Şimdi Ara

*****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.324
Cevap
55
Favori
486.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benide katın 2004 seat ibiza 100 bg 115000 km :)

şu ana kadar rutin bakımlar harici hiçbir parçanız bozuldumu? bozulduysa ne kadar ödediniz?

benim daha 50000 de egr valfim arızalandı. garanti biteli 2 ay olmuştu. ne kadar kavga ettiysem kabul etmedi namussuz doğuş. bana ödettirdiler 400 ytlyi. allahtan 10000 de bi kere daha aynı parça arızalanı bu sefer ben onlara ödettirdim :)

eğer bir kere daha arıza çıkarırsa komple iptal ettiricem :)

onun dışında maşallah bir sorunumuz çıkmadı
  • Arkadaşlar bende bugun aldım cordobayı oldukca memnunum bundan önce 2002 cordobam vardı onu caldırdım kaskodan parayı alıp 2004 cordoba aldım buyuk bi kaza atlattım cordobanın kasasının ne kadar saglam oldugunu gordum.ehliyet kemerim takılı olmamasına ragmen 150yle viyaduge girdim gizli buzlanma nedeniyle bariyerlere 3 4 defa o suratle vurdum burnum kanamadan cıktım araçtan.perte ayrıldı tekrar 2007 cordoba aldım.Cordoba aşkı bitmez anlıcagınız...Ama bunu alırken opel astra 2006lara cok baktım son anda vazgecip yine cordoba aldım.Bu arada benide gruba dahil ederseniz cok sevinirim...
  • şehir içi yogun trafikte arabayı son haddine kadar zorladım halde 100 km de 5.5 lt*2.480=136,40

geçtiğimiz pazar günü sakin kullanımda şehir içi 4 lt*2.480=99.20
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanarmagan

Arkadaşlar bende bugun aldım cordobayı oldukca memnunum bundan önce 2002 cordobam vardı onu caldırdım kaskodan parayı alıp 2004 cordoba aldım buyuk bi kaza atlattım cordobanın kasasının ne kadar saglam oldugunu gordum.ehliyet kemerim takılı olmamasına ragmen 150yle viyaduge girdim gizli buzlanma nedeniyle bariyerlere 3 4 defa o suratle vurdum burnum kanamadan cıktım araçtan.perte ayrıldı tekrar 2007 cordoba aldım.Cordoba aşkı bitmez anlıcagınız...Ama bunu alırken opel astra 2006lara cok baktım son anda vazgecip yine cordoba aldım.Bu arada benide gruba dahil ederseniz cok sevinirim...

büyük geçmişler olsun. aramıza hoşgeldiN ..
  • Arkadaşlar, yakınlarda ibiza 1.4 TDI almayı düşünüyorum. polo ya da fabia'dansa bunu seçmemin nedeni içlerinde en iyi görünen ve en çok standart donanım sunan modelin bu olduğunu düşünmem. Gördüğüm öğrendiğim kadarıyla 2006'da bir makyaj operasyonu oldu ve bir takım değişiklikler yapıldı. Bunlar da bildiğim kadarıyla yeni ön ve arka tamponlar, direksiyonda müzik sistemi kumanda düğmeleri, yeni farlar(tam olarak nesi değişti bilen varsa aydınlatabilirse sevinirim), motor gücü 75'ten 80 HP'ye (tork aynı, öyle sanıyorum motor yazılımında bir değişklik oldu), vs..

Öncelikle bunların dışında bi değişiklik var mı bileniniz var mı? sormamdaki gaye uygun fiyatlı kilometreli bir model bulduğumda makyajsız kasayı tercih etmem durumunda tam olarak nelerden feragat edecek olduğumu bilmek istemem. Düşüncem şu an için 2006 ve üstü yönünde ama bütçe engeline takılabilirim. Makyaj operasyonundan sonra hangi donanım paketleri ile üretildi?? En yüksek donanım paketi signo mudur? Aracın standart lastikleri bildiğim kadaıyla 15 jant ve 195 taban, bu doğru mudur? Motor sesinin biraz yüksek olduğu biliniyor, bu belli bir süre sonra hakikaten rahatsızlık vermeye başlıyor mu yoksa 3 silindir olsun yakıtı az olsun bizim olsun felsefesiyle görmezden gelinebilir bişey mi :) Bazı yerlerde deri koltuklular görüyorum, hepsi sonradan yapılmış uygulamalar mı yoksa nadir de olsa orijinallerde böyle bir opsiyon var mı? içerden düğmeyle katlanabilir aynalar hepsinde dijital klima gibi standart mı? Çevrenizde duyduğunuz işittiğiniz kadarıyla bu motorun(1.4 TDI) ömrü ne kadar bileniniz var mı? Geri park sensörünün standartta bulunduğu bir donanım var mı? yoksa gördüklerim hep sonradan eklenenler mi? Performans anlamında da mesela en bilindik yer olan TEM'de ne kadar bir max. hız görmek mümkün oluyor sanırım bunu deneyen muhakkak vardır :) sormamın gayesi fiesta 1.4 TDCI(68 HP) ile 170-180 i geçmenin pek mümkün olmadığını bilerek kıyaslama yapmak istemem. 30.00-70.000 km aralığında hangi fiyat aralığını gözden çıkarmam gerekiyor? Servis bakımları sanıyorum her 10.000 km.de, ortalama bir servisin maaliyeti ne civarlarda(dizel için)? 2. eli denildiği gibi sancılı mı yoksa arabanın bir şekilde VW grubu olmasının avantajı kullanılıp değer kaybı olmaksızın satılabiliyor mu?

Tüm bu konularda bildiklerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Son olarak da aradığım spesifikasyonlarda bir aracı ya da tanıdığı satılık bir araç olanınız varsa bana yönlendirebilirseniz çok makbule geçer..

• @nx7010
    Seat'ın 2.eli biraz ağırdır,bilen alır sadece,VW Polo/Skoda Fabia parçalarını kullanır birçok yerinde ortak olarak,full donanım istiyorsanız Signo veya S-Rider bakmalısınız 2004-2006 model olarak,mümkünse 2007-2008 Stylance alın derim ben,aracın bazı sorunları özellikle Stylance paketli olanlarda giderilmiştir,zira S-Rider ara bir pakettir.Üç paket arasında çok fazla fark yok,ama 2006'dan itibaren işçiliğin kalitesinin yükseldiğini ve hoş bir makyaj yapıldığını(fonksiyonel direksiyon,spor jantlar,spor tampon,spor koltuklar gibi) söyleyebilirm.Orjinal lastikleri bu paketlerde 195/55/155'tir,doğrudur.Motor ısınınca gürültüsü azalıyor ama 1 depo ile şehiriçi 850-900,şehirdışı 1100km. yapınca bunu unutturuyor.(Deposu 45 lt.)Deri koltuk,park sensörü sonradan eklenen donanımlardır zaten.Dijital klima Signo/S-Rider ve Stylance paketlerinde mevcuttur ancak katlanır aynalar Signo'da yok diğer ikisinde var.1.4TDİ motor 3 silindirli ve yıllardır kullanılan dayanıklı bir blok,ancak bakımlı ve zorlanmadan kullanılmamış olması şart yoksa sorun açabilir size,bu konuda motorun kompresyon değerlerine,turbonun,pompanın ve enjektörlerin durumuna çok dikkat etmelisiniz yoksa size yüklü faturalar çıkarabilir.Hız olarak 170-180 arası çıkabilirsiniz,en fazla yokuş aşağı 195'e çıkarsınız.10000km'de bir bakıma giriyor ve 90000'de bir ağır bakıma giriyor(triger vs.)ancak yetkili servis fiyatlarını bilemiyorum, sanayide 150 tl. tutuyordu ağır bakıma ise 550tl. ödemiştim,bunları söyleyebilirim.Bütçenizi net olarak belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim sanırım.Selamlar...

• Enoman bilgiler için çok sağol, faydalı oldu. 20.000 ya da 21.000 max bir bütçem var. Aslında bu rakamı gözden çıkardıktan sonra alınacak ideal araç bu mudur onda da çok net değilim ama 1-2 aylık araştırmanın sonucunda her yönüyle kafama en çok yatan araç bu oldu (ayda 2000 km yol yapıyorum). Anladığım kadarıyla aynı araçtan sende de var. telefonunu mail atman mümkünse senden detaylı bilgi de almak isterim. c_hris_2002@yahoo.com. Tekrar sağol..
  • birader fabia,polo,fiesta vb. arabalar arasında ben olsam banko cordoba derim bende 1.9 var 2006 ama benimkinden ben şu ana kadar türkiyede 2 tane gördüm ama geçenlerde 1,4 80hplik motoruna bindim arkadaşımın bence güçsüz görünen o motor kendi hacmine göre bir canavar..şimdi diyeceksinde vwdede aynı motor var ama fark şurda seatın sonradan yaptığı güncellemeler saysesinde seatın 1.4 motoru vwden daha güçlü çünkü seatın torku dediğiniz gibi 195ken vw 155de kalıyor tork değeri ve buda vwyi biraz hantallaştırıyor sadece tork değeride değil daha aklımda olmayan bir çok alt kısımda tabir edilen değerler vw ve skodanın üstünde çünkü skodada 170 tork gibi birşey sunuyor.3 silindirli olması aslında biraz avantaj çünkü hem daha az yakıt hemde gaza bastığında 1.4 lt hacmindeki motorun atikliğini 3 silindir sayesinde yapıyor..gürültüye gelince evet gürültülü ama adı üstünde bu araba dizel..ama belli bi noktadan sonra alışırsın arabanın sesine ilk baştaki devirlerde sesi başka 2500 den sonra arabanın sesi başka geliyo gibi oluyo gaza yüklenince max hızda seatın sitesinde düşük vermişler çünkü geçen gün 1.4 motorla 200ü gördüm bassam dahada giderdi inanmayanlar olabilir ama kullanınca ne demek istediğimi anlarsınız..ama 1.4 benzinli alacaksan alma derim çünkü dizeliyle motor performansı olarak dağlar var..

• Ufaklık dediğin gibi VW şu anda 70 hp ile satıyor poloyu. Fabiada hem 70 hem de 80 hp opsiyonu var ama güncel kasa için. Seat 2006'dan sonra direk 80 hp. Motor sesine fiestadan alışkın sayılırım o da çok sessiz bi motor sayılmazdı, ama objektif olmak gerekirse ses konusunda en başarılı dizeller fiatın multijet grubu motorları, dediğim gibi bu çok da problem değil. 1.4 benzinliyi zaten hiç düşünmüyorum kilometrem çok. Artık geriye uygun km.de temiz bir araç bulmak kalıyor. Etrafınızda ya da değiştirmeyi düşünüyorsanız kendinizde böyle bir araç varsa bana yönlendirmeniz çok makbule geçer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nx7010

Enoman bilgiler için çok sağol, faydalı oldu. 20.000 ya da 21.000 max bir bütçem var. Aslında bu rakamı gözden çıkardıktan sonra alınacak ideal araç bu mudur onda da çok net değilim ama 1-2 aylık araştırmanın sonucunda her yönüyle kafama en çok yatan araç bu oldu (ayda 2000 km yol yapıyorum). Anladığım kadarıyla aynı araçtan sende de var. telefonunu mail atman mümkünse senden detaylı bilgi de almak isterim. c_hris_2002@yahoo.com. Tekrar sağol..

Rica ederim.Bu benim eski aracımdı,şu anda Astra kullanıyorum. drivereno@hotmail.com msn adresim,eklerseniz istediğinizi sorabilirsiniz.

Size şu iki aracı öneriyorum: http://www.sahibinden.com/30_000_km_de_dizel-15WQQaXQQ13711690WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/62000_km_de_2006_model_seat_cordoba_1_4_tdi_satilik!!!!-79WQQaXQQ10485564WQQpXQQdisplayitem

Özellikle 2007 model 30000'deki aracı kazasız ise ve sıkı bir pazarlıkla 21 civarı alabilirseniz kaçırmayın derim.Selamlar...

• Selamlar,

2005 yılından beri SEAT IBIZA sahibiyim. 1.4 Signo 100 hp aracım var. Ama bebeğimiz olacağından büyük bagajlı dizel bir araba almam gerekiyor. Bütçem 30 bin ytl. tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Bu arada satana kadar beni de listenize ekleyebilirsiniz. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: skonac

Selamlar,

2005 yılından beri SEAT IBIZA sahibiyim. 1.4 Signo 100 hp aracım var. Ama bebeğimiz olacağından büyük bagajlı dizel bir araba almam gerekiyor. Bütçem 30 bin ytl. tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Bu arada satana kadar beni de listenize ekleyebilirsiniz. :)

2007-2008 MODEL ARALIĞINDA FOCUS TDCİ BAKABİLRSİNİZ,COROLLA D4-D BAKABİLRSİNİZ,GAYET GENİŞ,BAGAJI BÜYÜK VE OLDUKÇA EKONOMİK ARAÇLARDIR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

quote:

Orjinalden alıntı: nx7010

Enoman bilgiler için çok sağol, faydalı oldu. 20.000 ya da 21.000 max bir bütçem var. Aslında bu rakamı gözden çıkardıktan sonra alınacak ideal araç bu mudur onda da çok net değilim ama 1-2 aylık araştırmanın sonucunda her yönüyle kafama en çok yatan araç bu oldu (ayda 2000 km yol yapıyorum). Anladığım kadarıyla aynı araçtan sende de var. telefonunu mail atman mümkünse senden detaylı bilgi de almak isterim. c_hris_2002@yahoo.com. Tekrar sağol..

Rica ederim.Bu benim eski aracımdı,şu anda Astra kullanıyorum. drivereno@hotmail.com msn adresim,eklerseniz istediğinizi sorabilirsiniz.

Size şu iki aracı öneriyorum: http://www.sahibinden.com/30_000_km_de_dizel-15WQQaXQQ13711690WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/62000_km_de_2006_model_seat_cordoba_1_4_tdi_satilik!!!!-79WQQaXQQ10485564WQQpXQQdisplayitem

Özellikle 2007 model 30000'deki aracı kazasız ise ve sıkı bir pazarlıkla 21 civarı alabilirseniz kaçırmayın derim.Selamlar...

Hocam pardan size Cordy önermişim yanlışlıkla,şu İbiza'lara bakın birde:

http://www.sahibinden.com/tertemiz-orjinal-sorunuz-_full_aksesuar-02WQQaXQQ13980316WQQpXQQdisplayitem (pazarlıkla 21'e biter.)

http://www.sahibinden.com/63200km_1_4_tdi_seat_s-_rader-92WQQaXQQ4133316WQQpXQQdisplayitem(bu araçta aksesuarlı ve temiz duruyor.)

• arkadaslar bende 2004 polo ve seat ıbıza 1.4 almayı dusunuoyrum bitane ibiza buldum aynalar siyah bırde abs yokmus aracta sanırım 70bınde 14bıne bıraktı arac temız sızce alınırmı yakıtı nasıl bu hangı paket arac eksılerı nelerdır tşkler
  • quote:

Orjinalden alıntı: magic_ocean

arkadaslar bende 2004 polo ve seat ıbıza 1.4 almayı dusunuoyrum bitane ibiza buldum aynalar siyah bırde abs yokmus aracta sanırım 70bınde 14bıne bıraktı arac temız sızce alınırmı yakıtı nasıl bu hangı paket arac eksılerı nelerdır tşkler

1milyar daha ekle absli,çift hava yastıklı ,dijital klimalı signo al.
  • baktım ama fıyatlar yuksek 14bın cok ıyı bı rakam geldı
    quote:

quote:

arkadaslar bende 2004 polo ve seat ıbıza 1.4 almayı dusunuoyrum bitane ibiza buldum aynalar siyah bırde abs yokmus aracta sanırım 70bınde 14bıne bıraktı arac temız sızce alınırmı yakıtı nasıl bu hangı paket arac eksılerı nelerdır tşkler

• quote:

baktım ama fıyatlar yuksek 14bın cok ıyı bı rakam geldı
    quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/acil_satilik-59WQQaXQQ14007955WQQpXQQdisplayitem (dizel 75hp.)

http://www.sahibinden.com/ihtiyactan_acil_kelepir_-57WQQaXQQ10435095WQQpXQQdisplayitem(benzinli 100hp.)

14000'i tek havayastığı ve manuel klimadan başka özelliği olmayan ABS'siz bi araca bağlamayın bence üstteki linklere mutlaka bakın.Pazarlıkla aynı fiyata albilirsiniz.Ve bu araçlar hız sabitleyici,yol bilgisayarı,çelik jant,sis farına kadar doludur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 31 Mayıs 2009; 3:46:12 >

• bu dızelın kmsı 100bınden yalnız yuksek sayılmazmı sonrasında elden cıkartmada cok dert olabılır dıye dusunuyorum
    quote:

quote:

baktım ama fıyatlar yuksek 14bın cok ıyı bı rakam geldı
    quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/acil_satilik-59WQQaXQQ14007955WQQpXQQdisplayitem (dizel 75hp.)

http://www.sahibinden.com/ihtiyactan_acil_kelepir_-57WQQaXQQ10435095WQQpXQQdisplayitem(benzinli 100hp.)

14000'i tek havayastığı ve manuel klimadan başka özelliği olmayan ABS'siz bi araca bağlamayın bence üstteki linklere mutlaka bakın.Pazarlıkla aynı fiyata albilirsiniz.Ve bu araçlar hız sabitleyici,yol bilgisayarı,çelik jant,sis farına kadar doludur

• O zaman benzinli olanı alıp sıralı sistem taktırabilirsiniz.
  • arkadaşlar merhaba

bir araç almayı düşünüyorum

seat ibiza 2004 - araç 90.000 km de 100bg - SİGNO - full+full sunroof yok sadece. cruise control bile var. O.Z. 16'' jant var. ince yanak teker ve yeni . baya saglam bi xenon . sıralı sistem var ruhsata işli. araç belden aşağı boyalı fakat 2 kaportacı baktı. herahngi bir hasar yok. ufak park kazaları hariç. ön tampon 2006 cupra tampon ile değişmiş. onun dışında değişen de yok. araç gmüş gri. yanlız kafa karıştıran 2 nokta var. 1. klima kompresörü değişmesi gerekiyor. 2. aracın triger kayışı zamanı gelmiş oda değişecek. adam bunları yaptırmadan 14 e veriyor fakat ben 13 diyorum. sizce nasıl. bide bu masraflar ne kadar tutar bilen varmı ? yada en doğrusu bu para bu arabaya bağlanırmı ? çünkü hangi arabayı alırsam alim biraz modifiye yapmak istiyorum ve bu hazır . o yüzden 13 ii gibi. ne dersiniz
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.