Şimdi Ara

şehir elektirigi kaç amperdir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
93.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elektriğin hızı kablo kesitine ve cinsine bağlımıdır. Yaklaşık 5V luk bir DC sinyal 100 m mesafei ne kadar sürede kateder? Bu sinyal ile kronometreyi kontrol edip süre ölçücem. çıkan sonuç sizce ne kadar hatalı olur? Sanırım çok önemsiz bir değer olur.
  • evin içinden çekeceğin maksimum akım sigortan da yazar. O sigortayı iptal edersen apartman girişindeki sigortan kadardır. Onu da iptal edersen apartmana giren 3 faz şebekenin sigortası kadar çekersin. Onu da iptal edersen trafoyu kısa devre edebilirsin rahat rahat
  • Onu bunu bilmem de, Benim 10 amperlik avometreyi 700lük UPS'ime değer okumak için yanlışlıkla amper modunda bağlayınca avometrenin sigortası çatır çatır yanmıştı bir kaç saniyeliğine ışık kaynağı oldu bana
  • arkadaslar ben bir sey sormak istiyrum sayfayı bastan sona okudum ama amator olmamızın dan dolayı kıyaslama yapamadım acıkcası

silicon arkadasın hesaplamıs evınde kullandıgı lelektırıkle calısan ları

toplam kaba taslat 13500 Watt

Hemen ufak bir hesap yapalım.
    Ani Su Isıtıcısı:7000 Watt
    Fırın:2000 Watt
    Çamaşır Makinası(Su ısıtırken):2000 Watt
    Bulaşık Makinası(Su ısıtırken):2000 Watt
    Ivır,zıvır falan:500 Watt
    Bunları aynı anda çalıştırırsak ki ben denemem zaten sigorta kaldırmaz.Toplam 13500 Watt eder.
    Bunları yaklaşık olarak aldım.
    13500/220=61.36 Amper.Ama bu tesisatla sıkar biraz gibime geliyor.

atıyorum benım dag basında bır evım var bir inverter devresı yapacagım arabamın akusu ıle beslıyecxegım dıyelım

not arabanın akusu 60 a yada 90 a olsun örnek olarak ve hep dolu oldugunu dusunelım yanı 2 saat sıonra bıter demeyın orasını bılıyrum :)

kac kv lık inverter devresı olması gerekıyor ?????

yukardakı ev aletlerını calıstıracagım

ben bunu örenmek ıstıyorum

2 . ise bana dedınız kı su ( ?? ) kv lık bır ınverter devresı olması gerekıyor dedınız var sayıyorum

aynı ınverter devresını evımdekı sehır sebekesınden besleyerek 12v 1 kv tırafo olsun bununla inverter devresını besleyıp

yukardakı evdekı elektırıkle calısan butun cihazları normal gunlük ne kullanıyorsam aynı sekılde kullanarak

ekeltirıkten tasarruf etmıs olumuyum umarım anlata bılmısımdır derdımı bu sıralarda byle bırseye kafamı taktım

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

arkadaslar ben bir sey sormak istiyrum sayfayı bastan sona okudum ama amator olmamızın dan dolayı kıyaslama yapamadım acıkcası

silicon arkadasın hesaplamıs evınde kullandıgı lelektırıkle calısan ları

toplam kaba taslat 13500 Watt

Hemen ufak bir hesap yapalım.
    Ani Su Isıtıcısı:7000 Watt
    Fırın:2000 Watt
    Çamaşır Makinası(Su ısıtırken):2000 Watt
    Bulaşık Makinası(Su ısıtırken):2000 Watt
    Ivır,zıvır falan:500 Watt
    Bunları aynı anda çalıştırırsak ki ben denemem zaten sigorta kaldırmaz.Toplam 13500 Watt eder.
    Bunları yaklaşık olarak aldım.
    13500/220=61.36 Amper.Ama bu tesisatla sıkar biraz gibime geliyor.

atıyorum benım dag basında bır evım var bir inverter devresı yapacagım arabamın akusu ıle beslıyecxegım dıyelım

not arabanın akusu 60 a yada 90 a olsun örnek olarak ve hep dolu oldugunu dusunelım yanı 2 saat sıonra bıter demeyın orasını bılıyrum :)

kac kv lık inverter devresı olması gerekıyor ?????

yukardakı ev aletlerını calıstıracagım

ben bunu örenmek ıstıyorum

2 . ise bana dedınız kı su ( ?? ) kv lık bır ınverter devresı olması gerekıyor dedınız var sayıyorum

aynı ınverter devresını evımdekı sehır sebekesınden besleyerek 12v 1 kv tırafo olsun bununla inverter devresını besleyıp

yukardakı evdekı elektırıkle calısan butun cihazları normal gunlük ne kullanıyorsam aynı sekılde kullanarak

ekeltirıkten tasarruf etmıs olumuyum umarım anlata bılmısımdır derdımı bu sıralarda byle bırseye kafamı taktım

Bu işler araba aküsü ile olmaz. 90 Ah'lik bir aküden alabileceğiniz maksimum güç 1080W'tır :) Bu hesaba göre 13500W (ve sadece 1 saat) çalıştırabilmek için 13 aküyü paralel bağlamak gerekecektir. Tabii o da verimin %100 olduğunu varsayarsak Inverter kV'u değil toplam güç önemlidir. Bu sebeple (sorunuzu doğru anladıysam) ikinci öneriniz ile tasarruf etmek bir yana kayıplar nedeni ile zarar edersiniz

• araba aküsü tek başına işine yaramaz, ama tercihini rüzgar jeneratörü veya güneş panellerine yapabilirsin. bu konuda bilgi alabileceğin bazı siteleri google'da bulabilirsin. ben ikisini aşağıya yazıyorum.

http://www.ruzgarjeneratorleri.com/rportal/index.php

http://www.ekogunes.com/catinfo.asp?cid=87

• arkadaslar guzel cevap yazmısınızda ben hala cevab alamadın galıba inverter devresi kaç kv olmalı ?? ilk nce inverter devresını yapacagım sonra ruzgar turbununu yapmayı planlıyrum onun ıcın inverter devresı nasıl bısı yapmam gerekıyor onu ögrenmeye calısıyorum b,ilgisi olanlar yardımcı olabılırmı yada sunu yap dıyen varmı aranızda saygılar .......
  • Bu soruyu bende çok merak ediyorum. elektriğin üretildiği yerde elektrik kaç amper üretiliyor. yani şebekenin ana hattındaki amperi merak ediyorum.
  • Bütün mesajları okudum, arada "Boşyok" kullanıcısı gibi iyi açıklamaları da gördüm. Ancak çok basit, temel şeyleri tartışıyoruz. Voltajı kaç, amperi kaç? Önemi yok aslında arkadaşlar, çok göreceli şeyler bunlar. Zaten Voltaj ve amper de değil, gerilim ve akım Önemli olan üretilen güçtür.

Fazla kafa karıştırmamak için güç faktörünü yok sayarsak; Güç = Gerilim x Akım. Diyelim ki 1 Megawatt (1,000,000 watt) güç ürettiniz herhangi bir santralde. Bunu 220V ile taşımaya kalkarsanız 4545 amperlik bir akıma neden olursunuz. Bunu hiçbir direk/kablo vs kaldırmaz, daha doğrusu o kadar masraflı olur ki, astarı yüzünden pahalıya gelir. Çözüm olarak üretilen bu güç, gerilimi yükseltip akımı azaltarak taşınır. Örneğin gerilimi 34,500 V (34.5 kV)a yükseltirseniz, akım 28.9 Ampere düşecektir (28,9 x 34,500 = 1000000). Ulaştığınız noktada gerilimi kademeli olarak düşürüp gücün dağılımını sağlarsınız. Mahalle trafosuna 10kV vb. gibi. Özetle, ne kadar uzağa taşıyacaksanız, gerilimi o kadar yükseltip, kullanılacak yere geldiğine gerilimi düşürüp akımı arttırma yoluna gidilir. Böylece VxI formülü ile güç korunmuş olur.

Bütün bu hesaplara etkiyen başka faktörleri de unutmayalım. Ben yok saydım ama önemli kayıplara ve hesap değişimine yol açan iletkenlerdeki kayıp, güç faktörü vs. gibi etkenler de hesaba katılarak dağıtım sistemlerinin planlaması yapılır.

Özetle; santralden kaç amper çıktığına değil, toplam gücüne bakacağız

• hcam zaman ayırıpta yrumlarınız ıcın tesekkur ederım ben tedasın elektırıgını kullanmak ıstemıyrum ama baskada formul yok o zaman desenıze...

benım amacım bastan bır masraf yapıp evın elktırıgını beslemektı ve sebekeden elektırıgımı ayırmaktı :)))

pekı baska fıkrı olan varmı bastan bır yatırım yapıp kendı evının elektırık ıhtıyacını baska nasıl gıderebılırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 4 Ocak 2013; 19:20:02 >
  • kablo çapıyla ya da sigortanın değeriyle anlatmaya çalışan var. Çok komik. adam direkten gelen elektriğin maksimum akımını soruyor.

• thefeti T kullanıcısına yanıt
    Örnek vermem gerekirse Atatürk barajindaki hidroelektrik santralin kurulu gücü 2400 megawatt.

Bunu 220'ye bölersek 10, 9MegaAmper (MA) gibi bir değer elde ederiz. Güç faktörünü de ortalama 0.75 kabul edip güç faktörü düzeltmesini de yaptığımızda 14.53 MA değerini elde ederiz. Hadi dönüşüm kayıpları da olsun ona da %20 diyelim. Eder 11.62MA.

Evet diğer faktörleri işin içine katmazsak, Atatürk barajindaki santralden 220V'ta 12MA civarı bir akım çekebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Nisan 2024; 22:18:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.