Şimdi Ara

SEAGATE 1.5TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SEAGATE 1.5TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5" TAŞINABİLİR DİSK ST315005FDD2E1-RK
    ancak baktığımda e-sata girişinin olmadığını gördüm bu giriş nedir ne işe yarar bu ürün yerine önerebileceğiniz başka bi ürün varmı yardımcı olursanız çok sevinirim. birde yine seagatin 1.5 TB lik siyah EXTREME modeli var ve fiyatı daha pahalı. bu ürün neden daha pahalı peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtyka -- 30 Nisan 2009; 11:46:43 >

• Merhaba e-sata girişiyle ilgili bir siteden aldığım alıntı bir yazıyı gösteriyim gayet güzel anlatıyor...

eSATA, harici SATA anlamında, External SATA demektir. Tek başına yeni bir standarttan ziyade, SATA standardı için "dışarıya" bir uzatma olarak düşünebilirsiniz. eSATA arabiriminin çıkış amacı, bilgisayar dışına koyduğumuz harici diskler için sağlıklı ve hızlı bir bağlantı kurmak. Şu anda harici depolama için yaygın olarak kullanılan Hi-Speed USB ve Firewire 400 (IEEE 1394b) gibi arabirimlerin özellikle performans tarafındaki kısıtlamalarından kurtulurken, uygulamada da kolaylık sağlıyor. Aşağıdaki tabloda saf aktarım rakamlarını görüyorsunuz:

SEAGATE 1.5TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK

Bu rakamlar "arabirim performansı"nı ifade ediyor. Yani bunlara ulaşmak bugünkü disklerle mümkün değil. Ancak eSATA, doğası gereği en yüksek değerine daha yakın sonuçlar verebiliyor, çünkü USB ve Firewire'daki ara "çeviri"ye ihtiyaç duymuyor. USB ve Firewire disk kutularının içindeki diskten gelen veri, bilgisayara iletilmek için ilgili arabirime bağlı olarak farklı bir biçime çeviriliyor, kabloyla bilgisayara iletildikten sonra da işletim sistemi tarafından normal bir depolama alanı olarak görülebilmesi için tekrar eski biçimine getiriliyor. Bu da aktarıma getirdiği ek yük nedeniyle hızı düşürüyor. eSATA'da ise teknik açıdan bir çevirme işlemi gerekmediği için uygulamadaki aktarımın teorik aktarıma oranı daha yüksek kalıyor.
    Alıntıdır...

Fiyat olarak belli başlı sitelere baktığımızda
    ____________________Havale_________Taksitli
    Vatan Bilgisayar_______311 TL__________297 TL (World'e 5 Taksit)
    Hızlıal________________311 TL_________311 TL
    Emall________________296 TL__________326 TL
    Hepsiburada__________320 TL_________333,96 TL

Bir kaç siteden fiyat yazdım yukarda eğer başka siteler bilen varsa paylaşırlarsa herkez uygun fiyata alabilir yukarıdaki fiyatlara göre world kartı olanlar vatan'dan düşünmeden alabilirler havale düşünenler emall olabilir(daha önce alışverişlerim oldu sorun yaşamadık)...Önerile bilinecek bir ürün...

• mediamarkt da da sanırım 310-315 tl arasında idi. (western digital olanı)
  • WD 1TB Home Edition aldım geçen hafta.
    eSATA kablosu bulamadığım için içinden çıkan firwire kablosu ile bağlantı yaptım ama yinede gayet hızlı.
    Mesela harici harddiske attığım CRYSIS oyununu fazla bekletmeden(5 dakika) PC me kurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.