Arkadaşlar ST3640323AS kodlu SD13 firmware'ine sahip harddiskimin firmware update'ini yapamıyorum. Brinks-2D4H-SD1B adlı yazılımı çekip cd'ye kaydedip boot ettim. Şu hatayı veriyor. "Model ST3640323AS SNXXXXXXXX FW SD13 on Generic PCI ATA Bus 0 Device 0 No Match Not Download Firmware Ne yapacağımı, bus sorunu nasıl aşabileceğimi çözemedim. Bir fikri olan varmı? Güncelleme yapma isteğimin nedeni sorunlu bir firmware'e sahip olması.
Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) konusununda bu firmware update'inin nasıl yapılacağı açıklanıyor, inceleyin.
Fakat ilgili post'da firmware update değil, tamamen pc'nin hdd'yi görmediği anda yapılması gerekenler anlatılıyor. Ben ise çalışan bir hdd'nin update'ini yapmaya çalışıyorum. Yoksa gözümden kaçan bir noktamı oldu?
Sayın, @MrNone arkadaşım, çalışan ve problemi olmayan bir HDD için ne amaçla firmware update yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. Driver güncellemek anlamında düşünüyorsanız, firmware update bu konuda biraz farklı bir işlem. Seagate : İkinci güncelleme çökmeyi engelliyor konusunu inceleyin, konunu 4. sayfasında sizdeki bu hatadan bahsediliyor. Seagate Harddisk Kullananların Dikkatine !!! yazıyı okuyun. SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm konusunu inceleyin.