Üç yıllık anlaşma imzalanan Vettel'in takım arkadaşı ise Fin pilot Kimi Raikkonen olacak. Ferrari takımı ayrıca bugün yaptığı bir diğer açıklamada Fernando Alonso ile yollarını ayırdıklarını belirtti.
Vettel yaptığı açıklamada bir rüyanın gerçekleştiğini söyledi.
"Formula 1 kariyerimin bir sonraki aşamasına Scuderia Ferrari ile devam edeceğim ve bu benim için ömür boyu beklediğim bir rüyanın gerçekleşmesi."
"Çocukken, Michael Schumacher kırmızı arabanın içindeydi ve benim en büyük idolümdü. Şimdi ise nihayet bir Ferrari süreceğim için şanslıyım ve bu inanılmaz bir onur."
"Zaten Ferrari ruhunu anlayabileceğim küçük bir anım var. 2008 yılında Toro Rosso ile Monza'da kariyerimin ilk galibiyetini aldığımda Maranello'da üretilmiş bir şahlanan at motoruyla bunu başarmıştım."
"Scuderia bu sporda büyük bir tarihe sahip ve takımı yeniden en üst noktaya çıkarabilmek adına büyük bir motivasyona sahibim. Bu işi başarabilmek adına bütün kalbimi ve ruhumu ortaya koyacağım." dedi.
Ferrari takım patronu Marco Mattiacci yaptığı açıklamada Sebastian Vettel'in, takımın şampiyonluk özlemine son verebilecek bir karaktere sahip olduğunu belirtti.
"Sebastian Vettel'in gençliği ve deneyimi benzersiz bir kombinasyon yaratmış durumda. Ayrıca Kimi Raikkonen ile birlikte paha biçilemez bir takım ruhunu ortaya çıkaracaklardır."
"Bizi bekleyen zorlukları çözmeye çalışacaklar ve en yakın sürede yeniden ön sıralarda olmayı hedefliyoruz."
"Vettel ile birlikte hepimiz heyecanla galibiyet bekliyoruz. Ferrari tarihine yeni bir kazanan hikaye yazabilmek için güçlü bir iş ahlakı ve azim gerekli. Bu tüm Scuderia üyeleri için temel bir unsurdur." dedi.
Sebastian Vettel'in yerine ise Toro Rosso'da yarışan Daniil Kvyat geçecek.
Çok uzun zamandır bilinen bir transfer, bu haberle resmileşmiş oldu. Her ikisi için de hayırlısı olsun diyelim.
Şaşırdım doğrusu, başarılar dilerim Vettel'e. Ayrıca Kvyat'ın da ne yapacağını merak ediyorum.
İşte Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel birlikteliği. .D
Araçta devrimsel bir yenilik yapılmazsa seneye Q3 için kapışırız. İşin gerçeği Vettel de Raikkonen de kendi kalıplarına göre araç istiyorlar. Her ikisi de Alonso gibi zorlayamayacaklarına göre bu saatten sonra herşey teknik ekibe bağlı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme