Şimdi Ara

Şehirde ve Şehirlerarası Bisiklet Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: stump-s41

quote:

Orijinalden alıntı: muzafferste

quote:

Orijinalden alıntı: BuzParmak

Hocam kaskı yazmayı unutmuşum, fizyoterapistim ve yeteri kadar boyun kırığı hastam oldu. Almam gerekenlerden saymıyorum bile onu. Benim için bisiklet alınca teker-pedal-gövde-kask şeklinde var aklımda zaten :) Allah kimseye kaza vermesin de özellikle 2 tekerlilerde risk daha fazla olduğu için gerekliden ziyade mecburiyet kask. İnternetten almayı düşünmüyorum, sanki internetten alırsam buraya toplamaya götürdüğümde neden bizden almadın deyip dandik iş yapar gibime geliyor :) Burada bir tanıdık aracılığıyla gideceğim bisikletçiden pazarlıkla da uyguna getirebilmeyi umuyorum.http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/wurth-hss-2000-zincir-yaglama-spreyi-500-ml-230499589 şu dediğiniz sanırım, onu da alırım hemen. Geri kalan kısımlarda da bunu kullanabilir miyim ?

Bu arada kararımı Sedona 410 olarak verdim gibi. Hala bakınıyorum ama 410 çok uygun gibi geldi. Pazarlıkla 1000 liraya alabilirim sanırım. Geri kalan malzemelere de 300 civarı gibi giderse benim için çok güzel bir miktarda alınış olacak. Kondisyonumu yaza kadar artırıp, bisiklet sevgimi de harmanlayıp yol bisikletine geçerek şehirler arası tur yapmak istiyorum. O zamana kadar bu bisiklet işimi görür gibi geldi.

Hocam almak istediğiniz bisiklet (Sedonna 410) size şehiriçi de şehirler arasıda yeterli olur. Yol bisikletinin acelesi yok. Diğer malzemelerinde bi kısmınıda şehirinizdeki bisikletçilerden veya bisiklet tamircilerinden uygun fiyatlara alabilirsiniz. 50 tl kask 20 tl eldiven 3 tl gözlük(çinden) 10 tl ön aydınlatma ve reflektörler- Sele altı çanta ücretsiz (dijital kamera çantasından kendim yaptım)- çanta içindeki malzemeler 10tl (bıçak, yama seti, cırt kelepçeler, ufak japon yapıştırıcı, Matara ve Kafesi 6 tl- Pompa 6 tl (kadroya takılan) Toplam 105 liraya hepsini almış oldum. Yakında Decathlondaki Km Saatinden Alıcam 35 tl ye hepsi 140 liraya bitmiş olucak.

Herşeyi daha ucuza alabilirsiniz ancak hayatınızı etkileyecek bir faktöre 50 tl vermek bence çok saçma, düşüpte adi kask yüzünden çok var komaya giren. 50 tl verdiğin kask heryeri plastik içi sert plastik bir iki yerinde bulaşık süngerinden hallice bir kaplamalı sünger ohh 50 tl kask, sonra bir ufak kaza (ALLAH korusun ) hastanelik. Değer mi sizce, bence HAYIR. He bu arada sulukların içine güneş ışığı almaması gerekir eğer alırsa yosun oluşumu sırasında oluşan mikrooplar vs. yüzünden hasta olabilir veya mide rahatsızlığı geçirebilirsiniz(6 tl ye natara olmaz demiyorum sadece içine ışık almasın) kolay gelsin.

Şehir içinde kısa turlarda kullanıyorum. 50 tl dediğiniz gibi az bi miktar ama kask dediğiniz kadar dandik değil. Decathlondaki en pahalı kask bile 100 küsür lira civarlarında. Kullandığım kaskın çinden 10 dolara alınan kasklardan olmadığını belirtmek isterim. Eğer düşersek (Allah Korusun) boyun kırılmasını kask engellemez. Aksine yatay düşüşlerde (kafa üstü çakılmayacaksak) öne ve arkaya daha geniş olduğu için boynumuza paralel olmayacaktır ve kırılmasına etken bile olucaktır. Öğrenciyiz ve şimdilik bütçemiz buna el verdiği için hiç kullanmamaktansa bi süre idare edebileceğini düşünüyorum. Hiç kaskımızın olmamasından iyidir. Mataranın dışı Opak yani güneş ışığı vs. geçirmiyor. Temiz kullanıyorum ve bi sorun yaşamadım. İlerleyen günlerde onu da değiştiririz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• muzafferste kullanıcısına yanıt
    Hayır ben bunu sizin için söylemedim konun sahibi arkadaş 1500 tl bütçe demiş bisikleti ucuza alıcam demiş ben o yüzden söyledim ve kask elbette boyun kırılmasını engellemez fakat kafa yere çarptığı anda eğer kask yoksa beyin kanaması veya birçok neden sonucu komaya veya ALLAH korusun başka şeyler olur tabiiki herkes 100 tl den aşşağıya kullanacak diye birşey yok elimizde ne imkan varsa o tabii. ALLAH kazasıs belasız yolculuklar yapmayı nasip etsin kendinize iyi bakın kolay gelsin akşam yaklaşık 11 km antrenmanım var İnşallah banada kolay gelir iyi günler :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stump-s41

Hayır ben bunu sizin için söylemedim konun sahibi arkadaş 1500 tl bütçe demiş bisikleti ucuza alıcam demiş ben o yüzden söyledim ve kask elbette boyun kırılmasını engellemez fakat kafa yere çarptığı anda eğer kask yoksa beyin kanaması veya birçok neden sonucu komaya veya ALLAH korusun başka şeyler olur tabiiki herkes 100 tl den aşşağıya kullanacak diye birşey yok elimizde ne imkan varsa o tabii. ALLAH kazasıs belasız yolculuklar yapmayı nasip etsin kendinize iyi bakın kolay gelsin akşam yaklaşık 11 km antrenmanım var İnşallah banada kolay gelir iyi günler :D

İnşallah. İyi Akşamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muzafferste kullanıcısına yanıt
    Bendeki şans da bu kadar olur arkadaş tatile gitti salcano insomnia bendeydi lastik patladı arkasından çarşıya gitmem gerekti artık benim 11 km yi gece yapıcaz :D sizede iyi akşamlar

• Bisikleti 1100 civarında alabilirsem 200 liralık bir kask beğendim (Yol kaskıymış yorumları da gayet iyiydi de adını birazdan bulurum hatırlayamadım şimdi). Geriye 200 civarı harcamalarım kalacak. İş yerim çarşı içinde ve evim de merkezi yerde olduğundan (dükkân-benzinlik-sanayi) matara ve çanta+çanta içi malzemeleri teker teker kalitelilerinden alayım istiyorum iyice inceleyerek. 410'a sizlerden de onay geldiğine göre (28'' yeterli gibi geliyor) bisikletin ayarlamalarını yaptırıp, 1-2 de hediye koparmaya çalışarak alışverişi tamamlayabilirim C.tesi umarım. Pazar da güzel bir sahil turu yaptı mıydı değmeyin benim keyfime :) Çok teşekkür ederim yardım ve görüşleriniz için. Daha da sorum olursa rahatsız edeceğim sizleri tekrar :)
  • stump-s41 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Lastiğinize daha da taş değmesin inş :) İyi eğlenceler iyi geceler.
  • BuzParmak kullanıcısına yanıt
    çok sağolun foruma giremedim teşekkür ederim hiç çekinmeyin bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım, bu arada bisikleti alınca ufak tefek veya devasa da olur bir inceleme istiyorum sizden sadece başka bir şey istemem :D kolay gelsin iyi geceler.

• İş yoğunluğundan internete giremedim sedona 410 aldınız mı? Merak ettim? :)

• mhasansanli M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam haftasonu birlikte alacağımız arkadaşın işi çıktı, bugün de benim iş yerine yakın olan yere fiyat öğrenmek ve az-çok bilgi almak için gittim. Hem komşumuz sayılır, hem de bir derdim sıkıntım olursa bisikletle ilgili rahatça götürürüm diye düşünmüştüm. Ama adamlar bu yaşıma kadar gördüğüm en suratsız, espri yapınca bile yalancıktan olsun sırıtmayan (gülmeyi geçtim) tiplerdi. 5-10 dakika uğraştım ama benden daha çok bildikleri herhangi birşey olmadığına kanaat getirince, 410'un fiyatının en son ne olacağını falan sorup çıktım. 15 lira indirim yaptı O da elindeki 2015, 56 Kadro boyu olana. Eğer 2016 istersem (ki ben onu istiyorum sarı renginden ötürü) 1 haftaya getirtebileceğini indirim olmayacağını söyleyince, teşekkür edip çıktım.

Çıkarken de gözüme Kron TX1000 takıldı. Ön amörtisörü olan çok şekil birşeye benziyordu. Ona da bakcam şimdi. Birkaç gün içinde ya da haftasonuna kaldı yani tekrardan bisiklet alma sevdam :)

• BuzParmak kullanıcısına yanıt
    Neyse Türkiye' nin klasik suratsız esnafı :) bende girememiştim bir bakayım aldıysanız incelemesi felan geldimi diye neyse hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.