Bildirim
seagate 500 gb 127 gb algılanıyor-çözüldü-
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yüklediğin xp sp2 li olmadığı için 127gb olarak görüyosun.
sp2 li bir windows xp kurmalısın. -
kurmuşken sp3 kur :) -
sp2 ve sp3 ü donanımı kurduktan sonra internetten yükleyecektim ancak bu durumu görünce beklemeye aldım.
bunun öncesinde işletim cd sinimi değiştirmem gerekir? -
quote:
Orjinalden alıntı: Ali Arslan
quote:
Orjinalden alıntı: tatarwer
Arkadaşlar seagate ST3500320AS 7200,11 32 mb harddisk aldım.P5GD1 PRO anakartım var.
Harddiske xp kurmak istediğimde bölüm oluştururken harddisk 500gb olmasına rağmen 130gb görünüyor:S
jumperlerle alakalı olabilirmi yoksa anakartmı kaldırmıyor.Yardımcı olabilirmisiniz.
sanıyorum sizin xp ya sp siz yada sp1li sp2li bi xp ile windows kurarsanız sorununuz çözülür diye tahmin ediyorum kolay gelsin
xp kuruyorum windows başlıyor 130gb görünüyor...
hardiski başka bi windows yüklü bilgisayara 2. olarak takıyorum yönetimsel araçlar =>bilgisayra yönetiminden=> depolamadan kalan 370 gb tı görüyorum; biçimlendiriyorum bölümlere ayırıyorum.tekrar önceki bilgisayara takdığımda windows başlatılamıyor.windows açılış penceresi görünüyor sonra mavi bi ekranda bi sorunla karşılaşıldı diye uyarı veriyor.bu uyarıyı ilk kez görüyorsanız şöle yapın falan diye...
yada "en son yapılandırma şeklinde.".."güvenli kipte"..."olağan şekilde başlasın" diye seçenekler çıkıyor.ama tekrar mavi ekran....
acaba bi sınırlama var diye düşündüm; en son başka bilgisayarda 100gb biçimlendirdim. 300gb biçimlenmemiş kaldı.tekrar kurmak istediğim bilgisayara harddiske takdığımda 130+100 gördü:S
-
Önce jumper ayarına bak diskin üstünden.sonra diski doğru biçimlendirdiğinden eminmisin d,e diye ayrıldı dimi??.. -
üzerindeki jumper çıkart -
Sorununun tek çözümü SP2'li bir XP CD'si bulmak,
veya normal XP kurduktan sonra SP2 yükler, HDD'nin
geri kalanını biçimlendirirsin. -
quote:
Orjinalden alıntı: vipmail123
Sorununun tek çözümü SP2'li bir XP CD'si bulmak,
veya normal XP kurduktan sonra SP2 yükler, HDD'nin
geri kalanını biçimlendirirsin.
evet dün bu şekilde yaptım oldu
tşkkrler(: -
Kesinlikle SP2 sorunu. -
herkese merhaba, sorunuma çözüm ararken bu sayfaya geldim. bu kadar kafa yormuşken belki benim sorunum da çözülebilir. 80 GB sata harddiskli sistemime 500 gb olarak 2. bir sata harddisk ilave ettim. bağlantıları yaptığımda hdyi göreceğimi sandım ama bilgisayar hiç bir diski görmedi. Biraz uğraştıktan sonra (kabloları değiştirdim) açılşta 80 gb hd görüp açılacak gibi oluyor ama windows xp logosundan sonra ekran kararıyor. ya da resetleniyor. bilgisayarı açmayı beceremedim. sizce sorun ne olabilir? -
arkadaşlar,
yukarıdai tavsiyelere uyarak xp sistemimi yükledikten sonra,
ana kart ın cdsi içinde olan gerekli programları yükledim.
internet üzerinden xp sp2 sp3 yükledim ne kadar doğru bilemiyorum ama otomatik güncellemeyi aktif hale getirdim.
bilgisayar yönetiminden depolama oradan disk yönetimi menusunden geriye kaln kısmı biçimlendirdim.
tüm yardımlar için teşekkürler....
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- ortak klasör oluşturma
- yüksek güçlü usb cihazı takıldı sorunu
- legacy usb support nedir
- yerel yazdırma biriktiricisi hizmeti çalışmıyor
- server error in "/" application.
- ekran videosu alma
- telefonum şarj olmuyor
- bilgisayar hızlandırma
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- internetim çok yavaş
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X