Şimdi Ara

Seagate harddiskler sorunlu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Masaüstü oyun sisteminde depolama ve P2P amaçlı kullanımda bir sıkıntı olmaz, değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    5400 rpm almanız saçma olmaz mı? 7200 rpm ile arasında dağlar kadar hız farkı var ve fiyat farkı çok yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten mümkünse 7200 rpm istiyorum.

Attığınız iki linkde 5400 rpm ama bence mümkünse değil kesinlikle 7200 rpm alın

Sıkıntı olmaz.

5400 RPm ile 7200 RPM arasında hız farkı var. Ancak 5400 RPM'ler bile artan veri yoğunluğu sayesinde oldukça iyi hızlardalar. Artısı 7200'lüklere göre daha az ısınırlar, parçalar yavaş döndüğü için mekanik ömrü daha uzundur. Hepsinden önemlisi 1 TB' tan büyük (kurumsal diskler haricinde) son kullanıcıya dönük 7200 RPM disk pek mümkün değil. Kurumsal disklere geçince fiyatlar coşuyor.

Laptoplardaki 5400 RPM'leri görüp de yavaş yaa demeyin. O disklerin yavaş olmasını sebebi sadece devir değil, küçük plaka çapının getirdiği düşük çizgisel hız. Çapta hızı etkileyen temel faktörlerden birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 28 Ağustos 2019; 14:56:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesajdan beri epey fikir aldım,
    akakce.com
    Seagate 3.5" 6 TB Skyhawk ST6000VX0023 SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/hard-disk/en-ucuz-seagate-3-5-6-tb-skyhawk-st6000vx0023-sata-3-0-7200-rpm-fiyati,17289942.html
    veya
    akakce.com
    Toshiba 3.5" 6 TB X300 HDWE160EZSTA SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/hard-disk/en-ucuz-toshiba-3-5-6-tb-x300-hdwe160ezsta-sata-3-0-7200-rpm-fiyati,71630284.html
    düşünüyorum artık. Hitachi bulamadım. 5400 rpm diskler konusunda pek bir fikrim yok ama çok da yavaş değillerse düşünülebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 28 Ağustos 2019; 14:54:3 >

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Nasıl yok efendim açıklar mısınız bize sunucu diski üreticisi Hitachi neden battı o zaman? Cevap, kârlılık.
  • Benim Seagate 4TB external hdd 1,5 yılda bozuldu.
    Seagate alırken iki kere düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 28 Ağustos 2019; 22:12:12 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    HGST'nin satın alınmasının konuyla bir alakası yok, konu disklerin sağlamlığı. HGST diskler her zaman en sağlam disklerdendiler halen de öyleler. WD güvenilirlik ve sağlamlık konusunda HGST'nin piyasadaki intibasının yanına yaklaşabilseydi HGST'yi satın aldıktan sonra HGST markası yerine WD markası adı altında satışa devam ederdi.
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Elimde iki yıl içinde bozulan iki adet Barracuda + sürekli IO hataları veren Seagate Skyhawk var. Şu ana kadar sorunsuz çalışan Seagate Ironwolf henüz iki yılını doldurmadı. Seagate'in Barracuda serisi bozulma oranı en yüksek disk, Skyhawk benim şansıma hatalı çalışıyor olabilir fakat bunlar benim için Seagate'in güvenilmez bir marka olduğundan emin olmam için fazlasıyla yeterli.
  • Benimde 2gb seagate barracuda bozuldu. İçindeki bilgileri ancak 4 günde çıkartabildim. Canım çıktı. Garantiden değiştirdim ürünü. İlk kez bir harddiskim bozuldu o da malesef seagate markaya nasip oldu.
    Nasıl olmuyor? Siz piyasa ekonomisi diye birşey görmediniz mi acaba, yoksa aşırı tasarlanmış diye bir terim de mi yok mühendislikte?
  • HGST son kullanıcıya satışta olan bir marka online marketlerden bulunabilir. Türkiye'de mağazalarda bulmak zor fakat bunun altında farklı nedenler olmalı. Tüketici iyi disk nedir bilmiyor ve popüler markalara yöneliyor haliyle WD'nin marka bilinirliği HGST'nin çok üzerinde. Diğer yandan veri merkezi alanında HGST'nin bariz marka imajı var büyük ihtimalle bu yüzden WD müşteri kitlesini karıştırmak istemiyordur.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    HGST el değiştirdikten sonra disklerin kalitesinde bir değişiklik oldu mu ?, WD ve HGST disklerin içini incelediniz mi ?, HGST el değiştirmeden önce ve el değiştirdikten sonra üretilen diskleri incelediniz mi ?
    Kalitesiyle alakasını açıkladım. Pazardaki menkulünün üzerinde kalitede disklerdi. Tedavülden kalktı, WD markası altında üretilmeye devam ediyor. Sen şimdi bunu anlasan ne anlamasan ne...
  • Geçmişte (10 seneden fazla bir zaman önce diyelim) 2 tane seagate marka harddiskim 2 yılını doldurduktan hemen sonra bozulmuştu. O zamanlar samsung hdd yapiyordu onlarda tas gibiydi. 10 yildan eski samsung bi hdd aileme verdiğim eski pc de duruyor. Halada çalışmaya devam ediyor yalnız biraz ses yapiyordu bu kadar zamandan sonra o kadar da olur artık.
    Tabi maalesef samsung artık masaüstü için yapmıyor herhalde yıllardır gormedim

• WD maviyi al geç
  • Samsung HDD bölümü 2011'de Seagate'e satıldı.
    Ulaştığım bilgilere göre HGST 2018 yılında kapatıldı.
    adresi Western Digital'in sitesine yönlendirilmiş.
    Western Digital, Hitachi'yi satın aldıktan sonra rekabet otoriteleri, ve Çin ticaret bakanlığı karşı çıktığından halihazırdaki Western Digital disk bölümünü WD adında kurduğu paravan şirkete devretti. Hitachi disk bölümü de HGST adıyla ayrı bir şirket olarak yapılandırıldı. 2015'in sonlarına doğru Çin Ticaret bakanlığı birleşmelerine izin verince iki şirketi birleştimek için çalışmalara başlanmıştır. 2018 yılında bu iki şirket (HGST ve WD)birleşmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 31 Ağustos 2019; 9:52:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.