Arkadaşlar Sempron 3100 işlemciye sahibim imzamdada bileşenlerim gözüküyor zaten.Ufak bir kaç oynama ile Cl değerini 3 ten 2.5 a çektim ddr voltajını 2.65 yaptım ve fsp yide 220 ye ayarladım V core voltajını 1.40 dan 1.45 e yükselttim 1980 mhz de idle modda 47-48 derece civarı (oda ısısı 33-34C ) yük altında max 60 derece görüyorum.Sizce daha fazla o.c bu elimdekilerle mümkünmü? Veya ramlari corsair cl 2 ile değiştirip psumuda tagan 480 watt a terfi ettirsem performans olarak ve o.c bakımından çok fark edermi?
arkadaşım bence işlemcini çıkabildiği kadar çıkar bende 2600 semperon var ben onunla 221 fsb yapıyorum günlük kullanıyorum sempron gerçekten fiyat performans olarak mükemmel denebilir. ayıca psu değiştirme o psu yeter bence ayrıca corsair alma yani rem alma 2,5 yapmışsın yeterli derim zaten sistem uç bi sistem değil alsanda hiç bişi değişmaz ancak fsb ve işlemci oranın değiştirerek dene çünkü remler kısıtlaya ilir işlemciyi bende söyle bi sorun var benim abakart biostan ovarclok olmuyo malesef onun için core center yapıyorum oradan işlemciye 1,850 remlere 3,1 1,7 agp ye verdim günlük kullanıyorum ancak unları yazıyorum belki senin bileşenler tebkisi farklı olur falan yanar manar deneyipte sakın yakma ben sadece bende olanı yazdım işlemci çıkar sanırım daha benimki 2,3 ghz
Sıcaklıklar biraz yüksek, voltaj arttırmadan 1.45V'de ne kadar gidecek bir dene. Eğer daha üstünü istearsen soğutmanı değiştirmen gerekebilir. Önce elindeki RAM'lerle ne kadar o/c yapabileceksin onu bir dene, olmazsa RAM değiştirmeyi o zaman düşünürsün. PSU'yu değiştirmeye de şu anda gerek yok, dediğim gibi önce CPU max. ne kadar hıza çıkacak onu bir gör, eğer RAM'ler o hızı kaldırmazsa o zaman değiştirmeyi düşünebilirsin
Sıcaklık konusunda şöyle bi durum var dediğim gibi oda ısısı 33-34 derece ve hyper 6 ile gelen fanı kullanmıyorum çünkü sesli çalışıp beni deli edio:) Onun yerine Thermaltake silent boost 2460 Rpm de sessiz çalışan fan var. Fanlarımdan sadece 12lik eksozu ve yandaki 9 cmlik fanı full devirde öndeki 12 cmlik fanı da şu an çalıştırmıyorum veya en kısıkta çalıştırıyorum.Ses hastalığı var bende biraz rahatsız ediyo kulaklarımı direk.Ramleri 2.5 a çektim ancak fabrikasyon 2.5 Cl olan kadar performans verirmi tam bilmiorum fsb ile daha fazla oynamadım daha yukarı çekip denemem lazım ama sistemin saçmalayıp saçmalamadığını test için acaba 1-2 saat oyunmu oynsam die düşünüorum? Sanırım işlemci çıkar gibi ama ramlerim müsade etmiyor.
Daha yüksek değerlere ula$abilirsin , fakat zaten $uanda ide ile 45-50 diyorsun , bence daha fazla gitme ( En azından o fanla ) eğer fanını deği$tirebilirsen önün açık gibi görünüyor.
------------------------------------------------------------------- En çok sinir olduğum $ey , overclock yaparken en son max değerlere ula$mak ve diğeri ise altta.
Bu kadar kısa sürede iki mesaj atamazsınız.
Geri git ? : : Pencereyi kapa ?
Son değerleri veriyorum Fsb 224 tte ddr V 2.65 VCore 1.45 Cl3 tten 2.5 a indirgedim ve 2016 Mhz oda sıcaklığı 33-34C idle 49-50C oyunlarda veya yük altında 60C fan konusuna gelince sessiz ve 4000 rpmde 8 cmlik bi fan bulursam değiştiricem veya hyper 6 nın diğer tarafına bi fan daha ekliyip hava akımını iki yönlü biri üfleyen dieri çeken şekilde yapıcam.Birde Corsair ram lere fena taktım kafayı para durumu müsait olursa sanırım değişebilirim.
arkadaşım o remleri alırsan inan çok üzülürsüğn benden söylemesi çünkü marka diye dünya para istiyolar 2,5 aldınmı tamam dır hem piyasada bulabilirsen çok güzel remler denk geliyo kinstone ların içinden tada başaka marka mesala bende elixir var dandik remler 221 fsb de belki değer kötü gibi ama bence değil bu oem bir rem onun için feneada değl ne remler var 1 mhz bile artmıyo bölen li kullan olmassa
bence fazla kasma arkadaşım bordun oc yapmaya pek müsait değil, sistemine zarar verebilirsin (harddisk vb)
Bu board o.c ye son derece müsait ve bu yüzden 3rd eye özelliği ile gelen bi board diye biliorum.Voltaj değerleri ve özellikleride bunu gösteriyor zaten başka boardlarla karıştırıyo olmayasın?Sitesinden bi bak istiosan Abitin ?
quote:
Orjinalden alıntı: TorN@do
Bu board o.c ye son derece müsait ve bu yüzden 3rd eye özelliği ile gelen bi board diye biliorum.Voltaj değerleri ve özellikleride bunu gösteriyor zaten başka boardlarla karıştırıyo olmayasın?Sitesinden bi bak istiosan Abitin ?
Anakartın via chipsetli ve agp/pci kilidi çalışmıyordur büyük ihtimalle. Anakartına uygun olan clockgen i netten bul ve indir. Sistemin oc li iken çalıştır ve agp pci hızlarına bak. 66/33 gibi birşeyse sorun yok devam edebilirsin gitti yere kadar. Ancak 70/35 vs. ise fazla kurcalama tekrar uyarayım.
Hımmz clockgen indirmeye gerek duymadım çünkü zaten o değerleri anakartın saat gibi olan 3rd eye dan izleyebiliorum.Dediğin gibi şu an agp 75 Mhz de sistem o.c li iken peki agp nini mhz nin artması ne gibi sorunlar doğurabilir? Veya bu şekilde arttırmaya devam edersen ekran kartınamı zarar veririm?Agp kilidini kıramazmıyız?
Nette bir kaç araştırmadan sonra bi biosuma girip bakayım dedim agp/pci ayarları ile ilgili yere gidip menüyü açtığımda karşıma bi sürü seçenek çıktı ve agp yi 66 Mhz e sabitleyen değeri seçtim yani orası açık ve bir sürü seçeneğim var ister fsb ye bağlı olarak artıyo veya azalıo ister 66 da veya 64 tte sabitleyebiliosun veya bir iki tane daha ayarı var.Şimdi benim sorum şu bu agp frekansıda fsb ile yükseldikçe ekran kartıma veye diğer pci a bağlı olan kartlarımın zarar görme olasılığımı artıyor? yoksa eskisi gibi 75 mhz de kalsa sakıncası olurmu?
Bir sitede tüm sorularıma cevap buldum.Agp veya pci frekansı artarsa neler olur vs. Beni uyardığın için saol z.x.c agp ve pci ı 66/33 sabitledim o.c ye yeni yeni girişiyorum fazla bilgim yoktu ama şu son bi kaç gündür bu site ve diğer araştırmalarım sayesinde daha bilinçliyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme