Şimdi Ara

*** SEAT LEON 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ, KULLANIM TAVSİYELERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Bence 1 ltrenin hesabını yapmayın TSI'dan zevk almaya bakın. Bir depoda fark edeceği 50-60km olacaktır

dün o zevk bana çok pahalıya patladı dün yıllık bakıma girdim motor yağını değiştim hava filtresi felan lastiklere kadar kontrole girdim...her şey bakımlı ve kusursuz olarak benzinciye girip fulledim depoyu.....ordan direkt hiç oyalanmadan otobana çıktım; dedim ilk gişelere kadar eğlenim biraz......ortalama 80 km otoban yolunda 25 dakikada çeyrek depodan fazlasını yedim öyle bastımki kadranı 210km/h altına yol ıslak olduğu için nadiren düşürdüm yoldan gözümü pek alamadığım için gişelerden geçerken depoyu fark ettim ve ortalama olarak 192 km/h ile gitmişim bu 80 km yol bana çeyrek depoya mal oldu dönüştede aynı formu devam ettirdim ve 160 km toplam yola 75 ytl para ödemiş oldum TSI motor bağımlılık yapıyor bazen ben bu hızı yaptım gündüz gözü ile yaptım resmen bomboş otobanda tamamen boş düz en sol şeritte giderek yaptım gözüm yüksek hıza alışkındır ama herkese tavsiye etmem ben bu hızlara çok kısa sürede çıkabiliyorum aracım 200 ü hiç zorlanmadan görüyor......aracı 150hp dan az kimseye bu tip sürüş tekniklerini tavsiye etmem hız tehlikelidir.... %100 uygun şartlar olmadığı sürece basmayın arkadaşlar, dün her şey müsaitti yol boştu resmen, yaptım...yoğun trafikte siz denemeyin

islak zeminde 210 km altina inmedin aferin dikkat ette otobana adini vermesinler bigün

Ya plantamax zevk alın dediysem 200ün altına inmeyim demedim ya naptın 4500devir filan çevirin manasında söyledim =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 7 Ocak 2009; 23:45:45 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

F1 DE PİSTLERİN DÖNEMEÇLERİ VAR GİTTİĞİM OTOBANDA BU YOK DÜMDÜZ YOL

Bir şey demedim zaten, tebrik ettim, helal olsun.

Her babayiğidin harcı değil, ben de yapamam.

Ben 200ü geçince soguk soguk terliyorum

termi yoksa arac su mu aliyor

• quote:

quote:

quote:

Ne yalan söyleyim, 140'ın üzerine çıkmadım.

Zaten sollamalar dışında hız limitlerinin üzerine çıkmamaya çok gayret ediyorum.

Aslında bu başlığa uzun uzun yazardım, iyi şoför frene az basan şofördür, iyi şoför sadece kendi arabasını iyi kullanan değil, aynı zamanda karşısındakinin de hatasını telafi edebilendir, hız körlüğü diye bir kavram vardır, gerçektir ve çok acıdır, 100 km ve 130 km hızla giderken fren mesafesi %40 değişkenlik gösterir vs...

Ama kim anlayacak? Bilen zaten biliyor, bilmeyenlere anlatmayı denedim, anlamadılar. Umarım acı bir şekilde anlamazlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bence 1 ltrenin hesabını yapmayın TSI'dan zevk almaya bakın. Bir depoda fark edeceği 50-60km olacaktır

dün o zevk bana çok pahalıya patladı dün yıllık bakıma girdim motor yağını değiştim hava filtresi felan lastiklere kadar kontrole girdim...her şey bakımlı ve kusursuz olarak benzinciye girip fulledim depoyu.....ordan direkt hiç oyalanmadan otobana çıktım; dedim ilk gişelere kadar eğlenim biraz......ortalama 80 km otoban yolunda 25 dakikada çeyrek depodan fazlasını yedim öyle bastımki kadranı 210km/h altına yol ıslak olduğu için nadiren düşürdüm yoldan gözümü pek alamadığım için gişelerden geçerken depoyu fark ettim ve ortalama olarak 192 km/h ile gitmişim bu 80 km yol bana çeyrek depoya mal oldu dönüştede aynı formu devam ettirdim ve 160 km toplam yola 75 ytl para ödemiş oldum TSI motor bağımlılık yapıyor bazen ben bu hızı yaptım gündüz gözü ile yaptım resmen bomboş otobanda tamamen boş düz en sol şeritte giderek yaptım gözüm yüksek hıza alışkındır ama herkese tavsiye etmem ben bu hızlara çok kısa sürede çıkabiliyorum aracım 200 ü hiç zorlanmadan görüyor......aracı 150hp dan az kimseye bu tip sürüş tekniklerini tavsiye etmem hız tehlikelidir.... %100 uygun şartlar olmadığı sürece basmayın arkadaşlar, dün her şey müsaitti yol boştu resmen, yaptım...yoğun trafikte siz denemeyin

islak zeminde 210 km altina inmedin aferin dikkat ette otobana adini vermesinler bigün

ceyhun nadiren düşürdüm 210 altına %100 düzlüklerde 210 dan baya yukarı çıktım hava 12-13 dereceydi bastığım yolun ıslak olmasından düz olduğu için pek etkilenmedim buzlanma olmasın dümdüz ıslak yolda eğer araba yapacak olsa(bu imkansız km hızı olarak ama) 300 km/h yine yaparam yeterki düz ve buzsuz olsun düzlükte yaptığım tek şey servotronik direksiyonu düz tutup tam gaz vermek oldu....hidrolik direksiyon olsa yine ben bu işe cesaret edemezdim ceyhun

olsun dostum nede olsa bunlar lastik üzerinde giden seyler nekadar teknolojisi olursa olsun. kuruda eyw ama islak zeminde dikkat et dostum acil bisey olmadiktan sonra cok risklli düz yol bile olsa atma kendini okadar riske sonucta 4 lastiğe emanetiz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ya araç su niye alsın ben kuru havada 200den bahsettimYagmurlu havada 200 ile gitsem bi tek sırtım da ıslanmaz...

• Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için
    evet arabamdan memnunum dediginiz gibi 8 lt civarına düşecegine inanıyorum ben
    önceki arabam 1.0 yaris olduguve şehir içi 6 litre yaktıgım için bu deger biraz fazla gibi geldi bana :)
    ama anlıyorumki 8 litre şehir içi iyi bir rakam böyle bir araç için
    Tekrar teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ne yalan söyleyim, 140'ın üzerine çıkmadım.

Zaten sollamalar dışında hız limitlerinin üzerine çıkmamaya çok gayret ediyorum.

Aslında bu başlığa uzun uzun yazardım, iyi şoför frene az basan şofördür, iyi şoför sadece kendi arabasını iyi kullanan değil, aynı zamanda karşısındakinin de hatasını telafi edebilendir, hız körlüğü diye bir kavram vardır, gerçektir ve çok acıdır, 100 km ve 130 km hızla giderken fren mesafesi %40 değişkenlik gösterir vs...

Ama kim anlayacak? Bilen zaten biliyor, bilmeyenlere anlatmayı denedim, anlamadılar. Umarım acı bir şekilde anlamazlar.

+1 aynı ben :) aracı ilk aldığımda otobanda denizliden aydına giderken 195 i gordum ondada abim kullanıyordu ben en fazla 180 yaptım oda 1 kere onun dısında 3-4 lt arası tüketimlerle paşa paşa gitmek araç kullanırken etrafı seyretmenin keyfi bir başka :p ( D4D corolla )

birazda zorunluluktan araba zaten gitmiyo basınca bari ekonomi yapalım dimi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ya araç su niye alsın ben kuru havada 200den bahsettimYagmurlu havada 200 ile gitsem bi tek sırtım da ıslanmaz...

kaya sendeki passat 1.8 tsı 160hp(sende bilirsin 160hp gücü) ve inan marka vermiyorum olay olmasın şimdi, inan bazı araçlardan çok daha dengeli passat sen bizzat basarak deneme ama arkadaş çevrem sağolsun onuda gördüm ben passatta......benim bir arkadaşımda var yeni aldılar 2008 eylülde....inan bana denge bir çok firmanın aracına baya baya takar herkes ağlar ´´eski kasadaki yumuşaklık konfor yenisinde nerdeeeeee!!???!!!´´ diye ama bilmezlerki yeni kasa passatta o sertliğin sebebi artmış olan denge olayı golf gtı; golf gt ;jetta tsı 170 hp serisi;sirocco(160hp ve 200hp versiyonu için geçerli); güncel kasa passat...bunlar cidden bariz dengeli hız araçları ve direksiyon donanımlarına kadar yüksek hıza göre tasarlanmışlar

Abi bakma ben abartıyorum şakayla karışık :)
    Passat'ta bi alışınca 200-210lara 140-150 filan çok yavaş geliyo gerçekten. Biz her sene 2 kere Sinop'a gidip geliriz. Bazen de baska yerlere, o yuzden sadece yazın ve bazen de kışın otobana çıkarım. Yuksek hızlada gidebilmek gerçekten tecrübe gerektiriyo. Ben 200 ile giderken bildigin yoruluyorum, o yuzden benim için ideali 160-170.
    Kimseye de önermem daha yukarısını.
    Araba faktörü de çok önemli tabi. Ben GolfV ile 170-180 çok güvende hissederim mesela ama Benim ibiza ile 140-150yi geçecegimi sanmam, zaten zor geçer de

• öncelikle hayırlı olsun güzel bir tercih yapmışsınız aracınızın fazla yakması burda diğer arkadaşlarında dediği gibi rodaj döneminde olması ve gidilen mesafelerin kıs olması ve havaların soğuk olmasından kaynaklanır diye düşünüyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: phisskopat

Merhaba,
    leon 1.4 tsi aldim
    suan arac 2000 km de
    ve en son depoda şehir içi 9 litre yaktım istanbulda
    bazı yorumlarda 7.9 - 8.1 litre arasında deniyor.
    aracı normal kullanıyorum, agrasif kullanmıyorum bu fark neden kaynaklanabilir?
    bir arkadasım 3000 km den sonra %10 düşer yakıt tüketimi dedi bende de benzer bir durum olabilir mi?
    aracı genellikle 3000 devir de ve 11 km lik mesefalerle kullandım(7-8 km si otoyol) . kullanımdan kaynaklanan bir fazla tüketim olabilir mi?

Teşekkürler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

9 litre çok da fazla değil.

3000 devir yerine 2500 devirde ve bir üst viteste kullanmayı alışkanlık edinseniz tüketiminiz düşer bence, turbo motorun en büyük avantajı düşük devirde yüksek tork sunması.

Aynen katılıyorum bu yoruma.

yorum cok doğru. ayrıca bende ankarada yım sehir içi 7-8 litre yakıyorum . cünkü ankara da trafik cok daha iyi durumda istanbuldan .yazın 7.2 yaktım ortalama çünkü boştu şehir . herkes değerlerini yazıyor ama hangi kosullarda kullandıgını bilemiyosun . 9 litre zaten cok değil ama asırı trafikte kullanmıyorsan . 1 litre aşağıya cekmek cok zor değil 70 de at 5 vitese hem az yakarsın hem motorun yorulmaz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.