Şimdi Ara

Scooter Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır kafanızı şişiriyorum gerçekten kusura bakmayın ama tekrar yardımınıza başvurmak zorundayım.

Ailem GT 250 R 'a sıcak bakmıyor... En azından şimdilik. Scooter diyince hiç birinin sesi çıkmıyo nedense.
    Viteslinin biraz daha komplike bir makine olduğunu düşünüyorlar.

İstedikleri olsun diyorum nasıl olsa ilerde satıp büyütme imkanım olabilir Allahın izniyle.

Şimdi alacağım scooter'da benim için en önemli olan iki şey dış görünüm ve kalite.

Kalite diyince Honda Spacy diyorum fakat tam bir scooter görünümü yani bilmiyorum ki daha sportif bişey istiyorum sanki.

Aklımda bi ara Kanuni Deer 152 vardı ama Kanuni servislerinden ve parçalarından herkes şikayetçi.
    Kalite olarak öneren yok Deer 152'yi..

Zaten Deer diyince istediğim tarzı az çok gözünüzde canlandırabilmişsinizdir.

4.000- 4.500 Tl civarına kadar bütçem var.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Öncelikle iyi bir ekipman ve a2 ehliyet diyerek konuya giriyorum. Alacağınız makina ilk motosikletiniz olacağı için 2. el ve activa 100, 110 gibi yada tırt bir scooter olabilir. Şöyle düşünürsek, aile izin vermiyor sizinde tecrubeniz yok, hem tecrube kazanmak, hem ailenizi motosiklet dünyasına alıştırmak için 1 yıllık idareten bir makina almanız bence mantıklı olacaktır. İlk etapta görünüşü kaslı şekil birşey alırsanız bunu gören aile bireyleri korkar arada ufak, tefek kazalarda olunca hemen sat bu motoru gibi ağır baskı alırsınız, keza cbr 250r, ninja 250 vs. ile başlayıp 2. hafta satmak zorunda kalan çok arkadaşımız oldu.

Motosiklet tavsiyesi olarak marka, model vermicem 100-150 cc arası görünüşü ürkütmeyen, kaliteli olmasına gerek yok mondial, kanuni gibi bir markanın scooter da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi low -- 17 Şubat 2013; 15:48:01 >

• Mesajin icin tesekkur ederim.
    Ekipmanı motoru alırken almayı düşünüyorum zira o olmadan pek ise yaramaz

Ehliyet sınavını geçtim sadece direksiyon kaldı o da pazar günü ve geçeceğimden şüphem yok.

İlk motorum olacak ama daha once cook scooter kullandım. Yakın bi arkadasım kfc etibeyaz dominos gibi yerlerde kuryelik yapıyodu o siparişi apartmana çıkarırken bende gezer gezer dururdum yani scooter da tecrübem var farklı farklı scooterlar kullandım.

Ailem icin önemli olan vitessiz olması. Hem 2. El ne olduğu belli olmayan bi motor alacağına 0 scooter al aklında soru işareti kalmaz acaba kazali mi bozuk mu diye.
    Dediğim gibi bütçe bu istegim de güzel görünümlü bisey umarım forumdan arkadaslar yardımcı olabilirler.

Saygılar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimsee yardım edemiyo mu :|

• bende cbr 125, cbf 150, choopper derken sonunda kymco Agility 125 de karar kıldım. yorumlara bakılırsa hem az yakıyor, hem seri güzel çekiyor dayanıklı motor taiwan malı falan. ilanlara bakınırken bir tane buldum kendime uygun; 2011 model gümüş gri 2400 km de 2800 tl. birde michelin lastik taktırırsam bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • Ya aslında araştırdığım kadarıyla alınır o da ama racingten vazgeçip scootera karar verdigim icin almisken kaliteli ve beni üzmeyecek bisey alayım diyorum. Yani servis parça bakım vs islerini kolayca her yerden halledebilmek istiyorum. Onun icinde baktığım zaman sadece honda suzuki yamaha gibi japon markaları aklıma geliyor. Bi yandan da buna bu kadar para vereceğime üstüne soyle 1-2 bin lira daha koyup racing alayım diyorum ama 1-2 bin lirayı da kolay kolay koyamiyorum bi anda malum öğrenciyim.
    Oyle bi model olmalı ki bana scooter olduğunu hissettirmemeli. Ama bulamıyorum maalesef istediğim tarzda.. Umarım yardımcı olan cikar..

Bu arada hayırlısı olsun o zaman tekerin düz bassın Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin hepimize :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bedafb

Ya aslında araştırdığım kadarıyla alınır o da ama racingten vazgeçip scootera karar verdigim icin almisken kaliteli ve beni üzmeyecek bisey alayım diyorum. Yani servis parça bakım vs islerini kolayca her yerden halledebilmek istiyorum. Onun icinde baktığım zaman sadece honda suzuki yamaha gibi japon markaları aklıma geliyor. Bi yandan da buna bu kadar para vereceğime üstüne soyle 1-2 bin lira daha koyup racing alayım diyorum ama 1-2 bin lirayı da kolay kolay koyamiyorum bi anda malum öğrenciyim.
    Oyle bi model olmalı ki bana scooter olduğunu hissettirmemeli. Ama bulamıyorum maalesef istediğim tarzda.. Umarım yardımcı olan cikar..

Bu arada hayırlısı olsun o zaman tekerin düz bassın Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin hepimize :)

"Oyle bi model olmalı ki bana scooter olduğunu hissettirmemeli"

Motosiklet alma arifesinde özellikle ilk başlayanlar çoğunlukla araştırma manyağı olur. Sende muhtemelen piyasayı alt, üst etmişsindir. Bir çok modeli gördün, arkadaşlarında sana söyledi ama yinede hayalindeki o scooterı bulamadın. Senin gibi kafayı çok takanlar önce zor bela bir tane scooter beğenir şöyle der, şunu alayımda ufaktan modifiye edeyim hayalimdeki scooter olsun. Kimisinin bütçesi el vermez, versede buna vereceğim paraya daha iyi yada başka scooter alayım yada motosiklet alayım der. Kimisi de yani, işte, eh der ve alır.

9 yıllık motosiklet sevdalısı, kullanıcısı olarak ben sana son olarak şunu söylemek isterim. Daha önceki yorumumda yazdığım gibi 2.el al çokta kaliteli olmasına gerek yok bu sayede anahtar tutmayı da öğren. Motosiklet veya scooter arabaya, evdeki tadilata benzemez arada çok fark vardır.
    Tecrubeliyim diyorsun ama arada sırada motosiklet veya scooter kullanmakla tecrube kazanılmaz.
    Kuryeci kardeşlerimizle bir konuş türkiye trafiğini ve sürücülerini sana anlatsınlar, keza o kardeşlerimiz her gün motosiklet başında ve nice kazalar yaşıyorlar.

Motosiklet ve scooter araba, kamyon, tır, minibüs, otobus gibi değildir. Motosiklette boy, kilo, tasarım vs. değişebilir aynı durum diğer tür araçlarda da değişir fakat burda durum başka diğer araçlarda oranlar değişsede yinede kullanırsın motosiklet ise sen taşırsın o gücü sen yaşarsın o ruhu çok farklı ve başkadır. Motosikletle bütünleşirsin et ve tırnak gibi ona iyi davranırsan dostun, kötü davranırsan düşmanın olur.
    Alacağın aracın kalitesi, hızlı gitmesi, şekli, şemali önemli değil. Frenlerin iyi olsun, trafikteki motosikletin nerede, nasıl durması lazım, püf noktaları nedir? bunları öğren. Reflexlerini boş yollarda geliştir, anahtar tutmayı öğren, biliyorsan geliştir sonraki motosikletin veya scooterın üzülmesin, sende üzülme, ailende üzülmesin benim tek derdim sağlığından olmamandır.

Son yorumum hissi ve sinirli oldu kusura bakma, çoğu yeni başlayan kardeşlerimizi inatları, vurgun duymazlığı, motosikleti araba gibi sanıp hafife alması yüzünden aramızdan yitirdik mangala, pikniğe gittiğim adamın daha sonra cenazesine gitmek kolay birşey değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk Scooter tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    elektrikli scooter önerisi
    3 yıl önce açıldı
    30bine kadar scooter önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değer verdiğim bir arkadaşım bana

"gazı açtığında ellerin titremiyorsa motora binmeyeceksin" demişti...

İlk duyduğumda algılayamamıştım demek istediğini....

alıp da dip gaz gideceksen küçük bir motor al ki yavaş gidesin hocam.

Scooter şehir içi ve dışı çok çok avantajları olan bir motor türü...

Bagajı var, yağmurda çamurda ayağın paçan ıslanmaz, küçüktür trafikte dikkatli olmak kaydıyla aralardan kolay geçer, diğerlerine oranla rüzgara karşı daha korunaklıdır, şanzumanı otomatiktir, debriyaj - vites uğraştırmaz ...

Başın ağrımasın diyorsan honda derim ....
  • Yorumlar icin tesekkur ederiim :)

Ya surat yapmak degil aslında amacım. Dediklerinizi çok iyi anlıyorum haklısınız da. Ama ben yuksek performans degil sadece güzel görünüm ve kalite istiyorum.
    Yoksa adam gibi kullanmayıp sehir icinde bile yuksek hızlar yapıp hem kendine hem cevresine hemde motoruna zarar veren bi tip olmam asla buna gerek duymam. Sonuçta kendi canımı önemsemiyo olsam bile etrafımdaki insanların canı önemli. Kaldı ki bu öğrenci halimle belli bi bütçe ayırıyosam bazı apaciler gibi motoru redline da horca kullanıp arızalandirmak anlamsız olur.
    Bu ara bitanesine kafayı taktım şimdi bumoto calibre 250rr. Ucuz, bir japon kadar kaliteli degil tam olarak bir cin kadar da kotu degil, tek silindir, az yakiyo, devir kesici yok malesef ama dengeli kullanarak bunu halledebilirim, karbüratörlü olmasına rağmen yakıt sarfiyati düşük, ayarlanabilir amortisorler, estetik görünüm falan tam istediğim gibi aslında.

Dediğiniz gibi Manyak olmuş durumdayım saat suan 3 e 5 var ben hala motor derdindeyim daha güzel bi ornegi yoktur heralde :D
    Surucu Kursu'ndan bu kadar bilgi öğrenmedim gercekten arastirmaktan bikmiyorum :)

Hayırlı günler :)

• Çin işine girmeyin desem :)

Kafanız ağrımasın. Alın siz de bir pcx, parçası ucuz, az yakıyo, çok kaçıyo, tipi de çok güzel...

bumotoya vereceğiniz tamir parasına bunun taksitlerini ödeyin derim. Daha bugüne kadar arıza yapanına denk gelmedim.

Kaldı ki scootürk üyesiyim .... pek çok kullanıcısı var orada ....

Hem aileniz de sıcak bakıyormuş ne güzel ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drrossi -- 23 Şubat 2013; 9:27:57 >
  • Bana da estetik bir scooter önerirseniz sevinirim sadece yazlıkta orman yollarında gitmek için kullanacağım.Fiyatı,ne kadar yaktığı,parça ücreti önemli değil.Estetik olsun ve parça-servis sıkıntısı olmasın yeterli.
  • Activa al derim dostum seri motor hem az yakar çok kaçar hem kalite +üstüne+ hem küçük görünsede diğerlerine göre daha konforludur
  • benim tavsiyemde honda pcx veya spacy falan alabilirsiniz bütçenize göre almanız hem rahat satarsınız hemde rahatça binersiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.