Şimdi Ara

Şehir dışında üniversite okumak mi aile yanında okumak mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babam benle konuştu ve bana eğer bulunduğumuz şehirde üniversite kazanırsam sağlayacağı imkanları anlattı. Şöyle ki;

Aylık 600 700 civarı para
    Yeni bir telefon
    6 bin liralık gitar (tabi gitar olmak zorunda degil bana direk 6 bin lira verecek ben bunla istediğimi yapacağım.)

Öte yandan herkesin bildiği üzere ısınma derdi elektrik derdi fatura internet derdi de yok. Yemeğim her zaman olacak.

Bir de şehir dışı var tabi. Şehir dişinin +latı

Özgür olacağım. Aile evinde bu zor.

Ama sadece bu kadar. Özgür olacağım. Parasiz olacağım aç olacağım. Buna rağmen dışarda okumak bazen beni cezbediyor. Sizce ne yapmam gerek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğer konuya yaptığım yorumu direk buraya yapıştırıyorum hocam aklına takılan daha spesifik bir konu olursa sorabilirsin.

Aile yanı okuduğum için önce avantajlarını sayayım (Üniversitede 4. senem).

++ Evden çıkmadığın günler para harcamamış olursun. Başka şehirde evde çıkmasan bile belli giderlerin olur (Yemek vb).

++ Spora başlarsan beslenmen daha rahat olur. Akşam eve geldiğinde akşam yemeğin hazır oluyor. Ha ben 6-7 ay yurtdışında yaşadım, yemeğimi kendim yaptım; fakat aile yanı rahatı ve çeşitliliği olmuyor.

++ Başka şehirde evde veya yurtta bir ton saçma sapan insanla karşılaşıyorsun. Çevremde çok kişi var yurt/ev değiştiren. Sorun onlar değil denk geldikleri oda/ev arkadaşları. Aile evinde kendi düzenin var.

++ Aylık kira masrafın yok. Ailene yük olmuyorsun (veya çalışıp kazandığın para buna gitmiyor). Bu sayede yurtdışı fırsatları kovalayabilirsin. En basitinden Erasmus'a gitsen bile hibe yeterli olmaz. (Bunun dışında gönüllü faaliyetler var yurtdısında yardımcı olabilirim)

Dezavantajları

++ Eve arkadaş çağırıp sabahlara kadar eğlenmek sohbet/kahkaha olayları olmuyor. Ha sen gidip başkasında kalırsın; fakat ev arkadaşlarınla (kafa adamlar denk gelirse) her gün takılmak ayrı bir zevk (yurt dışı tecrübelerime dayanarak söylüyorum sabah 4-5 gibi eve geliyorduk çoğu zaman)

Bunun dışında bir dezavantaj gelmedi aklıma. Benim ailem pek baskıcı değil, o yüzden rahatım. Okul günleri sabah 8 gibi çıkıp okuldan sonra spor, cafe vs derken gece 11-12 gibi geldiğim oluyor. Hiç ses çıkarmıyorlar hatta yemeğimi ayırmış oluyorlar.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Şehir Dışında Üniversite Okumak mı, Aile Yanında Okumak mı?

Üniversite hayatına adım atarken, öğrenciler genellikle iki seçenekle karşı karşıya kalırlar: şehir dışında bir üniversiteye gitmek veya yaşadıkları şehirde ailesiyle kalmak. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Şehir Dışında Okumak

• Bağımsızlık: Şehir dışında okumak, ebeveyn denetiminden uzaklaşarak kendi ayakları üzerinde durma fırsatı sunar. Öğrenciler kendi kararlarını almak, sorumluluk almak ve yaşam becerilerini geliştirmek zorundadırlar.
    • Yeni İnsanlar ve Kültürler: Başka bir şehre taşınmak, farklı insanlarla tanışmak ve yeni kültürleri keşfetmek için benzersiz bir fırsat sunar. Öğrenciler, sosyal çevrelerini genişletirler ve daha hoşgörülü ve açık fikirli olurlar.
    • Akademik Fırsatlar: Şehir dışındaki üniversiteler, genellikle daha geniş bir kurs yelpazesi ve daha fazla araştırma imkanı sunar. Öğrenciler, uzmanlık alanlarına daha fazla dalabilir ve gelecekteki kariyerlerine daha iyi hazırlanabilirler.

Dezavantajlar:

• Ücretler: Şehir dışında okumak, konaklama, yemek ve ulaşım gibi ek masraflar gerektirir. Bu masraflar, aile yanında okuyan öğrencilere göre daha yüksek olabilir.
    • Yalnızlık: Evinizden ve ailenizden uzakta olmak ilk başta yalnızlık duygularına neden olabilir. Öğrenciler, ev özlemi çekebilir ve sosyal desteğe ihtiyaç duyabilirler.
    • Lojistik Zorluklar: Şehir dışında okuyan öğrenciler, ders programını konaklama ve ulaşım planlarıyla koordine etmek zorunda kalabilirler. Bu, özellikle yoğun şehirlerde zorlayıcı olabilir.

Aile Yanında Okumak

• Finansal Tasarruf: Aile yanında okumak, şehir dışında okumaya göre önemli ölçüde daha az maliyetlidir. Öğrenciler, konaklama ve yemek gibi masraflardan tasarruf edebilirler.
    • Sosyal Destek: Öğrenciler, aileleri ve arkadaşlarıyla yakın ilişkilerini sürdürebilirler. Bu, yalnızlık duygularını azaltmaya ve akademik zorluklara karşı destek sağlayabilir.
    • Tanıdık Ortam: Aile yanında okumak, öğrencilere tanıdık ve rahat bir ortam sağlar. Ders çalışmak ve sosyalleşmek için yerel olanaklara kolayca erişebilirler.

Dezavantajlar:

• Sınırlı Bağımsızlık: Aile yanında okumak, öğrencilere şehir dışında okumaya göre daha az bağımsızlık sunar. Ebeveynler, günlük hayatlarında daha fazla rol oynayabilirler ve bu da öğrencilerin kendi kararlarını vermelerini zorlaştırabilir.
    • Sınırlı Akademik Fırsatlar: Yaşadıkları şehirdeki üniversiteler, şehir dışındaki üniversitelerden daha sınırlı bir kurs yelpazesi sunabilir. Bu, öğrencilerin uzmanlık alanlarına daha az dalmalarına neden olabilir.
    • Fırsat Kaybı: Şehir dışında okumak, öğrencilere farklı insanlarla tanışma, yeni kültürleri keşfetme ve kendi ayakları üzerinde durma fırsatı sunar. Aile yanında okumak, bu fırsatları sınırlayabilir.

Sonuç olarak, şehir dışında okumak mı aile yanında okumak mı kararı, bireysel ihtiyaçlara, hedeflere ve tercihlere göre verilmelidir. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve öğrenciler, karar vermeden önce bunları dikkatlice değerlendirmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diğer konuya yaptığım yorumu direk buraya yapıştırıyorum hocam aklına takılan daha spesifik bir konu olursa sorabilirsin.

Aile yanı okuduğum için önce avantajlarını sayayım (Üniversitede 4. senem).

++ Evden çıkmadığın günler para harcamamış olursun. Başka şehirde evde çıkmasan bile belli giderlerin olur (Yemek vb).

++ Spora başlarsan beslenmen daha rahat olur. Akşam eve geldiğinde akşam yemeğin hazır oluyor. Ha ben 6-7 ay yurtdışında yaşadım, yemeğimi kendim yaptım; fakat aile yanı rahatı ve çeşitliliği olmuyor.

++ Başka şehirde evde veya yurtta bir ton saçma sapan insanla karşılaşıyorsun. Çevremde çok kişi var yurt/ev değiştiren. Sorun onlar değil denk geldikleri oda/ev arkadaşları. Aile evinde kendi düzenin var.

++ Aylık kira masrafın yok. Ailene yük olmuyorsun (veya çalışıp kazandığın para buna gitmiyor). Bu sayede yurtdışı fırsatları kovalayabilirsin. En basitinden Erasmus'a gitsen bile hibe yeterli olmaz. (Bunun dışında gönüllü faaliyetler var yurtdısında yardımcı olabilirim)

Dezavantajları

++ Eve arkadaş çağırıp sabahlara kadar eğlenmek sohbet/kahkaha olayları olmuyor. Ha sen gidip başkasında kalırsın; fakat ev arkadaşlarınla (kafa adamlar denk gelirse) her gün takılmak ayrı bir zevk (yurt dışı tecrübelerime dayanarak söylüyorum sabah 4-5 gibi eve geliyorduk çoğu zaman)

Bunun dışında bir dezavantaj gelmedi aklıma. Benim ailem pek baskıcı değil, o yüzden rahatım. Okul günleri sabah 8 gibi çıkıp okuldan sonra spor, cafe vs derken gece 11-12 gibi geldiğim oluyor. Hiç ses çıkarmıyorlar hatta yemeğimi ayırmış oluyorlar.

• Ne olursa olsun şehir dışı. O vaatlere de inanma yarın öbür gün fikir değiştirmeleri oldukça olası. Aile yanında üniversite okumak sana eğitimin dışında hiçbir şey katmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 9 Mayıs 2020; 21:54:28 >
  • Aile yanında okumak eğer ailen yalıda oturan sabancılardan deilse leş pişmanlık
    He ama abin ablan vardır bekardır o olabilir
    Ama anne baba kardeşle geçirme o yılları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak dostum sana ayrıntılı bir yazı yazmak isterdim fakat zamanım yok.
    Konuya birçok farklı açıdan bakmak gerekir.
    1-Ailen rahat-özgülrükçü mü,tutuc-kısıtlayıcı mı?
    2-Ailenin maddi durumu nasıl?
    3-Senin hayattan istediğin nedir,nasıl bir yaşam tarzı beklentin var?
    4-Ailenin yaşadığı şehir neresi?
    5-Eğer farklı bir şehirde üniversite okuyacaksan bu şehir nereler olacak?Yozgar,çorum,erzurum gibi şehirler mi,Antalya,izmir,eskişehir,bursa vs, şehirler mi?
    Daha bunlara birçok değşien faktör eklenebilir ama ana başlık olrarak bunları diyelim.

Şimdi eğer ailen tutucu bir kafa yapısındaysa sana liseye gider gibi davranacaklar ve üniversite okuduğunu anlamayacaksın.Akşam 7-8'den sonra geldiğinde trip atcaklarsa -1 değil -2 yaz buraya derim.
    Ailenin maddi durumu orta ve üst sayılabilecekse ve ailen sana aşağı yukarı 1000 tl gibi bir tutar gönderebilecekse(tabii bu şehire ve konaklamana göre de değişir).En kötü kyk kredisine de başvurursun ki bu da 1600 tl civarı eline para geçmesi demek ek olarak bölümün nasıl oalcak ağır bir bölüm değilse ufaktan part time işleride değelendiirp gelirini artırabilirsin.O zaman farklı şehirde sürünmemeiş olursun
    Nasıl birisin,ne tür bir hayat razın var.Üniversitedeki yaşantı beklentin nedir.Karı kız ayağın var mı
    Alkol-sigaran var mı,gece hayatı beklentin var mı?
    Bunların hiçbiri yok işimde olmaz dersen aile yanını tercih edebilirsin ama az da olsa bunlara bulaşırsın diye düşünüyorum.Ha diyorsan ben rahat yaşamak istiyorum gece bara gidicem,hatunlarla takılmak isterim,alkol kullanırım o zaman derim farklı şehri tercih et aile yanında bunlar illaki sorun çıkarıcak
    Yaşadığın şehirde ailenin yanında olmaycaksan gidip aksaray ünide makine okursan ahata edersin.Sosyal ortamın okul kantininde kızlarla kesişmek,şehir merkezinde cafelerde oturup çay sigara yapıp piyasa yapmak olarak kalır.
    Ama izmir ,eskişehir olacaksa bu şehir çok farklı insanlar,ortamlar ve deneyimler kazanabilirsin.

Bunları yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.Ekstra soracağın soru olursa çekinme kardeşim

• Cevabını en iyi senin bilebileceğin bir soru. Ailenen güvenilir mi? Bence bu dünyada kimse güvenilmez. Şahsen benim annem üniversiteyi bitirirsen kyk borcunu biz ödeyeceğiz dedi. Ama şu anda inkar ediyor. Ben öyle bir şey demedim diyor.

Aileni boşver. Özgürlüğünün peşinden git derim. Ha tabi ailene de bağlı. Ailen ile çok iyi anlaşıyorsan ailenle yaşamaya ve aynı şehirde üniversite okumaya devam edebilirsin. Kısacası sana kalmış bir şey. Herkesin hayatı farklı. Biz bilemeyiz ki ne yaşadığını.
  • Şu vaatlere inanıp da buraya yazdın ya, o saflık, o iyimserlik...
  • scr4m92 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uzun bir şekilde yazdığınız için teşekkür ederim. Henüz daha 1 yıl var sınava girmeme ancak bu kararı şu an vermek istiyorum seneye o kadar ders çalışırken bunları düşunmek istemiyorum.

Sorularını cevaplandırayım öncelikle.

1- Ailemden neredeyse her şeyimi gizlerim. Karı kız ayağım vardır ama ailemden olabildiğince gizli tutarım. Kısacası tutucular. Şu anda bile eve akşam ezanından sonra gelince laf yiyorum :D

2- Ailemin maddi durumu iyi ile orta arası. Sadece aile değil anane ve dedem ömurleri yeter de yaşarlarsa bana destek olabilirler.

3- Hayat beklentim şudur. Sigara ve alkol hayatımda ağzıma sürmedim. Eğlence anlayışımda bu ikisine yer yok. Monoton bir hayat yaşıyorum bile diyebilirim. Gitar çalarım kitap okurum dizi izlerim tamamen kendimi geliştirmeye çalışırım. kimseye zararım yoktur sadece ara sıra flörtüm olur sevgilim olur. Üniye geçince de muhtemelen sadece karı kız olayım olur başka da bir şey olmaz.

4- Ankara. Ki beni en çok zorlayan nokta burası. Neredeyse 3 yıldır Ankaradayım. Şehire alıştım ama deniz kenarı bir şehirde okumak beni çok cezbediyor.

5- Yukarıda da belirttiğim gibi yüksek ihtimal sahil kenti olurdu. Ege ya da Akdeniz kısımları.

Ve son olarak ailemin bana göndereceği yardım konusunda pek bir fikrim yok. Çünkü babam Ankarada okumam için çok baskı yapıyor. Eğer bile bile şehir dışına gidersem sırf gıcıklığına tam para yollamayabilir bile düşük bi ihtimal de olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Öncelikle uzun bir şekilde yazdığınız için teşekkür ederim. Henüz daha 1 yıl var sınava girmeme ancak bu kararı şu an vermek istiyorum seneye o kadar ders çalışırken bunları düşunmek istemiyorum.

Sorularını cevaplandırayım öncelikle.

1- Ailemden neredeyse her şeyimi gizlerim. Karı kız ayağım vardır ama ailemden olabildiğince gizli tutarım. Kısacası tutucular. Şu anda bile eve akşam ezanından sonra gelince laf yiyorum :D

2- Ailemin maddi durumu iyi ile orta arası. Sadece aile değil anane ve dedem ömurleri yeter de yaşarlarsa bana destek olabilirler.

3- Hayat beklentim şudur. Sigara ve alkol hayatımda ağzıma sürmedim. Eğlence anlayışımda bu ikisine yer yok. Monoton bir hayat yaşıyorum bile diyebilirim. Gitar çalarım kitap okurum dizi izlerim tamamen kendimi geliştirmeye çalışırım. kimseye zararım yoktur sadece ara sıra flörtüm olur sevgilim olur. Üniye geçince de muhtemelen sadece karı kız olayım olur başka da bir şey olmaz.

4- Ankara. Ki beni en çok zorlayan nokta burası. Neredeyse 3 yıldır Ankaradayım. Şehire alıştım ama deniz kenarı bir şehirde okumak beni çok cezbediyor.

5- Yukarıda da belirttiğim gibi yüksek ihtimal sahil kenti olurdu. Ege ya da Akdeniz kısımları.

Ve son olarak ailemin bana göndereceği yardım konusunda pek bir fikrim yok. Çünkü babam Ankarada okumam için çok baskı yapıyor. Eğer bile bile şehir dışına gidersem sırf gıcıklığına tam para yollamayabilir bile düşük bi ihtimal de olsa
    Bunları yazınca herşey ortayaa daha net çıktı.

1-Aİlen tutucu ise herşeyine laf ediyorsa bu gerçekten ciddi bir negatif puan, seni kısıtlayap,gözümüzün önünde olsun gibi bir düşünceleri varsa bunu ciddi ciddi düşün.

2-Ailenin maddi durumunun olması bir avantaj,sana ekstra destek olailiecek birileri varmı diye de soracaktım.

Ananne ve deden olduğu yazmışın bu artı bir puan,tabii doğrudan yorum yapamam fakat başka şehirde okursan babanın işi ileri boyuta taşıyıp para göndermemezlik ypacağını pek düşünmüyorum.

Bu şekilde sana baskı yapıp gözünü kokrutmaya çalışıyordur.Heriey olup bittikten sen üni kazandıktan sonra illlaki gönderir.

Eğer göndermezse sende okulu sallamıyorum iş buldum çalışıyorum mecbur çalışıyorum neden sınıfta kaldın demeyin haberiniz olsun diye blöf yaparsın.

3-Alkol ve sigaran yoksa aileyle kalmada pek sorun yaşamazsın.Ama tutucu bir ailen var kız muhabbetlerine karşı çıkacaklardır.

Sevgilinle yada takıldığın kızla çok rahat yaşayamayabilirsin.Baş başa kalmak bile çok büyük bir lüks olur.Kız senden daha serbest olur

Hadi şuraya buraya gidelim der sen eve dönmek zorunda kalırsın,eve götürüp yalnız takılamazsınız.Bu da bir negatif puan

4-Ankara'ya millet yer yer laf etse kötü şehir değildir.Tüm imkanlara ulaşabiliyorsun,ama tam bir öğrenci şehri değil üstelik sen ailenle kalacağın için çoğu şeyden faydalanamıyacaksın.

Ama Ege,Akdenizde bir şehirde üniversite okumak,Ankaraya göre bir adım öndedir benim için

Bunların hepsinin düşünüp kararını verceksin.

Belki ilk başlarda yurt çıkmayacak ev arkadaşı bulamayacaksın yeni ortam,herşey değişik birkaç ay alışamayabilirsin.

Ama ilk yıldan sonra her türlü tek yaşamanın avantajlarını hissedeceksin.

Aİlenle yaşarsan ilk 1-2 yıl sıkıntı çekmezsin belki ama ilerleyen zamanlarda sıkılabilirsin.

• Başka şehirde okumanın tek avantajoı özgürlük değil. O bahsettiğin zorluklar aslında herkesin tecrübe etmesi gereken şeyler. Bunu üniversitede tecrübe etmezsen ilerde daha zor olur senin.
    Ev nasıl idame ettirilir(ev tutma, fatura ödeme,yeri geldiğinde tadilat yapma-tamir etme,yemek yapma,temizlik yapma), nasıl gelir gider dengesi kurulur, otokontrolünü nasıl sağlarsın, biriyle yaşarken nelere dikkat edilir...vs gibi birçok şeyi tecrübe etceksin.
  • Sehirdışı bence üniversite sadece ders bilgisi aldığın bi dönem değil hayatta kalmayı öğrendiğin bi dönem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin.Şehir dışında okuduğun zaman paranı vaktini sorumluluklarını öğrenirsin.Arkadaşlarınla zaman sıkıntın olmadan gezip tozarsın illa paran olmasına gerek yok çimende kola çekirdek o muhabbeti hiçbirşeye değişmem.Birde spor kurs böyle aktiviteleri gittiğin şehirde de yaparsın tek dezavantajın yemek olur buda bunların yanında hiçbirşey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehir dışı sana çok şey katacaktır. Zaten on sekiz senedir ailen ile birlikte yaşıyorsun. Git ve hayatı öğren

• Otur oturduğun yerde.
  • Babanın sunacaklarına inanma . Şehir dışında okuduğunda seni parasız bırakacağını mı sanıyorsun ? Ama aile evinde kalırsan sunulacak her şeyden vazgeçilecek emin ol . Aslında babanın vadettikleri şehir dışında okuyacaksan olabilecek şeyler ( gitar harici tabi ki ) Benim fikirlerim bunlar. Üniversite hayatını mutlaka yaşa pişman olursun bak çok net söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: scr4m92

Bunları yazınca herşey ortayaa daha net çıktı.

1-Aİlen tutucu ise herşeyine laf ediyorsa bu gerçekten ciddi bir negatif puan, seni kısıtlayap,gözümüzün önünde olsun gibi bir düşünceleri varsa bunu ciddi ciddi düşün.

2-Ailenin maddi durumunun olması bir avantaj,sana ekstra destek olailiecek birileri varmı diye de soracaktım.

Ananne ve deden olduğu yazmışın bu artı bir puan,tabii doğrudan yorum yapamam fakat başka şehirde okursan babanın işi ileri boyuta taşıyıp para göndermemezlik ypacağını pek düşünmüyorum.

Bu şekilde sana baskı yapıp gözünü kokrutmaya çalışıyordur.Heriey olup bittikten sen üni kazandıktan sonra illlaki gönderir.

Eğer göndermezse sende okulu sallamıyorum iş buldum çalışıyorum mecbur çalışıyorum neden sınıfta kaldın demeyin haberiniz olsun diye blöf yaparsın.

3-Alkol ve sigaran yoksa aileyle kalmada pek sorun yaşamazsın.Ama tutucu bir ailen var kız muhabbetlerine karşı çıkacaklardır.

Sevgilinle yada takıldığın kızla çok rahat yaşayamayabilirsin.Baş başa kalmak bile çok büyük bir lüks olur.Kız senden daha serbest olur

Hadi şuraya buraya gidelim der sen eve dönmek zorunda kalırsın,eve götürüp yalnız takılamazsınız.Bu da bir negatif puan

4-Ankara'ya millet yer yer laf etse kötü şehir değildir.Tüm imkanlara ulaşabiliyorsun,ama tam bir öğrenci şehri değil üstelik sen ailenle kalacağın için çoğu şeyden faydalanamıyacaksın.

Ama Ege,Akdenizde bir şehirde üniversite okumak,Ankaraya göre bir adım öndedir benim için

Bunların hepsinin düşünüp kararını verceksin.

Belki ilk başlarda yurt çıkmayacak ev arkadaşı bulamayacaksın yeni ortam,herşey değişik birkaç ay alışamayabilirsin.

Ama ilk yıldan sonra her türlü tek yaşamanın avantajlarını hissedeceksin.

Aİlenle yaşarsan ilk 1-2 yıl sıkıntı çekmezsin belki ama ilerleyen zamanlarda sıkılabilirsin.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam teşekkür ederim. Şimdi esas mesele şehir belirlemekte.

Şahsen istediğim sahil kenarı olması. Bu yüzden aklıma gelen şehirler;

Çanakkale
    İzmir
    Aydın
    Muğla
    Antalya
    Bursa

Eskişehir de isterdim ama babam Eskişehire gidip geliyor ara sıra. Sürekli ne kadar pis bir yer oldugunu anlatir durur. Beni oraya asla göndermez. Açıkçası Karadenizde okumak istemiyorum. Sizce bu saydığım şehirlerde hangileri en iyidir? Baska guzel sehir var mi? Teşekkür ederim.

• Gidecegin şehire baglı mesela İç anadolunun karadenizin herhangi küçük bir iline veya Edirneye kırklareliye gidecegine ailenin yanında kal daha ehemniyetli.
  • Babana inandıysan yolun başındasın :D
    Tek çocuk olmama rağmen laptopa ram takviyesi yapamadım.
    Şehir dışı hayatı öğrenmeni sağlar ayrıca çok gideriniz yoksa ailen yardım eder dışarıda olsan bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Anladım hocam teşekkür ederim. Şimdi esas mesele şehir belirlemekte.

Şahsen istediğim sahil kenarı olması. Bu yüzden aklıma gelen şehirler;

Çanakkale
    İzmir
    Aydın
    Muğla
    Antalya
    Bursa

Eskişehir de isterdim ama babam Eskişehire gidip geliyor ara sıra. Sürekli ne kadar pis bir yer oldugunu anlatir durur. Beni oraya asla göndermez. Açıkçası Karadenizde okumak istemiyorum. Sizce bu saydığım şehirlerde hangileri en iyidir? Baska guzel sehir var mi? Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Dostum kusura bakmada babn gerçekten tutucu biri sanırım.

İzmire falanda gitmene izini verir mi bilmem

Ben olsam büyükşehir tercih ederdim

• scr4m92 S kullanıcısına yanıt
    En doğru yorum budur tamamen ailene, imkanlara ve sana bağlı bir karar.
    Ben İstanbulda yaşayan biri olarak başka hiçbir şehre gitmek istemedim. Ailem modern ve özgür olduğu için kız arkadaşımla gece takıla da biliyorum, geceyi arkadaşta ya da kızda da geçirebiliyorum hatta eve de çağırabiliyorum.
    En iyi yanı ise maddiyat. Ek gider olmadığı için tüm üniversite hayatımda vücut geliştirme ve kickboks gidebildim. Şu an çok iyi vücudum var ve bu vücut işini yapmak için de para şart. Malum her gün yumurta tavuk et fıstık muz derken bir öğrenci altından kalkamaz. Şehir dışında okusam kesinlikle yapamazdım.
    Gider çok az olduğu için para çok kalıyor kendime motor aldım 10 kadar şehire gerek arkadaşlarla gerek sevgiliyle geziye gittim tatile gittim. Aynı şekilde yurtdışına gittim geziye bu biriktirdiğim paralarla. Şehir dışında okusam ne motorum olacaktı ne de yurtdışına falan gidebilecektim.

Ha senin ailen baskıcı ise benim gibi özgürce yaşayamazsın tabi. Bir de İstanbulda okumak ayrıdır buraya gelmek isteyebilirsin elbet. Ama öğrencilik döneminde para hep en büyük sıkıntı olur ve günümüz şartlarını ve ekonomisini düşünürsek ben kendimi senin yerine koysaydım maddiyat baskın çıkardı. Şehir dışından gelen arkadaşlarım tabiri caizse ağızları kokar açlıktan, hiçbir aktiviteleri ve hobileri de yoktur çünkü paraları yok. Ayda bir iki defa gittikleri mekanı aktivite sanarlar. Aileni de yavaş yavaş alıştırabilirsin artık büyüdüğünü, genç bir delikanlı olduğunu ve bir birey olduğunu onlara yavaş yavaş göstermen ve alıştırman gerekli. Henüz yaşın küçük ailenin tutucu olması normal ama şimdiden kendi fikirlerinin kendi düşüncelerinin olduğunu onlara göstermen gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 12 Mayıs 2020; 2:19:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.