Şimdi Ara

Selam Ben Aykut Kocaman (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: antikitos

quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

Yine birilerinin işine gelmemiş bu yazı;ama çoğu doğru. Yok biz memnunuz derseniz devam edin bu futbol katilini desteklemeye.

büyük harfle yazıyorum

MEMNUNUM

Ciddi ciddi soruyorum neysinden memnunmusun ? Açıklarmısın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sHepHeRd'

quote:

Orijinalden alıntı: antikitos

quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

Yine birilerinin işine gelmemiş bu yazı;ama çoğu doğru. Yok biz memnunuz derseniz devam edin bu futbol katilini desteklemeye.

büyük harfle yazıyorum

MEMNUNUM

Ciddi ciddi soruyorum neysinden memnunmusun ? Açıklarmısın lütfen.

Kaybettiğimiz Beşiktaş maçından bir örnek;

Hücum Bölgesinde Paslar
    (11) Kuyt 20/17
    (16) Cristian 15/13
    (77) Gökhan G. 15/13
    (7) Sow 13/7
    (25) Emre 10/9
    (99) Webo 6/5
    (33) Ziegler 4/3
    (5) M.Topal 2/1
    (88) Caner 2/1
    (14) Meireles 1/1

Daha zayıf bir takıma karşı oynadığımız maçtan bir örnek.

Hücum Bölgesinde Paslar
    (11) Kuyt 21/13
    (7) Sow 8/6
    (88) Caner 8/8
    (10) Alex 7/7
    (27) Krasic 6/6
    (9) Stoch 6/5
    (16) Cristian 5/5
    (67) Orhan 5/4
    (38) M.Topuz 4/4
    (21) Selçuk 2/2
    (5) M.Topal 1/1

yine kendi sahamızda oynadığımız bir başka maçtan örnek

(10) Alex 6/4
    (14) Meireles 5/2
    (38) M.Topuz 3/2
    (16) Cristian 2/0
    (9) Stoch 2/0
    (77) Gökhan G. 2/0
    (17) Recep 1/1
    (7) Sow 1/1
    (5) M.Topal 1/0
    (3) Hasan Ali 1/1

BJK maçının en kötülerinden biri olan Christian'ın hücum bölgesinde topla oynama oranına bak , bir de Alex'in oynadığı zamanlarda (tarih olarak hangi aya geldiğini hesaplayın diye Alex'i kullandım. Alex'li , Alex'siz oyun demek istemiyorum , konu sapmasın) Christian'ın haline bakın.

NEden Christian'dan gidiyorum , hem çoğunluğun sevmediğini bildiğimden hem de BJK maçında etkisiz olduğunu herkesin kabul edeceğini düşündüğümden...

Bu sadece takımın bir fonksiyonu ile ilgili bir istatistik. Diğer istatistiklerin tamamına baktığınızda yukarı doğru bir ivme var. Topla oynanan dakika , topla rakip sahada oynanan dakika , topla rakip ceza sahası içinde oynanan dakika , pas süreleri ...

Misal bir maçta ismini vermeyeceğim bir futbolcumuz , topla 68 kere buluşmuş , topla oynama süresi 3 dakika 6 sniye , 45 olumlu pası var , başarılı pas yüzdesi %66,7...
    Bu ne demek? Futbolcumuzun pas yüzdesi kötü , topu ayağında gereğinden fazla tutmuş , bu durum takımı olumsuz olarak etkilemiş haliyle
    ...

Kaybettiğimiz BJK maçında adını vermeyeyim yine bir futbolcumuz topla 84 kere buluşmuş, topla oynama süresi 2:48 , 48 olumlu pası var , başarılı pas yüzdesi %87.50

Yukarıdaki futbolcu ile kıyasladığımızda bu futbolcunun daha çok topla buluştuğunu , buna rağmen topla daha az oynadığını görüyoruz , üstelik verdiği pas yüzdesinde ciddi artış var. Oyunun içerisine daha çok girmiş , bu durum koşu mesafesinde de açıkça görülüyor , markajdan kaçmış , boşa çıkmış , arkadaşlarına istasyon görevi yapmış...

Yukarıdaki istatistik kazandığımız maça ait bir istatistik , aşağıdaki ise kaybettiğimiz.

Futbolcuların bütün istatistiklerini hafta bazlı incelediğinde Stoch hariç bütün futbolculardaa ileriye gidiş olduğunu görüyorsun. Stoch'un ileriye gitmemesi , oyundaki etkisizliğini açıkça zaten ispat ediyor.

uzatmiim.
    Her maç sonrası maçların istatistiklerine bakıyorum. Ziya Şengül , Gürcan bilgiç , Mehmet Demirkol vs vs gibi futbolu 3 temel cümle ile değerlendiren (sırtı dönük , bloklar arası mesafe bla bla) yazarların ne söylediğine değil , rakamların ne söylediğine bakıyorum. Yukarı doğru bir ivme görüyorum. Hatta futbolu evinde kendini tatmin etmek için izleyen taraftalarımız müsade etse , 1-2 sene içerisinde makine gibi çalışacak bir takıma doğru gittiğimizi görüyorum. Kime bakarak? Dortmund'un , Munih'n , Madrid'in rakamlarına bakarak. Sözün özü sevgili arkadaşım. MEdyadaki futbol değerlendirmelerinin bir ilüzyon olduğunu düşünüyorum , kendi gözümle baktığımda takımımdaki ileri gidişi görüyorum. Şükür ki bu artık bu durum rakamlardan görselliğe doğru gitmeye de başladı. Bu yüzden memnunum.

• Aykutu yedirmeyiz

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraba Aykut, ne zamandır seni bekliyordum, geç otur bakalım şöyle..Beyler siz de kapıyı kilitleyin gelin, bu gece uzun olacak..
  • Kuyt'ın lakabı Duracell'di aykutun elinde adam sıradan çinko pil oldu
  • Aykut Kocamandan memnum olanlar:
     Selam Ben Aykut Kocaman
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.