Alan derslerimde 2 senedir Okul birincisiyim bu şekil de de bitireceğe benziyorum.
Yıl sonu ağırlıklı ortalamam iyi sayılır. 9. sınıfta 76 idi. 10. sınıfta ise 79 idi.
Bu sene [lise-3] ' te de 75 - 80 arası birşey gelecek diye tahmin ediyorum.
Sayısal-1 derslerimin yıl sonu notlarımı söyleyecek olursak;
9. Sınıfta : Dil ve Anlatım : 4 Edebiyat : 3 Matematik : 5 Fizik : 5 Kimya : 4 Biyoloji : 4
10. sınıfta : Dil ve Anlatım : 4 Edebiyat : 3 Matematik : 4 Geometri : 5 Fizik : 5 Kimya : 4 Biyoloji : 4
bu sene[lise-3] ve ileriki sene [lise-4] de benzeri bir tablo olacağını düşünüyorum.
Aslında kafamdaki soruları ve söylemek istediklerimi toparlayamadım ama aklıma geldikçe yazarım şimdi aklıma takılanları sorayım.
Şimdi benim hedefim ileri de Yazılımcılık-Öğretmenlik arası birşey ya da Yazılımcılık-İşletme arası birşey yapmak istiyorum.
Eski sınav sistemine göre bunun için uygun bölümler ve dahil oldukları puan gruplarını aşağıya yazıyorum ;
Yönetim Bilişim sistemleri [EA-1] (Yazılımcılık-İşletme için)
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği [Say-1] (Yazılımcılık-Öğretmenlik için)
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği [Say-1] (Yazılımcılık-Öğretmenlik için)
Aynı zaman da eğer Lisans eğitiminde başarılı olursam Yüksek Lisans eğitimimi İngiltere'de yapacağım [%95 olasılıkla].
Bunun için avrupada geçerliliği olan üniversite olmasını istiyorum.
Bu yüzden Boğaziçi ve Odtü gibi bir üniv. olmalı..
Şimdi benim sorularım ;
Sizce EA-1 çalışıp 359 puan yapıp Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüne girmek mi daha basit yoksa SAY-1 çalışıp 360 puan yapıp Boğaziçi Üniv ya da Odtü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğine mi girmek daha basit ?
Sonuçta bu iki bölüme de okulumdan ek puan geliyor (Bilgisayar bölümü okuduğum için.).
Elbetteki bu kişiden kişiye göre değişir. Ama yukarıdaki derslerime ve notlarıma bakarak sizce benim için hangisi daha mantıklı ?
Cevaplarınızı bekliyorum.....
?
Merhaba,
Öncelikle bilmeniz gereken şey, üniversite konusunda hayal kurarken, gidip yerinde görmeniz ve size uygun olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. İşletme isterseniz, şu anda Türkiye'de bulunan tüm üniversitelerde açılan ilk bölümdür. Çünkü diğer bölümlere göre maliyeti düşüktür ve o bölümde okumak kolaydır. (İnsanlar tarafından kardeş bölüm olarak nitelendirilen "iktisat" bölümü mezunuyum) İş konusunda ise size söyleyebileceğim, işletme mezunu olup da işsiz olarak ortalıkta dolaşan insan sayısı 3 sene önce yanlış hatırlamıyorsam 100.000'in üzerindeydi ve şu anda bu rakam daha da fazla. Yönetim Bilişim Sistemleri ise biraz daha çetrefilli bir konudur. Endüstri Mühendisliğinden mezun olan insanlar gibi (ne tam bir mühendis ne de tam bir yönetici) tam olarak bir konunun uzmanı olamazsınız. Çünkü 4 yılda size hem işletme, hem de yazılım mühendisliği ve veri madenciliği gibi konularda yükleme yaparlar. Öğretmenlikler konusunda ise, henüz konuşmak için çok erken diyebilirim. Devlet dışında çalışırsanız, ki bu alanlarda çok zordur, sorunlu ve yarınınız olmadan çalışırsınız. Devletin açtığı kadro sayısı da ortada.
Bu arada, ben size genel olarak olumsuz yönlerinden bahsetmek istedim. Bunun yanısıra çok iyi şartlarda çalışan ve mutlu olan mezunlar da vardır ama çok düşük bir yüzdelik dilimdedirler.
HAVA MI ATIYORSUN LAN EN GÜZEL ÖĞRENCİ HAYLAZ ÖĞRENCİDİR
yanlış anlama ama bu notlarla nasıl birinci olabildin okulda? sanırım genel anlamda başarısız bir okul. okuldan kaç ek puan gelio cünkü 360 almak her vava yigidin harcı degil.
not: bu mesaj gırgır olsun diye atılmamıştır
quote:
Orijinalden alıntı: celades
yanlış anlama ama bu notlarla nasıl birinci olabildin okulda? sanırım genel anlamda başarısız bir okul. okuldan kaç ek puan gelio cünkü 360 almak her vava yigidin harcı degil.
not: bu mesaj gırgır olsun diye atılmamıştır
Mesleki derslerde okul 1.siyim genelde değil. İstanbulun en basarılı meslek ve teknik liselerinden...