Arkadaşlar bu yaz babamla böyle birşey yapmaya karar verdik Ama ikimizinde tecrübesi yok Nasıl bir bisiklet almalıyız? Yanımızda hangi malzemeleri bulundurmalıyız? Bu tür bir amaca uygun bisiklet fiyatları ve uygun bisikletler?
Bisiklet konusnda tecrübesi olan veya daha önce böyle bir maceraya kalkışmış olan arkadaşlarımız varsa yardım bekliyorum !
aliminyum kadrolu bisiklet almalısın bu bisikletler hafif olur zorlamaz, akar gider, lastikleride düz asfalt lastiği olmalı
Eger hiç tecrübeniç ve hiç kondisyonunuz yoksa b iş biraz zorlayıcı olur.
Bu konu hakkında soru sorarak değil arıştırıp bulduğunuz bilgileri okuyarak daha hızlı ve daha çok bilgiye ulasabilirsiniz.
Gideceğiniz güzrgahı önceden internet üzerinde çizin konaklayacağınız yerler v.s bu harıtanın bir örneğini kendiniz alın bir örneğinide bir yakınınıza verin olası bir sorunla karşılaştığınızda size daha hızlı ulaşmaları için bu önemli bir nokta.
Uzun yolculuklarda sadece bisiklet değil çadır mat v.s de taşıyacağınızdan kendinizi bu duruma hazırlayın.
Bisiklet fiyatları yaklaşık 600tl den başlayıp sonunu bilmediğim daha doğrusu meraketmediğim kadar yukarı çıkıyor.Bu konuda ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı devreye giriyor yani siz ne kadar para verirseniz bisikletinizde o denli hafif , sağlam... olur.
Bisiklet alırken bisikletin güzelliği değil size uygunluğu önemli alacağınız bisiklet sizin boyunuza uygun olmalı.
Bunlar gibi bir çok önemli nokta var en iyisi araştırıp öğrenmek bu konuda bisikletforum dan yararlanabilirsiniz.Orada onlarca uzun yol hikayesi var ve bir çok kez uzun yolaçıkmış insanlar var.
Cidden kondisyon yoksa baya zor olur :S
quote:
Orijinalden alıntı: ReJoined
Arkadaşlar bu yaz babamla böyle birşey yapmaya karar verdik Ama ikimizinde tecrübesi yok Nasıl bir bisiklet almalıyız? Yanımızda hangi malzemeleri bulundurmalıyız? Bu tür bir amaca uygun bisiklet fiyatları ve uygun bisikletler?
Bisiklet konusnda tecrübesi olan veya daha önce böyle bir maceraya kalkışmış olan arkadaşlarımız varsa yardım bekliyorum !
Call A Bike diye bir uygulama var araştır
2 gün önce duyduğum bir site var benimde bisiklet turlarına heves etmemi sağladılar.
Hocam 600 fazla değil mi ya? Bir de başlangıç fiyatı diyorsun. Gider bi elektirikli motorbisiklet alırım
Tecrübesiz arkadşlar şehirlerarasını sonra denesinler bence.
yapılacak iş değil.. yolda araba çartpma tehlikesi+it,köpek kovalar hatta kovalamakla da kalmaz ısırır.. kalacak yer bulmakta zorlanılır.. çok ağırlık/yük olur.. velhasıl çekilecek birşey değil.. ben eskiden çok severdimde artık geçtiillaki yapmak istiyorsan.. bisiklete iyi para vermelisin.. en hafif ama aynı zamanda sağlam olmalı.. yol bisikleti bu tip şeyler için uygundur ama malum ülkemizin yolları pek uygun değilo yüzden dağ veya dağ+yol karaşımı şehir bisikleti tarzında birşey bakabilirsin.. eğer yolculuk yaparsan şimdiden iyi ve kazasız belasız yolculuklar dilerim.. ama beni dinlersen çekilecek eziyet değil..
yani şehirler arası yolculuk yapılacaksa, ben bisikletin selesinden başka bir yere bakmam. popo mu dayanır bu yolculuğa? hele sıcaklarda, mümkün değil. oturak yerinden başkasına hadi neyse bir de tekerine dikkat ederdim. yarış bisikleti alın, ince teker olsun. hamal durumuna düşmeyin sonra
Çokmu aylak kaldınız
SilverQuasar>>>Evet 600 civarı bu iş için giriş seviyesi denilebilir.Daha ucuza bulunamaz mı bulunur ancak kadrosu çelik pek güncel olmayan modeller bulunur.Onlar da uzun yola gelemez malum arabayla giderken söyleniyoruz yollar şöyle yollar böyle diye bisikletle gerçekten zor oluyor.Ben hiç uzun yolculuk yapmadım hepsi günübirlik yolculuklardı ancak uzun yol dediğimiz o dökme asfalt diye tabir edilen yollarda bulundun ve öyle şehir içindeki yollar gibi değil kimi yerlerde zınır zıngır titriyorsun kimi yerlerde kaymak gibi gidiyorsun o yüzden bisikletle uzun yol planı olanlar bisikletini gideceği yolun şartlarına göre seçmeli.
photo_canon1>>>Benimde uzun yol hayallerim var ancak ben biraz daha ağır ama emin adımlarla ilerliyorum.Şimdilik bir çıkışta60 ile 80 km yol gidebiliyorum gittiğim yollarla illa ki tehlikeler oluyor ama köpekler en büyük tehlike değil en büük tehlike arabalar,kamyonlar,tırlar.Başlarda peşime takılan köpeklerden çok korkuyordum ama alıştım onlar genelde bana değil dönen teker ve jantlara tepki gösteriyorlar birde kask var tabi.Bir keresinde üç tanesi etrafımı çevirdi bende durdum ama bunlar hala hırlıyor 5 dk heykel gibi durdum banamısın demiyor itler dibimde dikiliyor en sonunda aklıma kask geldi kaskı yavaşca çıkarttım ve itler bir süre sonra uzaklaşmaya başladı.
Yol bisikleti sadece üzerindeki insanı taşır öyle çadır,mat,tulum taşımaya elverişsizdir.Bizim yollarında zaten bu bisikletlere allerjisi var.Tour of TURKEY de adamlar nasıl o kadar yolu bisiklet parçalanmadan bitiriyorlar gerçekten merak ediyorum.Bir bizim ilkedeki yollara bakıyorum bir de TOUR DE FRANCE'daki yollara bakıyorum sonra derin bir nefes cekiyorum o kadar.
İmzan da dikkatimi çekti bende fotoğraf işine meraklıyım ama henüz bir fotoğraf makinem yok olduğunda seni bulacağım.
2 Arkadaşım denemişti bunu ilk ağaçlık alanda bütün erzak bitince geri yardırmak zorunda kaldırlar
quote:
Orijinalden alıntı: [topal]solucan
2 Arkadaşım denemişti bunu ilk ağaçlık alanda bütün erzak bitince geri yardırmak zorunda kaldırlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme