Şimdi Ara

Sennheiser'ın güncellenmiş modeli PXC 250-II'nin fiyatı belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  

Ses çözümlerinde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Alman devi Sennheiser, PXC 250 modelinde güncellemeye gitmiş ve CES etkinliğinde tanıtmıştı. PXC250-II isimli yeni model, selefine göre bazı geliştirmeler içeriyor, önce onlara göz atalım.

Sennheiser PXC 250-II

PXC 250-II, 2003 yılında IF ve 2006 yılında redhot tasarım ödüllerini kazanan PXC 250'den tasarım olarak farklılıklar içeriyor. Sürücülerin karşısındaki arka kısımda görülen farklılığın daha şık bir görüntü verdiği söylenebilir.

Sennheiser PXC 250-II'de tasarıma ait değişim

Taşınabilir kapalı dizayna(closed-back) sahip olan PCX250-II selef modeline yakın teknik özelliklere sahip sürücüler içeriyor. Ancak belirtilmeli ki ses konusundaki gerçek farklılıklar kullanıcı izlenimlerinden sonra ortaya çıkacaktır. Selef modelde olduğu gibi neodmiyum mıknatıslı dinamik sürücülerinin empedansı 300 Ohm gibi yüksek bir değer(yüksek empedans değerleri üst sınıf bir amfi olmadan tam performans ile kullanımı zorlaştırır) iken frekans tepki aralığı 10 Hz - 21 kHz. Değişim ise PXC250'de 106 dB, güncel modelde 112 dB olan ses hassasiyetinde kendini belli ediyor. Asıl önemli geliştirmenin Sennheiser'ın patentli NoiseGard teknolojisinde olduğu belirtiliyor. Gürültü önleyici olarak da bilinen bu özellik, gürültülerin mikrofon ile dinlenerek ters frekansta sesler üretilip bloklanması mantığıyla çalışıyor(bir diğer adı da Noise-Cancelling). Kulaklık, 1 adet AAA boyutunda pil ile 50 saate kadar gürültü önleyici ile beraber çalışabiliyor(Eski model 2 adet AAA pile ihtiyaç duyuyordu). Ayrıca pilin konulduğu bölümde bulunan tuşlar ile güç aldığı mobil cihazdan bağımsız olarak ses seviyesi kontrol edilebiliyor. Kablo uzunluğu 1,8 metreden 1,5 metreye düşen PXC 250-II'de yine 3,5 mm jack girişi yer alıyor. Sennheiser'ın güncel modeline biçtiği fiyatın ise yaklaşık olarak 200 Dolar olduğu belirtildi.

Sennheiser PXC 250-II fotoğraftaki gibi katlanarak kolayca taşınabiliyor

• güzel bir kulaklık gibi duruyor teknik değerleri de oldukça iyi zannediyorum cep anfisi ile birlikte sürülürse mp 3 playerlar için çok sağlam müzik performansı olur gürültü engelleme özelliği sayesinde otobüs vb gibi yerlerde yüksek ve kaliteli ses'in keyfine varılabilir
    200 dalar fiyatı fazlasıyla hak edecek gibi duruyor ama türkiyede fiyatı ne olur bilinmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 21 Şubat 2010; 12:35:35 >
  • cok hos bir gorunume sahip fiyatini da hakediyor ama turkiyede bu fiyatin cok cok cok cok ustunde satilacagini dusundugum icin fazla ragbet gorecegini dusunmuyorum.
  • terletir kulağı bu buna vereceğin paraya full headphone alırım değilmi figure hocam
  • bu arada teknik verilere bakılarak kulaklık alnmaz
  • @Fakir_çocuk
    Herkesin ihtiyacına göre tabi. PXC250(II) taşınabilirlik arayanlara yönelik. Yolculuk sırasında, dışarda bazı yerlerde hem kolay taşınabilmesi hem de gürültü önleyici özelliği ile öne çıkacaktır. Ev için alan pek olmaz zaten.
    Sadece kulaklık değil hiçbir şey teknik verilerine bakılarak alınmaz, öncesinde mümkünse tecrübe etmek gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 21 Şubat 2010; 14:23:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

güzel bir kulaklık gibi duruyor teknik değerleri de oldukça iyi zannediyorum cep anfisi ile birlikte sürülürse mp 3 playerlar için çok sağlam müzik performansı olur gürültü engelleme özelliği sayesinde otobüs vb gibi yerlerde yüksek ve kaliteli ses'in keyfine varılabilir
    200 dalar fiyatı fazlasıyla hak edecek gibi duruyor ama türkiyede fiyatı ne olur bilinmez...

haketmesi imkansız tek kelimeyle full tiplerden alırım daha iyi hd555 buna 5 çeker be atıyosunuz valla 220 dolar buraya gelesiye 400 lira olur saçmalamayın Allah aşkına çok daha iyi kulaklıklar var o fiyata
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dışarda kullanmak için oldukça kaba bir kulaklık... ve bu fiyata bu kulaklık düşündürücü... tabi verilerden önce alıp bi denemek lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

dışarda kullanmak için oldukça kaba bir kulaklık... ve bu fiyata bu kulaklık düşündürücü... tabi verilerden önce alıp bi denemek lazım...

İyi bir kulaklık ve iyi bir kulaklık amfisiyle iyi bir kaynaktan müzik dinleyince (128Kbs mp3'den bahsetmiyorum) inan elinde olsa 2000 dolarlık kulaklığı bile almak istersin.
  • hocam beklentilere göre değişir bu dışarıda dinlemek için çok kaba sayılmayacak bir kulaklık iyi bir anfi ile güzel ses alınır gibi geliyor
    yoksa çok daha sağlam kulaklık var ama onların kategorisi farklı kimsenin kafasının yarısı kadar kulaklık ile dışarıda mp3 dinlemek isteyeceğini sanmıyorum
    ayrıca tabiki dinlemeden birşey söylenemez o da ayrı...

quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

güzel bir kulaklık gibi duruyor teknik değerleri de oldukça iyi zannediyorum cep anfisi ile birlikte sürülürse mp 3 playerlar için çok sağlam müzik performansı olur gürültü engelleme özelliği sayesinde otobüs vb gibi yerlerde yüksek ve kaliteli ses'in keyfine varılabilir

haketmesi imkansız tek kelimeyle full tiplerden alırım daha iyi hd555 buna 5 çeker be atıyosunuz valla 220 dolar buraya gelesiye 400 lira olur saçmalamayın Allah aşkına çok daha iyi kulaklıklar var o fiyata

• bunlar pek amfiye tepki vereceğini düşünmüyorum zaten buna iyi amfi alacak adam bunu almaz zaten amfi girerse işin içine taşınabilirliğini kaybediyo zaten şahsen 200 dolara değmez en fazla%20-30 fark yapar porta proya oda 100 lira bu en az 300 lira tabi portaproyu dışardan alırsan yarı fiyatına gelir
  • PXC 250 Amazon'da 106 Dolar. Ses olarak farkları ne, denenmesi lazım ama fazla fark olacağını sanmıyorum. O zaman fiyatın neden 2 katı olduğunu da(neredeyse) sormak durumunda hissediyor insan kendini.
    Amfiye az da olsa tepki verdiğini okumuştum ama amfisiz de sorun çıkartmayacağını söylemek yanlış olmaz.
  • bu güzelmiş. tekno marketlerde bir mx80 satılıyor, sennheiser sitesinde yok daha doğrusu mx 80 var ancak sitedekine ne kendi benziyor ne özellikleri (50-15000 Hz ne kötü bir aralık)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.