Şimdi Ara

Seagate FreeAgent GoFlex Home (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
8
Favori
30.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

go flex home kullanıyorum , gigbit modem ve cat 6 ile maximum 40mb hız ile kopyalarsın.
    torrent ile uyumlu sonradan yükleniyor . Bunun için seagate pro ürününü aktifleştirmen lzm 10$. Ardından bi güncelleme ile torrent özelliği geliyor.
    Zamanlama yaparak istediğin saatler aradında indirebiliyor. Ben 02.30 başlangıç - 13.00 olarak ayarlarladım bu saatlerde indirmeye başlıyor. Seed seçeneğide mevcut.
    Modemin Upnp özelliği ile tv den direk movie v.s izleyebilirsin(dlna). Seagateshare.com üzerinden diskine erişip diskin bulunduğu yerdeki upload hızına göre çekebilir dosylarına erişebilir, bir kaçtane kuullanıcı açıp yetkilendirme yapabilir , (örn : arkadaşların için sadece kopyalama ve okuma olabilir ) cep telefonundan (android - iphone) yazılımı ile aynı şekilde cihaza erişebilirsin. Backup ve başka seçenekleride mevcut. Usb yuvasına printer bağlayıp print server oalrak paylaşabilir , yada başka bir disk bağlayarak hafızayı genişletebilirsin.

• ürünün 3 tb lik modelinden satın aldım mevcut modemim üzerinden kablolu olarak 11.1 ms/sn ile kopyalama yapıyordum bu gün dlink gigabit swich aldım 8 portlu her port gigabit bağlantılı harddiski swcih e bağladım swcih ide bilgisayara fakat yazma hızında bi değişiklik olmadı halen 11.1 i geçmiyor bunun için ne yapmam gerekli kablo bağlantısınımı değiştirmeliğim jak çakarken kullanmamız gereken farklı bir sıralama mı var yoksa herhangi bi ayarmı yapmamızlazım cihaz üzerinden ?
  • Merhaba arkadaşlar, western digital ile seagate arasında kararsız kaldım. Wd de dahili harddisk yok, dahili harddisk olmadığından ses ve hız daha iyi oluyor. Bu 1 veya 2 veya 3 tb lık modellerinde cihaz çalıştığı zaman ses insanı rahatsız edecek şekilde mi? Ve tercihimi etkileyebilecek herhangi bir bilgi verebilir misiniz?
  • sorunuma çözüm buldum sizlerlede paylaşmak istedim belki arkadaşların işine yarar...

Ben swich ile kullandım hızda bi değişiklik olmamıştı bunun sebebide swich in goflex e ip numarası merememesiymiş yüksek süratli okuma yazma hızı için bilgisayarınız ile goflex cihazı arasında gigabit lik router bulunması gerekiyor bu sayede hız kaybı olmuyr bilginize...

ayrıca ürünün içerisinde linu işletim sistemi kuruluymuş nette araştırdım kod ekleyerek torrent özelliğ ekleniyormuş cihaza bilgisayara ihtiyaç duymadan internet üzerinden torrent dosyaları indiri gönderebiliyormuş windows üzerinden kodu eklemek için putty programını kullanmak gerekiyormuş ben bağlantı için cihazın ip numarasını yazıyorum kullanıcı adı soruyor root olarak giriyorum password istiyor ben bi değişiklik yapmadım bütün kullanıcı hesaplarının parolalalrını denedim genede giremedim şifreyi kabul etmiyor bilgisi olan arkadaşların yarımlarını bekliyorum...

• Seagate ile networkte Dune + Yadis arayüzü kullanan arkadaşlar için

Seagate NAS kullanırken Dune ağ yolu için NAS'ın IP adresinden önce NAS'ın user ve passwordunu yazmak gerekiyor,

Aşağıdaki şekilde adresi düzeltip taratırsanız her defasında problemsiz giriş yaparsınız

user : password@ip/................

Ben Seagate 3TB NAS kullanıyorum, üzerindeki external USB porttan 3.5TB daha ekledim 1800 film Yadisten problemsiz erişiyor

Örnek:
    smb://user:password@192.168.2.99/GO_FLEX_HOME/Public/Movies
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeozbay

Merhaba arkadaşlar, western digital ile seagate arasında kararsız kaldım. Wd de dahili harddisk yok, dahili harddisk olmadığından ses ve hız daha iyi oluyor. Bu 1 veya 2 veya 3 tb lık modellerinde cihaz çalıştığı zaman ses insanı rahatsız edecek şekilde mi? Ve tercihimi etkileyebilecek herhangi bir bilgi verebilir misiniz?

Western digital hangi modeli?

Nasıl dahili disk olmuyor ? biraz bilgi verin

Biraz sesli sayılır ama USB den disk ekleyerek NAS'ı büyütme özelliği çok iyi

Bende 4 port usb hub üzerinden 3 disk + printer bağlı 6.5TB kapasite kullanıyorum,

WD de USB disk ekleme yok sanıyorum?
  • merhaba arkadaşlar seagate goflex home aldım. internet cafede film ve müzik arşivini yükleyip paylaşıma vermek için ama ağdan silinebiliyor. silinmemesini sadece görülüp okunabilmesini nasıl sağlarım
  • merhaba arkadaşlar seagate goflex home aldım ağdan sadece okuma izni vermek istiyorum internet cafede kullanacağım için diğer pc ler görsün kullansın ama silemesin nasıl yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafe2004 -- 8 Kasım 2012; 13:06:43 >
  • öff çok karışmış burası
  • çok basit,
    cihazın paneline gir ayarlardan add user ekle ordan yetkilendirme yap. işletim sistemlerinde yeni kullanıcı açmanın aynısı,
  • Vay canına dedirtti bu cihaz. Gerçekten yazdıklarınızı okudukça daha bi alasım geldi cihazı. Benimde bu cihazı kullanım amacımda aradığım özellikler var . Sorsam yardımcı olurmusunuz desem konu donmuş gibi gözüküyor. Son sorular cevaplanmıyor pek. Neyse ben sorayım bir bilen cevaplar inşallah.

1.Superonlinenin huawei marka modemini kullanıyorum. Modeme kadar fiber kablo çektiler. Ve 15 20 metrede fazla kablo bıraktılar . Acaba fazla olan kabloyu modeme takıp diğer ucunu tv ye bağlasam , cihazın son hızını görebilirmiyim ? Yada cat6 da hdd nin son hızını görmek için yeterlimi ? Yeterliyse bu işe kalkışmayayım zira önce kablonun fazlalığı kesilip 3 tane yeni uç montajlanması lazım. 1 i tekrar modeme , diğer ikitanesi modemin 2.portuna ve tv ye bağlanmak üzere 3 tane , bu sayede tüm bağlantı fiber olacak.

2.Hdd yi modeme ethernet ile bağladım. Samsung marka televizyonumun wi-fi özelliği ile ek yazılıma ihtiyaç duymadan ve pc nin açık olması gerekmeden erişebilirmiyim ? Erişim yapılacak cihazlara yazılım kurup profil atanması gerekiyormuş diye okudum. Bölye birşeyin tv ye yapılması mümkün değil. Normalde media player kullanmıyorum. 2 tb lik segate expansion Usb 3.0 harici diskimi usb den tv ye bağlayıp , tv nin kendi playeri üzerinde oynatıyorum.

3.Sadece 3D 1080p ve , 2D 1080p bluray izliyorum. Cihazı modeme bağladıktan sonra , tv yi aynı ağ üzerinde modeme wi-fi üzerinden bağlayarak takılmadan kasmadan oynatabilirmiyim ? 1080p lerin 15.1 Mbps ve üstü olduğunuda unutmamak lazım.

4.Televizyonumda dahili wi-fi yok ama ekstaran wi-fi adaptörü bağlayıp tv nin all-share özelliğini kullanarak pc de ağa açılan klasördeki filmler oynatılabiliyormuş . Ben bunu pc yi açmadan hdd üzerinden erişerek tv nin yada hdd nin oynatmasını istiyorum.

• Merhaba arkadaşlar,bende bu cihazın 3 tb olan modelini almak istiyorum,öncelikle düşüncem Lg 55lm860v tvmle beraber kullanmak,fakat bazı terettüdlerim var sıralayacak olursam
    1- 2tb nın üstü olması tv nin harddiski görmesinde sorun yaratırmı? tvye kabloyla hdd bağlarken menüsünde 2tb üstünü görmeyebilir diye bir uyarı bulunuyor. bu canımı sıktı biraz,acaba kabloyla veya kablosuz bağlantı arasında bir fark olurmu? yani kabloluda 2 tb üstünü görmüyorsa kablosuzda görebilirmi? Henüz 2 tb üstü bi harddisk çevremde bulamadığım için kabloyla bağlayıp deneme şansım olmadı.
    2- netteki bazı tanıtım videolarında go flex home u smart tvlerlede kullanabileceğimizden bahsediyordu,bir sorun yaşarmıyım sizce? tvde dlna ve dahili n draft wifi var. modemim tp lınk TD-W8960N ADSL2+ 300mbt
    3- bir arkadaş 4 lu usb hubla 3disk +prınter kullanmaktaymış,acaba 4 den fazla hdd&yazıcı ..vs bağlamayı düşünsek mümkün olabilirmi ?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinrim,şayet 3tb alır ve tvyle kullanamazsam resmen ürün elimde patlamış olacak :/

• Arkadaşlar go flex in torrent özelliğini kullanabilen arkadaşlar nasıl yapıldığını açıklayabilir mi nasıl film indirebiliriz direk go flex in içine ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q_7

Merhaba arkadaşlar,bende bu cihazın 3 tb olan modelini almak istiyorum,öncelikle düşüncem Lg 55lm860v tvmle beraber kullanmak,fakat bazı terettüdlerim var sıralayacak olursam
    1- 2tb nın üstü olması tv nin harddiski görmesinde sorun yaratırmı? tvye kabloyla hdd bağlarken menüsünde 2tb üstünü görmeyebilir diye bir uyarı bulunuyor. bu canımı sıktı biraz,acaba kabloyla veya kablosuz bağlantı arasında bir fark olurmu? yani kabloluda 2 tb üstünü görmüyorsa kablosuzda görebilirmi? Henüz 2 tb üstü bi harddisk çevremde bulamadığım için kabloyla bağlayıp deneme şansım olmadı.
    2- netteki bazı tanıtım videolarında go flex home u smart tvlerlede kullanabileceğimizden bahsediyordu,bir sorun yaşarmıyım sizce? tvde dlna ve dahili n draft wifi var. modemim tp lınk TD-W8960N ADSL2+ 300mbt
    3- bir arkadaş 4 lu usb hubla 3disk +prınter kullanmaktaymış,acaba 4 den fazla hdd&yazıcı ..vs bağlamayı düşünsek mümkün olabilirmi ?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinrim,şayet 3tb alır ve tvyle kullanamazsam resmen ürün elimde patlamış olacak :/

TV nin 3TB tanıma sıkıntısı USB portlarında olabilir LAN üzerinden çalışmada sorun olmayabilir büyük ihtimalle, tahmin bu tabiki, emin olmak için test edilmesi gerekir.

Ayrıca goflex 3TB diske Ipad'den de erişmekte sorun yok, goflexin kendi üzerindeki ve USB sine bağlı external diskleri de Ipad3 görebiliyor ve filmleri oynatabiliyor, PDF vs dosyaları açabiliyor.

Diski internetten alıp ambalajı fazla bozmadan deneyip olmazsa 7 gün içinde iade hakkı var

4 lü hub'la ben kullanıyorum 10 lu hub'la da kullanmada sorun olacağını sanmıyorum elimde 10 lu hub yok fırsat bulursam almayı düşünüyorum 2.5" diskler için hub'ın 5V beslemeli tip olması gerekiyor basit hublar 2.5"diskleri çalıştırmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 26 Kasım 2012; 9:17:57 >

• Aynen, ben de farklı bir marka NAS almıştım, file system fat32 idi ve değiştirilemiyordu. Haliyle 4GB'dan fazla olan dosyalar kopyalanamıyordu. Internet üzerinden aldığımdan iade edebildim...

Benim GoFlex 2TB ve Samsung C serisi TV'im ile sorun çıkarmadan kullanabiliyorum,
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsG

Aynen, ben de farklı bir marka NAS almıştım, file system fat32 idi ve değiştirilemiyordu. Haliyle 4GB'dan fazla olan dosyalar kopyalanamıyordu. Internet üzerinden aldığımdan iade edebildim...

Benim GoFlex 2TB ve Samsung C serisi TV'im ile sorun çıkarmadan kullanabiliyorum,

Arkadaşım biraz daha açabilirmisin ? Nasıl samsung c serisi tv ile kullanıyorsun ? Benimde araştırdığım birşey. GoFles 2TB dediğin modelide ethernet üzerinden sadece ağamı açıyorsun ? Birde televizyonun ve hdd arasında nasıl bir bağlantı kurdun ve yaptığın şey tam olarak nedir ? Yardımcı olursan çok sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Orijinalden alıntı: Q_7

Merhaba arkadaşlar,bende bu cihazın 3 tb olan modelini almak istiyorum,öncelikle düşüncem Lg 55lm860v tvmle beraber kullanmak,fakat bazı terettüdlerim var sıralayacak olursam

TV nin 3TB tanıma sıkıntısı USB portlarında olabilir LAN üzerinden çalışmada sorun olmayabilir büyük ihtimalle, tahmin bu tabiki, emin olmak için test edilmesi gerekir.

Ayrıca goflex 3TB diske Ipad'den de erişmekte sorun yok, goflexin kendi üzerindeki ve USB sine bağlı external diskleri de Ipad3 görebiliyor ve filmleri oynatabiliyor, PDF vs dosyaları açabiliyor.

Diski internetten alıp ambalajı fazla bozmadan deneyip olmazsa 7 gün içinde iade hakkı var

4 lü hub'la ben kullanıyorum 10 lu hub'la da kullanmada sorun olacağını sanmıyorum elimde 10 lu hub yok fırsat bulursam almayı düşünüyorum 2.5" diskler için hub'ın 5V beslemeli tip olması gerekiyor basit hublar 2.5"diskleri çalıştırmıyor

Çok teşekür ederim cevapların için mastor1,cevapların beni oldukça rahatlattı. Ipadle tv işletim sistemleri farklı olsada bende senin gibi ağ üzerinden görebileceğini düşünüyorum (ıpadın gördüğünü öğrendikten sonra )
    10 lu hub bağlamak biraz uçuk bir düşünce benim için ama merak ettiğim için öğrenmek istedim,uzun vadede gerekebilir ama 4 lü hubda çok yeterli (hiç olmama olasılığınıda düşünürsek 4 lü hub desteği için buna şükür demek gerekir :) )
    birde bi arkadaş sormuştu,tvde kullanıcı adı şifre oluşturma vs gerekmezmi dolayısıyla tvde sorun olurmu diye,ama benim anladığım kadarıyla kullanıcı adı şifre olayı farklı pc kullanıcılarının ulaşması + en önemlisi kendi kişisel bölümlerini oluşturabilmeleri için sanırsam,zaten dosyalarda tüm kullanıcılara açılıyo veya açılmıyo gibi bir seçenekte olduğuna göre "herkese açık dosyaları" tvde rahatlıkla görür diye düşünüyorum. Ayrıca tvyle depolama yapılmadığına göre (kablo bağlantısıyla kayıt hariç -o da kablolu zaten LAN değil-) tv için kullanıcı şifre oturum vs gibi şeyler gereksiz diye düşünüyorum. Zaten tv kablosuz ulaşmayacaksa DLNA ne için var! kablosuz evin ampullerini yakmak içinmi :D
    Satın alırsam hizli al .com dan yada trimshop.com.tr den almayı düşünüyorum ikisi uygun gibi geliyor,aralarında az fark var ama kart durumuna kargo durumuna göre fark dahada azalıyor,olası bi aksiliğe karşı 7 gün içinde iade olayınıda iyice araştırmalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

quote:

Aynen, ben de farklı bir marka NAS almıştım, file system fat32 idi ve değiştirilemiyordu. Haliyle 4GB'dan fazla olan dosyalar kopyalanamıyordu. Internet üzerinden aldığımdan iade edebildim...

Arkadaşım biraz daha açabilirmisin ? Nasıl samsung c serisi tv ile kullanıyorsun ? Benimde araştırdığım birşey. GoFles 2TB dediğin modelide ethernet üzerinden sadece ağamı açıyorsun ? Birde televizyonun ve hdd arasında nasıl bir bağlantı kurdun ve yaptığın şey tam olarak nedir ? Yardımcı olursan çok sevinirim. Teşekkürler.

Şöyleki,

Ağ bağlantısı olan neredeyse tüm TV'lerde DLNA (Digital Living Network Alliance) özelliği vardır. Bu da, DLNA uyumlu cihazların ağda birbirlerini görmesini sağlar. Oynatıcı cihazlar (Media player, TV, vs...) ağdaki çalınabilir dosyaları görüntüleyebilir (NAS, PC, vs.)
    .
    Ben de, GoFlex'e kaydettiğim filmleri TV'den sorunsuz oynatabiliyorum. Bu sayede TV'nin yanında sallanan bir harici disk dağınıklığı yok. Ağ diskinizin nerede bağlı olduğu önemli değil, isterse alt katta olsun, yeterki aynı ağda olsun.
    .
    ;)

• quote:

quote:

quote:

Şöyleki,

Ağ bağlantısı olan neredeyse tüm TV'lerde DLNA (Digital Living Network Alliance) özelliği vardır. Bu da, DLNA uyumlu cihazların ağda birbirlerini görmesini sağlar. Oynatıcı cihazlar (Media player, TV, vs...) ağdaki çalınabilir dosyaları görüntüleyebilir (NAS, PC, vs.)
    .
    Ben de, GoFlex'e kaydettiğim filmleri TV'den sorunsuz oynatabiliyorum. Bu sayede TV'nin yanında sallanan bir harici disk dağınıklığı yok. Ağ diskinizin nerede bağlı olduğu önemli değil, isterse alt katta olsun, yeterki aynı ağda olsun.
    .
    ;)

E kimisi öyle diyor kimis böyle diyor çok kafam karıştı. Ama son yazan sen olduğun için tekrar bir umut doğdu içime :D Televizyonumda dlna var ama dahili wi-fi yok. Bana nasıl bir yol izleyeceğimi anlatabilirmisin ? Wi-fi adaptörü bağladım diyelim tv ye. Mümkünmü böyle birşey ? Hadi bağladım ve oldu. Daha sonar ne olacak. Wi-fi adaptörü ile modeme bağlandım. Hdd yi nasıl göreceğim tv den ? Birde 3Tb lik modelini almak istiyorum. Acaba tv 3Tb yi görürmü ? Yardımcı olursan çok sevinirim. Şimdiden yazdığın ve yazacağın cevaplar için çok teşekkürederim.

Hee unuttuğum şeyler geldi aklıma.

Ne tür şeyler oynatıyorsun kablosuz olarak aynı ağdaki ağa açılmış hdd den televizyonunda ? Ben 3D ve 2D 1080p mkv ler oynatacağım. 20 30 gb ta kadar çıkıyor boyutu. Acaba herhangi bi kasma , donma , takılma , kopma gibi şeyler yaşarmıyım veya yaşıyormusun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 28 Kasım 2012; 18:23:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şöyleki,

.
    .
    ;)

E kimisi öyle diyor kimis böyle diyor çok kafam karıştı. Ama son yazan sen olduğun için tekrar bir umut doğdu içime :D Televizyonumda dlna var ama dahili wi-fi yok. Bana nasıl bir yol izleyeceğimi anlatabilirmisin ? Wi-fi adaptörü bağladım diyelim tv ye. Mümkünmü böyle birşey ? Hadi bağladım ve oldu. Daha sonar ne olacak. Wi-fi adaptörü ile modeme bağlandım. Hdd yi nasıl göreceğim tv den ? Birde 3Tb lik modelini almak istiyorum. Acaba tv 3Tb yi görürmü ? Yardımcı olursan çok sevinirim. Şimdiden yazdığın ve yazacağın cevaplar için çok teşekkürederim.

Hee unuttuğum şeyler geldi aklıma.

Ne tür şeyler oynatıyorsun kablosuz olarak aynı ağdaki ağa açılmış hdd den televizyonunda ? Ben 3D ve 2D 1080p mkv ler oynatacağım. 20 30 gb ta kadar çıkıyor boyutu. Acaba herhangi bi kasma , donma , takılma , kopma gibi şeyler yaşarmıyım veya yaşıyormusun ?

Dahili WiFi adaptore illa ihtiyac yok, Ben direk kablo ile bagliyorum. 2tblik goflexdeki 3d full HD mkv leri sorunsuz oynatiyor. Onemli olan dedigim gibi TV e nas'in ayni agda olmasi. Ayni modeme Vega router a bagli olmalari gerekiyor. Sonra cihazlar birbirini goruyor za ten. WiFi ile yavaslik olurmu bilmiyorum, tavsiyem kablo ile baglaman. 3tblik diski Görür bence, bende 2tblik diski goruyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.