Şimdi Ara

SD KART 'Disk Yazma Korumalı' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
80.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    trancend marka 32gb lık sd/mmc (mini) kartım var... usb2 veya usb3 okuyucular ile windows / linux sorunsuz görüyor. sadece görüyor.. :)

kartı ı android tlf dan yazma sırasında aniden çıkartmış idim. sonrasında format filan yemedi...
    windows ekranında format atamadığını söylüyor... dosyaları siliyorsunuz.. silindi gibi gösteriyor... disk boyunu incelediğinizde kart boş gibi duruyor... ama kartı çıkartıp yeniden takdığınızda dosyalar geri geliyor

yazma koruması değil... ve mini kart olduğu için de kenarında yazma koruma çıkıntısı yok..

biraz bekle diyecek olanlara.. yaklaşık 1 yıldır kenarda duruyordu.. aklıma geldikçe farklı makinelerde deniyorum ama bu kartı heba etmek istemiyorum çünkü 40 MB/s.
    kendi sitesi ve sandisk deki programları denedim.. nafile...
    sd card formatter programı ile formatlamaya çalıştım.. quick/low formatlara Formating failed hatası verdi.
    hp usb disk storage format tool naşşşş...
    deepin linux içindeki gparted yazılımı ile silmek istedim.. naşşşş... aynı program ile diske yeni partition lar ekledim.. güya.. 3 parçaya ayırdım.. onay işleminden sonra işlem bitti deyip ekranı refresh ettiğinde dosyalar geri geliyor..
    eskiden deep freeze gibi yazılımlar vardı... onun gibi.. dosyaları silindi gösteriyor.. çıkartıp takınca veya refresh yapınca herşey geri geliyor

MiniTool Partition Wizard 10 ile sildim yeniden formatladım.. yemedi.. sd kartı bölümlere ayırmak istedim yemedi... chkdsk ile fix etmek istedim yemedi
    hdd low level format ilk çalıştığında quick de bişi yapamadı. normal format ı denediğimde ise bir süre sonra kitlendi.. arada diğer yazılımlar ve chkdsk i denedim ve şimdi de yeniden normal formatı deniyorum. çok çok uzun bekleyişler sonunda.. format sorunsuz bitti demesine rağmen sonuç yok...

kısacası hala ümidimi kesmedim.... arayışa devammm

• hepsini denedim hala yazma korumalı diyor tablet te de damaged sd card diyor
  • aslında kolay adaptör olmadan kartı telefona takın telefonda adaptörü kullanmadığınız için yazma korumada olamaz karta atmak istediğiniz dosyayı google drivea atın yada o dosyayı telefona bir şekilde aktarın telefondan Dosyalarım uygulamasından google drive klasörünü açın dosyayı kopyalayıp sd karta atın.
  • Bende de bir tane sdhc kart var bilgisayara takıyorum yazma korumalı diyor ama yanında düğme felan yok. Eski canon makinaya takıyorum foto çekiyorum, format atıyorum vs. sorun olmuyor yazıyor ama yeni canon makinaya takınca yazma korumalı diyor çok ilginç bir durum oluyor.
  • selmand kullanıcısına yanıt

Çözüm bulabildiniz mi bende de bir sandisk var aynı problem yukarıdaki tüm öneriler denendi çözülmedi başka bir yolu var mı. Ne biçimlendirme yapabiliyorum nede dosya silebiliyorum. Sadece samsung s4 telefonda çalışıyor başka hiç bir cihazda çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppemo -- 10 Ekim 2020; 15:51:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppemo

Çözüm bulabildiniz mi bende de bir sandisk var aynı problem yukarıdaki tüm öneriler denendi çözülmedi başka bir yolu var mı. Ne biçimlendirme yapabiliyorum nede dosya silebiliyorum. Sadece samsung s4 telefonda çalışıyor başka hiç bir cihazda çalışmıyor.

hayır çok uğraştım ama çalıştıramadım eski canon 5dm2 de çalışıyordu birde exper hackintosha takınca çalışıyor sanırım başkada bir yerde çalışmıyor.

• Phison format restore programını bir deneyin...

ben bununla 3 tane, aynı sorunlu, usb kurtarmıştım...

• A118 c dash kameranın çektiği kayıtları kilitledi nasıl silebilirim kamera sanırım çöktü pc yolu ile silebilirmiyim içerisini.

• Benimde Mini SD kartı biçimlendirmem gerekiyordu. En son bulduğum çözümü videoda arkadaşımız güzel ve basitçe anlatmış. Bu kadar basit bir çözümü nice kendini astronot zanneden bilişimciler bile nette yazamamış.

• Arkadaşlar PC,Notebook tarzı cihazlarda girişlerde sd kartın "tam oturmama sorunu yada tozdan dolayı sorun olursa da bu hatayı veriyor.Pc kasasını az dikey yaptım kart Disk yazma kayboldu yükleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsEs_FaN -- 26 Mayıs 2021; 19:5:14 >
  • çok güldüm ustteki videoya ya kardeşim bunu bilmeyen var mı ama bizim sorunumuz bu degil oradaki lock dügmesi degil sen bunu anlayamamışsın

• Benim de aynı sorunum vardı. Hafıza kartı taktildiginda hata taraması soruyor ya...o şekilde hata taraması yaptım sorun çözüldü deneyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win7 de sdhc minisd card okuyor ama win11de "disk yazma korumalı" hatası veriyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.