Şimdi Ara

Schneider muzik seti-plak sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Plak hevesine tutulmus duzgun bir pikap ararken, annemin evden tahminen 85 yili gibi alinmis tepesinde plak-calar olan schneider marka muzik setini denemek icin aldim. 2+1 ses sistemimi jak girisini buyutmek suretiyle on tarafindaki hoparlor girisine bagladim. Radyo fonksiyonunu kullandigimda hoparlorden ses alabiliyorum ancak pikap icin Phono'ya bastigimda herhangi bir ses gelmiyor. Fakat plakcalarin calistigina da eminim cunku iyice yaklastigimda inceden aletin kendisinden gelen muzik sesini duyabiliyorum.

Sorum su ki: 1) neyi yanlis yapmaktayim?
    2) ne bozulmus olabilir?
    3) bu isten kim anlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kaç tanesini tamir etmişliğim vardır . Schneider hangi seri modelinden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama .

Tamir ettiğim modellerde pikap kristalinden gelen kablo cihazın içinden preampli kısmına bağlanıyor , dışarıdan phono ile ilgili kablo yoktur .

Setin amplisinin kulaklık çıkışından 2+1 ses sisteminize bağlantı yapmanız yanlış . Neden setin çıkışında sorun mu var . Kulaklık çıkışından aldığınız ses sinyali kötüdür .

Pikap tan ses gelmiyorsa phono switch oksit olmuş olabilir .

Pikaptan ses gelmiyorsa bu serilerde ucuz piezo kristal kullanılmakta , iğnenin doğru kafaya oturduğundan emin olun .

veya setiniz daha önce sökülmüş , phono kablosu takılmamış veya yerinden çıkmış .

kim tamir eder. Elektronik servisler .
  • Tesekkur ederim hocam. Su an sehir disinda oldugum icin deneyemesem de ilk firsatta arkasini acip yerinden cikmis kablo var mi phono dugmesinde bir ariza var mi diye kontrol edip muhtemelen hepten cihazi bozacagim

Ayrica arka tarafinda kablo takabilecegim herhangi bir yer goremedigimden oturu kulaklik cikisina bagladim. Su an fotograflarini atamayacagim icin zaten yarim yamalak bilgimle bir sey anlatamayacagim :) ama cok tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim dostum .
    umarım ciddi bir problem yoktur , eğer elektronikçiye verecekseniz .2+1 sisteminize bağlamak için pre ampli çıkışından blendajlı kablo ile setin arkasına RCA çıkışı yapsın . setin kulaklık çıkışından aldığınız sesle preampli çıkışından aldığınız ses arasında çok fark olacaktır .

Kolay gelsin .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.