Şimdi Ara

Schengen vizesi almak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Şu sıralar bi hevesle zincirlerimi kırmak adına bi adım attım ve pasaport için randevu aldım. Onu halledeceğim, tamam. Ama şu vize olayları gözümde çok büyüyor ve araştırdıkça işin içinden çıkamıyorum. Schengen vizesi almak istiyorum. Kendim araştırdım fakat tecrübeli birilerinden o süreci öğrenmek içimi daha da rahatlatacak. Öğrenciyim bu arada. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, gerekli belgeler vs. atlamadan hepsini anlatabilecek yardımsever kimse var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

• Hangi aşamada takıldın, tam olarak neyi anlamadın? "Nasıl bir yol izlemem gerekiyor" çok genel bir soru. Merak ettiklerini daha açıklayıcı sorarsan daha kolay yardımcı olunur.

Yüzeysel olarak şurada anlatmıştım ayrıca, izle istersen:https://www.youtube.com/watch?v=XGiBB7Py9w8

• num N kullanıcısına yanıt
    çok faydalı bir video olmuş 😊 ilk kez bu işlere girişiyorum hiçbir şey bilmiyorum o yüzden biraz ayrıntılı, tuhaf sorular sorabilirim :)
    öncelikle vfsglobal dediğimiz aracı bir şirket mi oluyor?
    aracıyla başvurmak bizim için bir artı mıdır?
    başvuru formunu baya bayaa ordan indirip doldursam oluyor mu?
    o formun ingilizcesini mi doldurayım?
    araştırdığıma göre formu bilgisayar ortamında doldurmam gerekiyor, öyle mi?
    en kolay hangi ülkeden alabilirim?
    öğrenciyim, bir gelirim yok. annem ve babam emekli bana sponsor olsalar da yine belli bi miktar bankada göstermem gerekecek mi?
    eğer gerekecekse bu miktar minimum kaç tl olmalı?
    formda talep edilen giriş sayısı diye bir bölüm var çift giriş çoklu giriş yazıyor, onu tam olarak açıklayabilir misiniz?
    öğrenci belgemi e devletten alırsam kabul edilir mi?
    okuduğuma göre vizeyi hangi ülkeden aldıysam ilk oraya giriş yapmam gerekiyor. peki örneğin 1 haftalık seyahat planım olursa ve başka ülkeleri de kapsarsa, o ülkelerde kalacağım yerlerin rezervasyonunu, uçak otobüs tren biletlerini vs de başvurumda ayrı ayrı göstermem gerekecek mi?
    çıkış yapacağım ülke de vize aldığım ülke olmak zorunda mı?
    aklımda daha başka sorular da vardı ama şimdilik bunları hatırlayabildim :) ilginiz için teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tinkerbell01

çok faydalı bir video olmuş 😊 ilk kez bu işlere girişiyorum hiçbir şey bilmiyorum o yüzden biraz ayrıntılı, tuhaf sorular sorabilirim :)
    öğrenciyim, bir gelirim yok. annem ve babam emekli bana sponsor olsalar da yine belli bi miktar bankada göstermem gerekecek mi?
    formda talep edilen giriş sayısı diye bir bölüm var çift giriş çoklu giriş yazıyor, onu tam olarak açıklayabilir misiniz?
    okuduğuma göre vizeyi hangi ülkeden aldıysam ilk oraya giriş yapmam gerekiyor. peki örneğin 1 haftalık seyahat planım olursa ve başka ülkeleri de kapsarsa, o ülkelerde kalacağım yerlerin rezervasyonunu, uçak otobüs tren biletlerini vs de başvurumda ayrı ayrı göstermem gerekecek mi?
    aklımda daha başka sorular da vardı ama şimdilik bunları hatırlayabildim :) ilginiz için teşekkür ederim :)

Evet. Bazı ülkeler IDATA ile çalışıyor.

Aracıyla başvurursan evrakları senin için kontrol ediyorlar, vakit kaybını engelliyor. Bazı ülkeler aracısız kabul etmiyor mesela.

Evet.

Evet.

Hayır, tükenmez mavi kalemle.

Yunanistan, İtalya, İspanya kolaydır.

Onların banka hesabını göstermen gerekecek.

4-5 bin bile varsa yeterli, çok uçuk miktarlara gerek yok.

İlk vizeni tek giriş olacak şekilde başvur, çoklu verebiliyorlar yine insiyatiflerine kalmış. Ama aç gözlü gibi çoklu isteyicne elinde patlama ihtimali de var.

Evet.

Evet. Gerekecek ve başvuru formunda da gideceğin ülkelerin kodlarını belirtmen gerek.

Hayır, istediğin ülkeden çıkabilirsin.

sağolun ya içimi rahatlattınız inanın 😊 peki aklıma başka birşey takılırsa sizi tekrardan rahatsız etsem olur mu 😊
  • quote:

Orijinalden alıntı: tinkerbell01

sağolun ya içimi rahatlattınız inanın 😊 peki aklıma başka birşey takılırsa sizi tekrardan rahatsız etsem olur mu 😊

Olur sorun değil.
    peki o zaman, çok çok teşekkürler 😊
  • Aslında belegeler eksiksiz ve tutarlı olduktan sonra bütün ülkelerden sorunsuzca alabilirsiniz. Bu arada çok güzel açıklama olmuş num.
  • EspasSsanat E kullanıcısına yanıt
    aynen öyle diyolar ben de araştırdıkça yeni şeyler öğreniyorum o yüzden sürekli soruyorum böyle, işimi şansa bırakmamak için. tüm engelleri kaldırdıktan sonra deneyeceğim göreceğim bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.