Şimdi Ara

sektörel anlamda computer vision'ın önü açık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Trde no
    Yurtdışı idk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şuana kadar pythonla kaç satır kod yazdın da sürekli bunları soruyorsun ki? Bir yerden başla görürsün zaten, 1 yıldır bunları soruyon

• edibudu4 E kullanıcısına yanıt

kanka

mat bilmeden cv'de ne yapcaz?

ders seçimlerini ona göre şekillendirmek lazım.

bizim müfredat ile cv mi öğrenilir a.

fantezisine sormuyorum.

• Teorikte matematik gerekiyor ama mat bilmeden de illa bir şeyler yapılır, dene gör. Ona göre sevip sevmezsin, matematik derslerini alır oradan devam edersin. Bu soruları erkenden sormanın pek anlamı yok, her alanı az çok denemek gerkiyor

• Ciddi ciddi CV soran prompta karşılık webe yönel mi dedi chatgpt?

• edibudu4 E kullanıcısına yanıt

yok umut hocayla konuştum. mat dersleri ve stat alman lazım dedi o da.

erkenden sormak mantıklı, bu dönemin sonuna kadar ne yapacağıma karar vermem lazım.

alan dışı işlere yöneleceğim için planlamasını önceden yapmam lazım.

he siber mi web mi mobil mi deseydim senin dediğin doğruydu. long-term intershipte karar verirdik.

cv için master lazım, mat lazım, research ve buna uygun ders seçimleri lazım vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikigai kullanıcısına yanıt

📌 Realist Bakış Açısı: Türkiye’de CV Mühendisi Olmak Mantıklı mı?

🔴 Eğer "Türkiye’de kesin kalacağım" diyorsan, savunma sanayiine veya AI startuplarına yönelmek mantıklı. Ama çok fazla seçenek yok.

🟢 Eğer yurt dışına gitmeyi veya remote çalışmayı düşünüyorsan, Computer Vision hâlâ iyi bir alan. Özellikle Avrupa ve ABD’de yüksek maaşlı iş bulmak mümkün.

🟡 Eğer Türkiye’de geniş iş imkanları ve yüksek maaş garantisi istiyorsanWeb/Mobil daha iyi bir tercih olabilir.

• Web işi yapmadım da çok ilgimi çekmiyor. Gerçi web işi derken, artık her tür uygulama webe kaydı.

Mobil uygulama yaptım; hiç sevmedim. Programlamadan çok, dizaynla uğraşıyorsunuz mobil uygulama işinde.

TR'de ilerleyen yıllarda AI, ML, CV ve bu tarz işlerin artacağını düşünsek fazla mı iyimser olur bilemiyorum...

Bunların dışında, aslında gamedev iyi bir seçenek olabilir, ama forumda neden hiç tutulmuyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 8 Şubat 2025; 22:54:12 >

gamedev uzak durulması gereken bir alan sektördeki adamlarla konuştum. dreamgames'e girmezsen iyi kazanamıyorsun, şirketler maaşı da geç yatırıyormuş, maaş alamayanlar falan duydum. dreamgames'e girsen de günde 16 saat çalıyorsun.

web/mobil + ai/ml/cv gibi bir şey yapmak daha mantıklı sanırım chatgpt de bunu önerdi.

• Cidden önce sevip sevmediğini anlayacağın kadar bakıp ondan sonra bir yol haritası çizsen daha mantıklı gibi
    O roadmap kararı bende en az 10 defa değişmiştir, sanıyorum çoğu kişi de böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Şubat 2025; 23:52:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

baktım hoşuma gitti.

ama computer vision'da öyle proje yapmak kolay değil ki çok fazla şey bilmek lazım.

• Siz daha çok kendi işinizi kurmayı düşünmüyor muydunuz?

Ankara'da TaleWorlds var oyun firması olarak, dreamgames; mobil oyun yaptığı için biraz daha farklı. Kendi başınıza da yapabilirsiniz, indie dev vs.

hocam orta-uzun vadede öyle bir planım var. yeni mezun veya okurken iş kurmak sermaye olsa dahi riskli bir durum. önce bi sektöre girip en azından yurt dışında master yapasım var.

talewords ilgimi çeken bir firma 500 saat warband'ım var herhalde lol, fm ve ko dışında hiçbir oyunu bu kadar oynamadım. game dev de ilgimi çekiyor da kazanç durumu globalde sıkıntı. bi düşünmek lazım ama.

sizin aklınızda bir alan var mı ai/ml mi istiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 9 Şubat 2025; 0:46:38 >
  • Aynen sizin gibi, ai/ml/cv olabilir.

• Çok kasma hepsinin max 5 senesi var. Deep search de geliyor, phd assistantlar da patladı, AGI gelirse phdler de patlayacak, AI kendisi research yapacak. 

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

OF açıp zengin olucam ben çok seri

• hoppel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana cs dedin mi tanımı low leveldır, logic designdır, fgpa kartına systemverilog kodu yazmaktır xd

Yoloda model eğitilecek diye 1 gün pc açık beklediğim Colaba paraları döktüğüm o amatörlük günlerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Şubat 2025; 2:16:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

Şaka maka ai bayağı zayıf low level languagelarda ve hardware description languagelarda githubda çok reposu yok diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.