Şimdi Ara

##SEAT İBİZA TSI MOTOR ARAÇ SAHİPLERİ BURAYA ## (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
18
Favori
45.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen cuma aracımın ağır bakımlarını yaptırdım altur otoda. aracım 117 bin km de aranızdaki en yaşlı seat ibiza benimkidir herhalde
    aracımda ilk çalıştırmada marştan hemen sonra gelen vorrrn diye bir zincir sesi vardı 2-3 saniye süren. servise götürdüm triger zincirinin değişmesi gerektiğini söylediler fakat aracın garantisi bittiği için iyi niyet garantisine başvurdular ve onaylandı. işlem normalde 1300 TL civarı fakat benden zincir işlemi için 120 TL aldılar artı bakımla beraber toplam 510 tl ödedim çıktım. Artık ilk çalıştırmadaki ses kayboldu aracın direksiyonu yumuşamış frenleri iyileşmiş daha da ısındım araca. Fakat nazar mıdır nedir 2 gün önce aracımın kaputuna kedi girmiş ben farkında olmadan bikaç metre devam ettim kaputu açtım sağ farın arkasına saklanmış çıkardım hemen bahçeye geri bıraktım sonra eve geldiğimde aracımın anahtardan camları açıp kapama özelliğinin çalışmadığını farkettim. acaba kedi oradaki bi kabloyu falanmı kopardı diye düşünüyorum. Tekrar servise götürmek içinde hiç vaktim yok sizce ne yapalıyım? Bu arada bu tarz şeylere inanmam ama sanırım arabada nazar var servisten aldığımdan beridir 3 kere kaza atlattım şimdide bu olay oldu kurşun mu döktürsem ne yapsam?

• Arac sahipleri yakit tuketimlerini yazarsa daha iyi olur 2014 model 1.2 dsg sc fr bakiyorum ama izledigim bir videoda 1-2 sene onceki ibizada 17 lt gorunce aractan sogudum yardimci olursaniz memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J4ckasss

Arac sahipleri yakit tuketimlerini yazarsa daha iyi olur 2014 model 1.2 dsg sc fr bakiyorum ama izledigim bir videoda 1-2 sene onceki ibizada 17 lt gorunce aractan sogudum yardimci olursaniz memnun olurum

1.2 Tsi Dsg ST sahibiyim. Bir yılı geçti araç ve 20.000 km yol yaptım. 20.000 km gerçek ortalama 7.2 lt/100 km. Kullanımının %90 ı şehir içi. Ama şehirlerarası tüketim eğer 90 km ile gitmiyorsanız çok düşmüyor. 120 ile Cruise Control açık 6 lt gibi yakıyor.

Benim araba ST tabi Hatchbackler biraz daha az yakacaktır. Ancak hızlı kullanırsanız affetmez 10 ltyi çok rahat görürsünüz.

Sözün özü şehir içi 7 küsür ve şehirler arası da 6 civarı diyebiliriz. Çok gözünüz korkmasın yani.

• merhaba arkadaşlar
    Kuzenim 2012 model ibiza dsg almayı düşünüyor fakat araç 80 bin civarı km yapmış ve şirket arabası(inşaat) ve araba servis bakımlı. siz ne düşünüyorsunuz alınır mı ibiza, dsg sorun çıkartabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 24 Temmuz 2014; 1:51:13 >
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    O km de kolay kolay sorun çıkarmaz.Zaten servis bakımlıymış.
    Fiyatı uygunsa alınır tabiki..
  • arkdaşlar herkese kazasız belasız sürüşler öncelikle bende ge.en hafta 1.2 tsi dsg sipariş verdim ancak 1 haftasır okuduğum kadarıyla dsg şanzımandan uzak durun diye.özellikle kullanan arkadaslar memnunlar mı ne gibi sıkıntı yaşadılar paylaşırlarsa sevinirim.eğer dsg kafamı ağrıtacaksa 1.2 tsi düz vites leon almayı düşünüyorum
  • Merhaba arkadaşlar ben de 2013 model İbiza 1.2 tsi dsg sahibiyim.Aracım şu an 4000 kilometrede bu ayın 29'unda 1 yaşına girdi.Ekranda servis işareti çıktı randevu almak için servisi aradım masraf kaç lira tutar dedim 530 lira gibi bir fiyat verdiler.Bana mı pahalı geldi yoksa normalmidir? yakın zamanda ilk bakımını yaptıran arkadaşlar varsa fiyat hakkında düşüncelerini beklerim.Arabamdan çok memnunum ayrıca bunu da belirtmek istedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: medincel

Merhaba arkadaşlar ben de 2013 model İbiza 1.2 tsi dsg sahibiyim.Aracım şu an 4000 kilometrede bu ayın 29'unda 1 yaşına girdi.Ekranda servis işareti çıktı randevu almak için servisi aradım masraf kaç lira tutar dedim 530 lira gibi bir fiyat verdiler.Bana mı pahalı geldi yoksa normalmidir? yakın zamanda ilk bakımını yaptıran arkadaşlar varsa fiyat hakkında düşüncelerini beklerim.Arabamdan çok memnunum ayrıca bunu da belirtmek istedim :)

maalesef doğuş bu konuda çok acımasız. benimki 2012. 1. bakımı 375 e yaptırmıştım bu sene de 2 bakımı yaptırdım 2 ay önce 700 dedi. geçen bakımı da o serviste yaptırdığım için 630 a yaptılar
  • Merhaba arkadaslar. 2013-2014 te 1.2 ibiza dsg arizasi yasayan, duyan var mi?
  • Arkadaşlar merhabalar,
    İbiza 1,2 tsi dsg yada ibiza sc fr 1,2 tsi dsg almayı düşünüyorum, araç sahipleri acaba kendi deneyimlerini aktarabilirler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • metallkraft kullanıcısına yanıt
    1.5 senedir, 1.2 TSI DSG ST kullanıyorum. 27500 km yol yaptım, gayet memnunum. Tavsiye ederim.

• 2012 1,2 tsi dsg referansım var. 9000 km de . Çok memnunum. Bana göre hiç bir eksiği olmayan bir araba 1,2 motordan beklenmeyecek çekişi var. Yıkuş tırmanırken 1,6 araçlar geride kalıyor. Vites geçişleri çok iyi. Kalkış yaptıktan birkaç dakika sonra bakıyorsun ki 7. vitese geçmiş. arada atladığın 6 tane vites dişlisini sen hiç farketmiyorsun. Tek sıkıntısı arka koltuk biraz dar.
  • Merhabalar
    Bizde yarin esim icin 2013 Model 1.2 Tsi Dsg alacagiz. arac 18.000 Km de esp ve hill holder mevcut. Guncel yakit tuketimleriniz hakkinda bilgi verebilir misiniz? ya da aracta dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgi verebilir misiniz rica etsem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu tekrar güncel yapicam
    Liste yenilenicek

• Araç sahibi arkadaşlar ilk mesajdaki listeye bakıp durumlarının güncellemesini talep edebilirler konuyu güncel yaparız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

Merhaba arkadaşlar, imzamdaki corsayı satıp İbiza almayı düşünüyorum.
    Acaba aracın periyodik bakımlarının ve ağır bakımının (triger vs.) kaç binde bir yapıldığı hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Herkese kazasız belasız günler dilerim.

bakımlar her 15.000 km'bir yada yılda bir yapılıyor ağır bakımdan kastınız trigel ise 5 yıl yada 75.000 km bir yapılıyor
  • Merhaba arkadaşlar,
    Dün itibariyle kaporo vererek Seat Avek bayiyinden beyaz Ibiza 1.2 DSG Style ayırttım. Aracın tahmini gelişi Şubat sonu olacak. Özellikle forumdaki diğer arkadaşların yazdıkları ve kullanan bir arkadaşımın tavsiyesi de bu kararımda etkili oldu. Aracı kullanmaya başladıktan sonra kendi kullanım tecrübelerimi de paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: free-orko

Merhaba arkadaşlar,
    Dün itibariyle kaporo vererek Seat Avek bayiyinden beyaz Ibiza 1.2 DSG Style ayırttım. Aracın tahmini gelişi Şubat sonu olacak. Özellikle forumdaki diğer arkadaşların yazdıkları ve kullanan bir arkadaşımın tavsiyesi de bu kararımda etkili oldu. Aracı kullanmaya başladıktan sonra kendi kullanım tecrübelerimi de paylaşırım.

Hocam kaç paraya geldi araç şuan POLO almak daha mantıklı gibi bilginiz olsun eskiden arada hem motor hemde fiyat farkı vardı şimdi bu farklar baya azaldı motorda euro6 motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: free-orko

Merhaba arkadaşlar,

Hocam kaç paraya geldi araç şuan POLO almak daha mantıklı gibi bilginiz olsun eskiden arada hem motor hemde fiyat farkı vardı şimdi bu farklar baya azaldı motorda euro6 motor

Polo nun hangi motor ve donanımı tavsiye ediyorsunuz cihan hocam? ?

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Benimki standart donanım, yarı otomatik 46'ya geldi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.