Şimdi Ara

Sennheiser HD598 HD650 AKG K702

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sennheiser HD598 ve HD650 frekans aralıkları aşağı yukarı birbirine çok yakın. Ses kalitesi açısından çok farklımıdır, yani aralarında 170 Dolar fark var gibi.

Bu ikisine alternatif olarak

AKG K702 inceliyorum.

Bu üç kulaklıktan birini alacağım.

• Mobile Prof söz sizin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaganiskowf42;
    Ben HD555 kullanıyorum. HD598 ile ilgili pek bir bilgim yok.
    HD598, HD600 sürücülerini kullanıyor bildiğim kadarı ile. F/P olarak kullananların yorumu hep ''İyi, güzel, mükemmel'' şeklinde..
    Temelde HD650 ile zıt kulaklıklar gibi.
    HD598 çok ufak bir harcama ile max performansını verebilir. Ancak HD650 için çok ciddi bir harcama söz konusu.
    Hangi Müzik Türünü dinlediğinizi de yazarsanız belki yardım edebilirim, edebiliriz.
    Pek yardımcı olamadım biliyorum. HD598 hakkında çok fazla bir bilgim olmadığı için ayrıntılı bir karşılaştırma yapamıyorum.

K702 ayrı bir dünya bildiğim kadarı ile. (Karakter olarak.)
    Onu hiç deneme fırsatım olmadı ama merak ediyorum.

Ayrıca neden bu 3 kulaklık?
    Son olarak;
    Bütçeyi öğrenelim.
    Bu kulaklıkları alıp Pc'ye bağlayacaksanız HD598 iyi bir tercih olabilir. Onun dışında Ferrari Enzo'ya tüp taktırmaya benzer bu yaptığınız.
    Ciddi miktarları ödemeyi düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 15 Kasım 2012; 19:09:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

kaganiskowf42;
    HD598, HD600 sürücülerini kullanıyor bildiğim kadarı ile. F/P olarak kullananların yorumu hep ''İyi, güzel, mükemmel'' şeklinde..
    HD598 çok ufak bir harcama ile max performansını verebilir. Ancak HD650 için çok ciddi bir harcama söz konusu.
    Hangi Müzik Türünü dinlediğinizi de yazarsanız belki yardım edebilirim.
    Pek yardımcı olamadım biliyorum.

Teşekkürler yinede bilgiler için, ben genelde pop, poprock dinliyorum. Türkçe yabancı. Ama arada La Guitarra da dinliyorum.

Duyduğum kadarı ile HD600 ün tizleri, HD650 nin basları doyurucu imiş. Pioneer A443 bir amplifier var, DVD playeri bağlayıp dinleyeceğim.

• O sisteme HD650 bağlamak çok yanlış olur. Kulaklığa yazık olur doğrusu.

Onun dışında bir şey diyemem.
  • quote:

O sisteme HD650 bağlamak çok yanlış olur. Kulaklığa yazık olur doğrusu.

Onun dışında bir şey diyemem.

Lambalı eski bir ampli, sizin öneriniz ne olurdu, neye bağlamalıyım.
  • quote:

kaganiskowf42;
    Hangi Müzik Türünü dinlediğinizi de yazarsanız belki yardım edebilirim, edebiliriz.
    Pek yardımcı olamadım biliyorum. HD598 hakkında çok fazla bir bilgim olmadığı için ayrıntılı bir karşılaştırma yapamıyorum.

Ayrıca neden bu 3 kulaklık?
    Son olarak;
    Bütçeyi öğrenelim.
    Bu kulaklıkları alıp Pc'ye bağlayacaksanız HD598 iyi bir tercih olabilir. Onun dışında Ferrari Enzo'ya tüp taktırmaya benzer bu yaptığınız.
    Ciddi miktarları ödemeyi düşünüyor musunuz?

HD650 için kötü yorumlar okumadım, HD555 içinde aynı şekilde.

Ama neden Ferrariye tüp taktırma ile bağdaştırdınız, ben Pc de dinlerken Koss Porta pro kullanıyorum.

Bu bahsettiğim kulaklıkları bir ampli ile düşünüyorum. 350 Dolara kadar yurt dışından almayı düşünüyorum. Şu an HD650 fiyatı 320 Dolar civarında.
    Önümüzdeki hafta Amerikada bir hafta süreyle %10 bir indirim söz konusu.

Başka öneriniz varmıydı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sennheiser ie800
    geçen yıl açıldı
    Edifier S730 vs Logitech Z623
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Frekanslara çok takılmayın. Onlar alex ferguson'un dediği gibi mini etek gibidir, aslolanı göstermez:) Hd650 kapalı çalan bir kulaklık, yani tizleri parlak değil, sesin önünde tül perde varmış hissi gelir dinleyene. Bununla ilgili küçük bir ayar çekiyor hatta sahipleri. Eğer parlak olmayan sesi seviyorsan hd650 iyi bir kulaklıktır. Yalnız hd650'nin hakkını vermek için dac+amfi şart derim. Arkadaşımın dediği gibi de hd598(hd650'ye göre parlaktır) için dac+amfi olsa iyi olur ama şart değil bana kalırsa.
  • Hd650 için Definition arkadaşa sorun bence. Uzun süredir kullanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

Frekanslara çok takılmayın. Onlar alex ferguson'un dediği gibi mini etek gibidir, aslolanı göstermez:) Hd650 kapalı çalan bir kulaklık, yani tizleri parlak değil, sesin önünde tül perde varmış hissi gelir dinleyene. Bununla ilgili küçük bir ayar çekiyor hatta sahipleri. Eğer parlak olmayan sesi seviyorsan hd650 iyi bir kulaklıktır. Yalnız hd650'nin hakkını vermek için dac+amfi şart derim. Arkadaşımın dediği gibi de hd598(hd650'ye göre parlaktır) için dac+amfi olsa iyi olur ama şart değil bana kalırsa.

Bu konularda kendini yetiştirmiş ve bilgili arkadaşları çok takdir ediyorum. Cevap yazan herkese ayrı ayrı teşekkürler.

Sizin dediğiniz durumu forumlarda okudum, bir arkadaş HD650 günlüğü diye bir başlık açmış, orada bu kulaklığı anlatıyor. Tül perde hissini verdiğini, bunun önüne geçmek için neler yaptığını anlatıyor, ayrıca bayağı bir masraf görüyorum.

Bu durumda HD598 ide sanki ön plana çıkıyor gibi, yazdıklarınızdan.
    Şunu düşünüyorum, bende Koss Pro4AA var, çok üst seviyede olmasada, bir keyif aldım. Ama Amerikadan getirme imkanım olan birşey şu an için, almışken iyi birşey alıp yıllarca kullanmayı düşünüyorum.
    HD598 bunun için belki ileride keşke dedirtirmi bilemiyorum. HD650 ye alternatif yada biraz üstü başka bir tavsiyeniz varmıdır. Artık 400 doları gözden çıkardım gibi.

• HD600/650 ile 598'in uzaktan yakından ilgisi yok seviye olarak. Numaraların yakın olduğuna bakmayın. 598 ile 600'ün sürücüleri de aynı yazılmış yukarıda değildir. HD598, HD555 ile birlikte gelen 600 altı seridir. HD600 ile benzer sürücü olan kulaklık şu an üretimde olmayan HD580'dir.

HD650ye perdeli diyor veya düşünüyorsanız, HD600, 650'nin perde hissiyatı olmayanıdır. HD600'ün tizlerine kim doyurucu demiş bilmiyorum ama herhalde başka kulaklık dinlememiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 16 Kasım 2012; 21:28:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

HD600/650 ile 598'in uzaktan yakından ilgisi yok seviye olarak. Numaraların yakın olduğuna bakmayın. 598 ile 600'ün sürücüleri de aynı yazılmış yukarıda değildir. HD598, HD555 ile birlikte gelen 600 altı seridir. HD600 ile benzer sürücü olan kulaklık şu an üretimde olmayan HD580'dir.

HD650ye perdeli diyor veya düşünüyorsanız, HD600, 650'nin perde hissiyatı olmayanıdır. HD600'ün tizlerine kim doyurucu demiş bilmiyorum ama herhalde başka kulaklık dinlememiştir.

Anladım, perdeli hissi madem herkes tarafından eleştiri alıyor, tercih edenlerdemi varki Sennheiser bu üretimi yapıyor.

Bu durumda en makulu HD600 gibi görünüyor sanırım. Başka bir marka alternatifi yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

HD600/650 ile 598'in uzaktan yakından ilgisi yok seviye olarak. Numaraların yakın olduğuna bakmayın. 598 ile 600'ün sürücüleri de aynı yazılmış yukarıda değildir. HD598, HD555 ile birlikte gelen 600 altı seridir. HD600 ile benzer sürücü olan kulaklık şu an üretimde olmayan HD580'dir.

Anladım, perdeli hissi madem herkes tarafından eleştiri alıyor, tercih edenlerdemi varki Sennheiser bu üretimi yapıyor.

Bu durumda en makulu HD600 gibi görünüyor sanırım. Başka bir marka alternatifi yoksa

Bence hemen böyle karar vermeyin. 2 kulaklığın da incelemesini ve varsa karşılaştırmalarını net olarak okuyup dinlediğiniz müzik türlerine olabilecek etkisini araştırın. Hatta İstanbul'daysanız Metan'a giderek ürünleri dinleyin.

Daha sonra upgrade kablolarla ve modlarla sesin ne kadar değişebileceğini araştırın. Bu seviyelere çıkınca kablolar çok önem kazanıyor. Ben custom kablo almayan HD650 kullanıcısı az okudum.

• quote:

Perdeli hissi aslında eleştiri almıyor. Bazı türlerde perdeli bir hissiyat var ama bu perdeli hissiyatı genelde deneyimli kullanıcılar farkediyor. Aşağı seviyede bir üründen HD650'ye geçtiğiniz zaman hissetmeyeceğiniz kesin.

Onun dışında perdeli hissi vermesinin sebebi, özellikle vokal olmak üzere midlerinin diğer Sennheiser'lara göre uzağa konumlandırılmış olması. Böyle konumlandırılmasının sebebi ise sahne sunumunu geliştirmek, genişletmek ve enstrümanların daha kolay ayrılmasını sağlamak.

HD600 ve HD650 için her ne kadar biri koyu biri açık diyorsak da, diğer markalardaki ürünlere göre ikisi neredeyse aynı kabul edilebilir. HD600 veya HD650 olsun, hangisini alırsanız alın, düzgün bir besleme ve kaynaktan sonra memnun kalmamanız çok zor.

Son olarak HD650'ye bir iki mod yapıldığında o hissiyat azalabiliyor. Kaza kablo yükseltmeleri ile de.

Başka marka alternatifi ise her zaman var tabii ki. Yalnız böyle sıfırdan, referanssız tavsiye alırsanız, ne istediğinizi tarif etmezseniz çok yanlış bir ürün alabilirsiniz. Bugüne kadar dinlediğiniz ürünleri, sevdiğiniz/sevmediğiniz yanlarını açıklarsanız istediğiniz gibi bir ürün satın alma şansınız artar. Bilginiz olsun.

• quote:

quote:

Perdeli hissi aslında eleştiri almıyor. Bazı türlerde perdeli bir hissiyat var ama bu perdeli hissiyatı genelde deneyimli kullanıcılar farkediyor. Aşağı seviyede bir üründen HD650'ye geçtiğiniz zaman hissetmeyeceğiniz kesin.

Onun dışında perdeli hissi vermesinin sebebi, özellikle vokal olmak üzere midlerinin diğer Sennheiser'lara göre uzağa konumlandırılmış olması. Böyle konumlandırılmasının sebebi ise sahne sunumunu geliştirmek, genişletmek ve enstrümanların daha kolay ayrılmasını sağlamak.

HD600 ve HD650 için her ne kadar biri koyu biri açık diyorsak da, diğer markalardaki ürünlere göre ikisi neredeyse aynı kabul edilebilir. HD600 veya HD650 olsun, hangisini alırsanız alın, düzgün bir besleme ve kaynaktan sonra memnun kalmamanız çok zor.

Son olarak HD650'ye bir iki mod yapıldığında o hissiyat azalabiliyor. Kaza kablo yükseltmeleri ile de.

Başka marka alternatifi ise her zaman var tabii ki. Yalnız böyle sıfırdan, referanssız tavsiye alırsanız, ne istediğinizi tarif etmezseniz çok yanlış bir ürün alabilirsiniz. Bugüne kadar dinlediğiniz ürünleri, sevdiğiniz/sevmediğiniz yanlarını açıklarsanız istediğiniz gibi bir ürün satın alma şansınız artar. Bilginiz olsun.

Bütün arkadaşalara sizde dahil teşekkürler, yardımları için.

Ben genelde pop dinliyorum, biraz poprock türü olabiliyor.

Bende zaten buraya yazıp çıktıktan sonra yine forumlara girip incelemeleri okuyorum.
    Zaten o nedenle de alternatif başka ürünler olabilirmi diyorum. Zira birkaç yerde
    Bayerdynamic DT880 ve DT990 dan bahsedilmiş, bu iki ürüne de alternatif olarak, haliyle
    tam bir yere odaklanmışken bir başka şey çıkıyor. Belki doğrusu da bu, herbirini ayrı ayrı anlamak.

Birde şunu merak ettim, bende Koss4AA var, dinliyorum güzel. Ama başka kulaklıklarla karşılaştırmadım. Sınıfları aynı değil diye düşündüğüm içinde Sennheiser HD600 650 ile ayırt ettim, bilgimce tabiki.

Koss kulaklık varsa bunları alma, birbirine yakın kulaklık denmez sanırım

• quote:

Bende zaten buraya yazıp çıktıktan sonra yine forumlara girip incelemeleri okuyorum.
    Zaten o nedenle de alternatif başka ürünler olabilirmi diyorum. Zira birkaç yerde
    Bayerdynamic DT880 ve DT990 dan bahsedilmiş, bu iki ürüne de alternatif olarak, haliyle
    tam bir yere odaklanmışken bir başka şey çıkıyor. Belki doğrusu da bu, herbirini ayrı ayrı anlamak.

Birde şunu merak ettim, bende Koss4AA var, dinliyorum güzel. Ama başka kulaklıklarla karşılaştırmadım. Sınıfları aynı değil diye düşündüğüm içinde Sennheiser HD600 650 ile ayırt ettim, bilgimce tabiki.

Genelde Pop ve biraz da Rock dinliyorsanız bence HD600 güzel bir seçim olur. Ama dediğim gibi en başta küçük de olsa, ileride yeterli düzeyde bir sistemi kurmayı düşünmeniz gerekir, bence.

Öncelikli Pop türü için Sennheiser HD600 ve HD650, Beyer'lerden daha doğru ürünler olur. Zaten Beyer'ler de amfi isteyeceği için bir avantajları yok bu iki Sennheiser'e göre.

Koss bu ürünlerin arasında daha basit kalır. Memnunsanız ve kafaya takmıyorsanız değiştirmenize gerek yok diyebilirim. Ama bu ürünlere bakıyor ve araştırıyorsanız kafaya takmaya başlamışsınız demektir.

Sınıfları ise yukarıda dediğim gibi aynı HD600 ve 650'nin. Kendi içlerinde biraz farklı olsalar da, ses karakterleri nüanslarla farklı diğer marka ürünlerle. HD600 tercih eden çok kişi de var HD650 yerine. Üst mesajlarda bahsettiğim gibi ikisi de dinlediğiniz türler için üzmez.

Başka bir marka/model de önermiyorum çünkü alacaksanız bu bütçe ile bunlar uygun ürünler.

• quote:

quote:

Genelde Pop ve biraz da Rock dinliyorsanız bence HD600 güzel bir seçim olur. Ama dediğim gibi en başta küçük de olsa, ileride yeterli düzeyde bir sistemi kurmayı düşünmeniz gerekir, bence.

Öncelikli Pop türü için Sennheiser HD600 ve HD650, Beyer'lerden daha doğru ürünler olur. Zaten Beyer'ler de amfi isteyeceği için bir avantajları yok bu iki Sennheiser'e göre.

Koss bu ürünlerin arasında daha basit kalır. Memnunsanız ve kafaya takmıyorsanız değiştirmenize gerek yok diyebilirim. Ama bu ürünlere bakıyor ve araştırıyorsanız kafaya takmaya başlamışsınız demektir.

Sınıfları ise yukarıda dediğim gibi aynı HD600 ve 650'nin. Kendi içlerinde biraz farklı olsalar da, ses karakterleri nüanslarla farklı diğer marka ürünlerle. HD600 tercih eden çok kişi de var HD650 yerine. Üst mesajlarda bahsettiğim gibi ikisi de dinlediğiniz türler için üzmez.

Başka bir marka/model de önermiyorum çünkü alacaksanız bu bütçe ile bunlar uygun ürünler.

Çok teşekkürler, aşağı yukarı şekillendi .

Ben bir taraftan kulaklık tercihi ile uğraşırken, bir taraftanda forumlarda araştırdıkça Flac formatını farkettim. Şimdiye kadar açık söylemek gerekirse sürekli mp3 dinilyorduk. Ama söylenen şu, kaliteli kulaklıkla müzik dinleyecekseniz MP3 formatını değil Flac tercih edin deniyor. Sebeplerini yazmışlar ayrıca.

Sanırım Flac orjinal müzikten dönüştürülen bir format. MP3 formatını Flac formata çevirmek mümkün değil. Bu durumda bir çok kişi Flac formatında nasıl parça temin edibeleceğini sorup duruyor.

flac bulduk yada indirdik, usb yada Cd ye kopyaladık. Müzik setlerinin DVD playerları bu formatı destekliyormu araştırıp bakacağım, uygun bir model varmı diye.

Sizler neyi tercih ediyorsunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.