Merhaba arkadaşlar. bende Seagate 2,5 inç taşınabilir hdd var. bu cihazı evdeki bilgisayarımın arkasındaki usb lerinden sadece bir tanesiyle çalıştırabiliyorum. arkadaki diğer 3 taneyle ve öndeki 2 usb ile çalıştıramıyorum. işin ilginç tarafı evdeki pc ye başka cihazları taktığımda hangi usb olursa olsun hiç bir sorun yok. hdd yi ise başka bilgisayarlara taktığımda bazen ön usb lerde çalışmaması dışında genellikle sorunsuz kullanıyorum. aygıt yöneticisinde herhangi bir sorun görünmüyor. driver eksiğim yok. hdd zaten tak çalıştır özelliğinde. niye böyle bir sorun oluyor bir türlü işin içinden çıkamadım. fikri olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
Diğer hublara taktığınızda çalışmıyor ise hublarda sorun vardır..Bence aygıt yöneticisinden usb driverlarının hepsini kaldırın pcyi yeniden başlatın..Xp usb driverlarını otomatikman yeniden yükler..Bir de öyle deneyin..
Deneyeceğim. teşekkürler.
Hdd sadece usb elektiriği ile çalışıyorsa problem e o sebep olabilir. bios'a gir Integrated Peripherals >USB 2.0 hs reference voltage enabled/on kısacası açık hale getir. bu durumda anakart aygıt çalışana kadar voltaj ı yükseltir.
quote:
Orjinalden alıntı: awallabilla
Diğer hublara taktığınızda çalışmıyor ise hublarda sorun vardır..Bence aygıt yöneticisinden usb driverlarının hepsini kaldırın pcyi yeniden başlatın..Xp usb driverlarını otomatikman yeniden yükler..Bir de öyle deneyin..
denedim ama malesef işe yaramadı. teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: xXx_xXx
Hdd sadece usb elektiriği ile çalışıyorsa problem e o sebep olabilir. bios'a gir Integrated Peripherals >USB 2.0 hs reference voltage enabled/on kısacası açık hale getir. bu durumda anakart aygıt çalışana kadar voltaj ı yükseltir.
bahsettiğiniz yeri biosta çok aradım ama bulamadım. farklı bir isimde geçiyor olabilir mi ??? anakartım asus p5ld2-vm
Walla bende kendi biosumda bulamadım ama var böyle bişi.
power magnated kısmına bş bak usb ile alakalı bişeyler varmı.
quote:
Orjinalden alıntı: xXx_xXx
Walla bende kendi biosumda bulamadım ama var böyle bişi.
power magnated kısmına bş bak usb ile alakalı bişeyler varmı.
biosumda usb konfigürasyon bölümündeki her şey enable konumunda. başka bir yerde de usb ile ilgili herhangi bir şey geçmiyor. sorunu çözemedim ama ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme