Şimdi Ara

SEÇİM SONRASI TÜRKİYE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Aragorn0734

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn0734

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru ortalık daha da karışacaktır. Ancak sorun Genel Seçimler. Bana göre AKP'lilerin oturup adam akıllı şunu düşünmesi gerekiyor. Tayyip'in kürtlere tanıdığı haklar ve güneydoğuyu pkkya bırakması herkes tarafından biliniyor. Tamam biz ekonomi sıcak parayla dönüyor gelecekte büyük sorun olacak desekte siz ekonomiyi iyi görüyor olabilirsiniz, biz yasaklar artıyor, üslup bozuldu insanları ciddi şekilde kutuplaşmaya başladı desekte siz herkesi düşünen ve toplumu birleştiren konuşmalar yapan bir başbakan var diyebilirsiniz. Ancak lütfen biraz da bizim açımızdan bakın. Güneydoğudaki manzaraları görüyorsunuz. Felaket bağıra bağıra geliyorum diyor. Kürt milliyetçiliği büyük hızla yayılıyor, eylemler çoğalıyor, pkklıların dışındaki bütün partiler hezimete uğruyor, pkklılar yol kesiyor asayiş timi kuruyor, asker araçlarına, kalelere pkk paçavrası asıyor. Bunlar ileride baş edemeyeceğimiz duruma gelecek. Eğer ülkenizi seviyorsanız, topraklarınızı önemsiyorsanız oyunuzu ona göre kullanın. AKP'nin tek başına iktidar olması engellemeli ki bu bölünme süreci duvara çarpsın. Aksi takdirde herşey için çok geç olacak. Ufak şeylerin gazına gelip oy kullanılmamalı, ülkenin geleceği iyice analiz edilip mevcut tehlikeler göz önüne alınarak ona göre oy kullanılmalı. Genel Seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimi ile aynı döneme çekilip erken seçim uygulanabilir. Bana göre yapılacak olan Genel Seçimler ülkenin geleceği için hayati öneme sahip. Bundan ötesi yok ne yazık ki. Eğer olur da aynı parti tek başına tekrar iktidara gelirse bölünmeyi durdurabilecek hiç bir seçeneğimiz kalmayacak. Bunu siz de benim kadar iyi biliyorsunuz.

peki güneydoğu için çözümün nedir?
    chp gelirse ne yapacak?
    ya tüm kürtleri sınır dışı edecek ya hepsini öldürecek 3.bir ihtimal yok.
    senelerdir baskı altındaki kürtler biraz özgürlük imkanı bulunca fazla ileri gittiler çünkü hayatları boyu baskı altında tutulmuşlardı ilk fırsatta işin suyunu çıkarttılar.

Kürtleri senelerdir CHP mi baskı altında tutuyordu?

CHP neden Güneydoğu dan oy alamıyor ?

CHP'nin Güneydoğu'dan oy alamamasının nedenini size kısaca açıklayayım;

Yıl 1945. O zamanki iktidar, "Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu" adında bir kanun çıkartmak ister. Bu kanuna göre, Devlet arazilerinin bir kısmı ve toprak ağalarının ellerindeki araziler kamulaştırılıp toprağa sahip olmayan köylülere dağıtılacaktır. Ancak başta Adnan Menderes ve Emin Sazak olmak üzere, birçok toprak ağası milletvekili bu kanuna karşı çıkar ve köylülerin toprak sahibi olmasına engel olur. Çünkü kendileri de toprak ağasıdır ve toprak onlarda kaldığı sürece, köylüyü yönetmek ve yönlendirmek mümkün olacaktır.

Bu tarihten sonra, özellikle dini kullanan ve halka demokrasiyi "Topraksız" bir şekilde getiren sağ partiler iktidarı ele geçirmiş, "Toprak Reformu" ile ilgili hiçbir kanun meclisten geçememiştir.

1970'li yıllara geldiğimizde ise, bu kanunun adı tekrar gündemdeki yerini almıştır. Bu sefer konuyu açan ve savunan kişi Bülent Ecevit'tir. Ona göre de topraksız köylülerin birer "Maraba" olması, toprakla birlikte alınıp satılması, eğitimsiz bırakılması ve her ağanın birkaç bin baş oyunun olması demokrasinin varlığı için büyük bir tehlikeydi. Ancak, o da bu reformu başaramadı.

Güneydoğu'ya baktığımızda, topraksız köylülerin toprakla birlikte satıldığını, binlerce yıldır değişmeyen bu düzende insan olarak değerlerinin olmadığını, ağa ya da şeyh ne derse kanun gibi gördüklerini, büyük bir kısmının okuma-yazma bilmeyen muhafazakar ya da milliyetçi kültüre sahip olduklarını görürüz.

Güneydoğu halkının CHP'ye oy atmaması değil, oy atması anlamsız bir durum oluşturur. Çünkü AKP'nin selefleri halkın cahil kalmasını, koyun gibi güdülmesini ve bu sayede iktidarlarını güçlendirmeyi çok önceden öğrenmiş ve uygulamışlardır. AKP'li bakanın da söylediği gibi "Eğitim oranı arttıkça, AKP'ye verilen oy oranı düşmektedir."

Öncelikle yazı için teşekkürler..
    Goruslerinize kısmen katilmakla birlikte bende 1 - 2 şey eklemek istiyorum.Kendisini sol olarak gösteren bir partinin tüm yurda hitab edememesi gerçekten vahim bir durum.Sen o bölgelere ulasmiyorsun, oradaki çocukları örgütleyemiyorsan bi problem var demektir.

Kürtler mhpyi sevmiyor,MHP'nin Kürtlere karşı duruşundan dolayı.CHP ise yeni yeni bölgedeki halka "biz sizi seviyoruz, "siz de bizim kardeşimizsiniz" dese de bölge halkı bu sözleri pek samimi bulmuyor.Bu da sanırım CHP nin mazisinden kaynaklanıyor..

Forumdaşım,

CHP sol bir parti değil zaten. Atatürk, İnönü ve Ecevit dışında CHP'nin başına gelen hiçbir parti lideri sol söylemler ya da daha doğrusu tutarlı söylemler kullanmamıştır. Bu açıdan bakıldığında, laiklik temelli söylemleri ya da merkez sağ söylemleri ile Güneydoğu gibi muhafazakar ve milliyetçi grupların yer aldığı bir coğrafyadan oy alması beklenemez, ki zaten istediği kadar bu söylemleri yapsın, oradaki grup liderlerini maddi anlamda memnun etme garantisini vermeden bir sonuca ulaşamaz.

Bunun yanısıra, özellikle sağ partilerin kaşıdığı bazı yaralar hep açık tutuluyor. Örneğin; Dersim İsyanı'nın adını Dersim Katliamı olarak değiştirmek, Özal'ın yasakladığı türbanı CHP yasaklamış gibi anlatmak, hiçbir zaman gerçekleşmemiş olan "Camilerin ahıra çevrilmesi" yalanı ya da 2. Dünya Savaşı sırasında çekilen sıkıntıların "Keyfi nedenlerle" yaşandığı iddiaları gibi konular, özellikle okumayan ya da araştırmayan kitle tarafından kolaylıkla benimsenmiştir.

Bu nedenledir ki, CHP'nin bazı toplumsal farklılıkları olan bölgelerden oy alması neredeyse imkansızdır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden CHP'ye oy çıkmasının yolu "Doğru aday" bulunmasından geçer ve böyle bir aday da CHP'nin yapısına aykırı olacaktır, çünkü CHP aşırı merkeziyetçi bir partidir ve herşeyi Ankara'da yaşayan yöneticilerin daha iyi bildiğini düşünür.

• Bu seçim BDP ye sempati duymama neden oldu
    Selahattin Demirtaş' ın iyi bir hitabet gücü var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohoo seçim biter mi türkiyede..:)))
  • Belediye Başkanlığı yarışında kaybetmesi halinde siyasete devam edeceğinin sinyallerini veren Mansur Yavaş, herkesi kucaklayan bir anlayışa Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu ve bunun için üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu kaydetti. ‘MHP ve CHP’nin ortak bir Cumhurbaşkanı adayı mısınız?’ sorusuna ise Yavaş, “Şuan Ankara seçimlerinden başka hiçbir şey düşünmüyorum. Sevdamız Ankara diyorduk. Seçimler aleyhimize sonuçlanırsa sevdamız Türkiye der yolumuza devam ederiz.” yanıtını verdi.

ABB başkanı olamazsam CB adayı olabilirm ya da Genel başkan olabilirim mesajı verdi gibi geldi bana. Umarım kaybederse köşesine çekilmez siyasetin yeni yüzlere ihtiyacı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bu seçim BDP ye sempati duymama neden oldu

Popstar mi seciyoruz Adamin bahsettigi icraatlar daha onemlidir, ki yaptiklari da ortada, vatanini seven biri bunu diyerek bu kisiye sempati ile baktigini soylerse supheyle bakarim soyleyene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be mi olacak?

Durmak yok yola devam.

Hedef 2023

• ornitolog kullanıcısına yanıt
    sonuç olarak kürk dedikleriniz bizim eşimiz dostumuz komşumuz akrabamız az duyarlı olmak lazım yıllarca başkı gördüler siz chpli arkadaşlarımız secimle gelen bir partiyi bile kaldıranıyorsunuz baskı var diyorsunuz garip hareklerde bulunuyorsunuz usluba gelince her an uslubunuz bozuk ve tüm bunlara ramen nasıl haklı oluyorsunuz her konuda anlamıyorum
  • degreexxx D kullanıcısına yanıt
    Kendinden olmayanı yok etmeye meyilli bir parti o. Bu gün özgürlük diye bagiranlarin eline guc ver, bak bakalım hic hak hukuk kaliyor mu.

Chp, akpnin kötüsü olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thook -- 4 Nisan 2014; 10:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Popstar mi seciyoruz Adamin bahsettigi icraatlar daha onemlidir, ki yaptiklari da ortada, vatanini seven biri bunu diyerek bu kisiye sempati ile baktigini soylerse supheyle bakarim soyleyene

Çok güzel bir benzetme
    Malasef seçimler Popstar seçiminden farksız.
    İnşaallah yakında bu memleketi temelli terketmek nasip olur.
  • quote:

quote:

quote:

Çok güzel bir benzetme

secim buysa karsi cikamam ama sonucta vatanin icin ugrasmak yerine kolaya kacip terketmek, hayir, bana gore degil. cunku o kacilacak ulkeler de zamaninda ve simdi kolaya kacmadaiklari icin boyle.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok güzel bir benzetme

secim buysa karsi cikamam ama sonucta vatanin icin ugrasmak yerine kolaya kacip terketmek, hayir, bana gore degil. cunku o kacilacak ulkeler de zamaninda ve simdi kolaya kacmadaiklari icin boyle.

sonuç olarak Türkiyeyi zor günler bekliyor her açıdan

• quote:

Orijinalden alıntı: ysn69

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok güzel bir benzetme

sonuç olarak Türkiyeyi zor günler bekliyor her açıdan

o kadar sıkışıverin canim

• Thook T kullanıcısına yanıt
    aslında şöyle bir durum var ortada her kesim türkiye cumhuriyetinin gelişmesi ve büyümesi için çaba sarfedeceginden bahsediyor ama tam zıt yönde hareket ediyor ..önemli bir detay var ortada iş yapan kısıma muhalefet yapılır yapılan bir şey hakkında eksik aranır muhalefet olmak daha kolay bence hükümet bu kadar acımasız bir tarafa karşı gerçekten iyi duruyor
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Yolun acik olsun

• Şu facebook denen sosyal medyada gördüğünüz saçma sapan fotoğrafları sanki gerçekmiş gibi yorumlamayın. PKK yol kesmiş, karakol açmış, kimlik kontrolü falan yapıyormuş. Geçin bunları... Hakkari, Şırnak ve Mardinde toplam 3 ay kaldım. Şantiyelerde bakım yaptım. Gece yarıları oralarda gezdim. Hiç kimse yolumu kesmedi, kimlik kontrolü de yapmadı. Ne iş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Şu facebook denen sosyal medyada gördüğünüz saçma sapan fotoğrafları sanki gerçekmiş gibi yorumlamayın. PKK yol kesmiş, karakol açmış, kimlik kontrolü falan yapıyormuş. Geçin bunları... Hakkari, Şırnak ve Mardinde toplam 3 ay kaldım. Şantiyelerde bakım yaptım. Gece yarıları oralarda gezdim. Hiç kimse yolumu kesmedi, kimlik kontrolü de yapmadı. Ne iş?

Şaka yapmıyorsun di mi?Sosyal medyayı bırak haber sitelerindeki fotolara,videolara şuanda fake diyorsun.1 hafta önce Silopide ağır yanma sonucu ölen kadın polis neden ölmüştü.Neden o arabaya molotof atmışlardı.Kimlik kontrolünden kaçtıkları için olabilir mi acaba.Şuanda doğuda devlet diye birşey yok.Adamlar o kadar rahatlar ki.Pkk şehitliği bile açtılar.Yani sana göre daha ne yapılması lazım.Konuyu video ve resimlere boğmaya gerek yok.Ama gerçek ortada.
    Seçim sonrası Türkiyeye gelirsek kaybolan çocuk Pamir olayı herşeyi özetliyor.Özelliklede hesaplarında AK ibaresi taşıyanların Pamir için alevi diyerek aşağılanmasından tut gebersin gibi yorumları gördükten sonra bu ülkeyi bu hale getirenlere diyecek söz yoktur.3.5 yaşındaki çocuğun mezhebi sorgulanıyor.Daha ne olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

quote:

Şu facebook denen sosyal medyada gördüğünüz saçma sapan fotoğrafları sanki gerçekmiş gibi yorumlamayın. PKK yol kesmiş, karakol açmış, kimlik kontrolü falan yapıyormuş. Geçin bunları... Hakkari, Şırnak ve Mardinde toplam 3 ay kaldım. Şantiyelerde bakım yaptım. Gece yarıları oralarda gezdim. Hiç kimse yolumu kesmedi, kimlik kontrolü de yapmadı. Ne iş?

Şaka yapmıyorsun di mi?Sosyal medyayı bırak haber sitelerindeki fotolara,videolara şuanda fake diyorsun.1 hafta önce Silopide ağır yanma sonucu ölen kadın polis neden ölmüştü.Neden o arabaya molotof atmışlardı.Kimlik kontrolünden kaçtıkları için olabilir mi acaba.Şuanda doğuda devlet diye birşey yok.Adamlar o kadar rahatlar ki.Pkk şehitliği bile açtılar.Yani sana göre daha ne yapılması lazım.Konuyu video ve resimlere boğmaya gerek yok.Ama gerçek ortada.
    Seçim sonrası Türkiyeye gelirsek kaybolan çocuk Pamir olayı herşeyi özetliyor.Özelliklede hesaplarında AK ibaresi taşıyanların Pamir için alevi diyerek aşağılanmasından tut gebersin gibi yorumları gördükten sonra bu ülkeyi bu hale getirenlere diyecek söz yoktur.3.5 yaşındaki çocuğun mezhebi sorgulanıyor.Daha ne olsun..

Neredeymiş bu PKK şehitliği ? Bulunduğu şehire gidersem bir gidip bakarım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

quote:

Neredeymiş bu PKK şehitliği ? Bulunduğu şehire gidersem bir gidip bakarım.

SEÇİM SONRASI TÜRKİYE

quote:

ÇEVREDEKİ TEPELERDE SİLAHLI PKK'LILAR ÖNLEM ALDI
    PKK Şehitliği'nin çevresinde önlem için silahlı PKK'lıların olduğu görüldü. Daha önceki çatışmalarda öldürülen ve kimliği açıklanmayan PKK'lının defin işleminden sonra 1 dakikalık saygı duruşu ve zafer işaretleri eşliğinde Kürtçe marşlar okundu. Daha sonra da sözde PKK Şehit Aileleri Derneği Başkanı Halil Oruç, bir konuşma yaptı.
    Daha sonra da PKK'lı oldukları belirtilen yüzleri poşu ile kapalı 15 kişi, anıt mezara geldi. PKK'lılardan biri yaptığı konuşmanın andından anıt mezarda cenazeleri bulunan PKK'lıların isimlerini ve tek tek kod adlarını okudu. PKK'lının okuduğu her isimden sonra partililer hep bir ağızdan, "Burdayım" anlamına gelen "Ez livirim" diye bağırdı. Konuşma sonrasında kalabalığın aşırı sevgi gösterisinde bulunduğu yüzleri polulu 15 PKK'lı, bir düzen içerisinde ormanlık alana koşarak izlerini kaybettirdi.

Kaynağıda iktidara yakın medyadan verelimde sonra yalan demeyin.. Kaynak

Liceye yolun düşerse bi Fatiha okumayıda unutma.Bu arada lütfen atış serbest yapmayalım.1 hafta önce kimlik kontrolünden kaçan polisin yakılarak öldürüldüğünü unutmasaydın böyle birşey demezdin burada.

• inlere girilmesini bekliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • toplanmış prof. asos. uzmanlar

şu yıllar geçsede bitseniz bi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.