir(bilginiz varsa) (vize alma süresi ne kadar sürer tahmini-sigortalı çalışanım) Ayrıca, giriş çıkış farklı ülkelerden olacağı için vize başvurusunda (uçak bileti gösterirken) bu herhangi bir sorun yaratabilir mi?
Uçak rezervasyonu gösterebilirsiniz demişsiniz. Uçak rezervasyonunu tek ülkeden giriş-çıkış gösterip o şekilde de başvuru yapabilirim ama ücret ödemeden rezervasyon nasıl yapabilirim (örneğin thy sitesinde ödeme istiyor?) ücretsiz rezervasyon süresi ne kadar geçerli olur? (vize başvurusunda önem arz eder mi) Bu konuda bir acemiliğim var.
Daha önceden yurtdışına balkanlara gittim kendim bir tur planı yaparak. Orada vize olmadığı için rahat seyahat edebilmiştik. Fakat şimdi vize olunca başvuruda nasıl hareket etmek gerekir burada yardım gerekiyor. Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum
deadlineD
kullanıcısına yanıt
vizeyi polonyadan daha rahat alırsın diye tahmin ediyorum..eğer çalışansan ve biraz bankada para filan gösterirsen rahat alırsın zaten..ayrıca tapu araba ruhsatı vs olursa iyi olur. alacağın vize schengen vizesi olduğu için diğer tüm ülkere giriş yapabilirsin..zaten arada bir sınır filan yok. Ancak şöyle bir şey var..atıyorum aldığın vize polonyadan alırsan ve özelliklede ilk girişi almanya ya yaparsan sınır polisleri sorun çıkartabilir.. vizeyi polonyadan almışsın ama buradan giriş yapıyosun deyip istese almaz.. belki başka ülkelerde sorun olmaz ama almanya biraz gıcık bu konuda.. yani kesin olur diyemem ama ihtimal dahilinde.. belki şöyle yapabilirsin..turistim biraz almanyayı gezicem sonra polonya ya gidicem zaten..ahanda polonyadan dönüş biletimde yanımda bakabilirsiniz diye.
vize için kalacak yer booking.com dan vize gün kadar bi otelde rezerve et çıktısı al sonra evraklarının arasına koy.. zaten siteden iptal edebiliyosun.ama yinede iptal etme maddelerine dikat et bazılarında iptal için ücret alan oluyodu. uçak bileti rezervasyonu içinde bir bilet satan acentalara git şu tarihler arası polonya ya rezerve yaptırmak istiyorum vize için çıktısını al evraklarının arasına koy.. ayrıca senden seyahat planı gibi bir şey isteyebilirler..dilekçenden polonyadaki biraz şehri gezeceğimi filan anlatırsın..
Vizeyi aldığınız ülkede giriş yapacaksınız, Türkiye' de ki mesleğinize ya da okulunuza göre gerekli evrakları tamamlayacaksınız. Varsa, üzerinize tapu son 6 aylık hesap hareketi gösterir belgeler almalısınız. Tüm bunların hepsi, sizin gezi sonrası tekrar ülkenize döneceğinizin ispatı olarak kabul ediliyor.
Gideceğiniz ülkede konaklama ve uçuş rezervasyonlarını gösteren bir belgede gereklidir. Booking, Hostelworld gibi sonradan iptal edebileceğimiz yerlerden rezervasyonunuzu yaptırınız. Uçak bileti alırken de dikkat etmeniz gereken husus, bilet ibaresinde " İptal edilemez " yazmaması olacaktır. Bazı hatlarda iptallerde ceza ödemesi durumu da olabilir. Bunu da iyi araştırmak lazım.
Eğer daha önce schengen vizeniz yoksa ilk girişi vizeyi aldığınız ülkenin kapısından yapmanız sizin için daha hayırlı olur.Fakat daha sonra alacağınız schengen vizeleri için bu o kadar geçerli bir kural değil.Kapıdaki memurun tutumu ve sizin derdinizi ne kadar düzgün anlatabildiğinizle alakalı bir durum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme