Şimdi Ara

Sentetik DNA ve RNA Dünyaya duyruldu. Bu bir Devrimdir. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
4
Favori
5.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dollyi görünce de anımsattı baya dolly de sonuçta yumurta hücresinin içine 2n kromozomlu çekirdek konulması şeklinde yapılmıştı, anladigim kadarıyla burada yapılan olayın tek farkı dnanin yapay olması. Haberin içeriğinde de zaten yaşayan hücrede eski dnalarin tamamen yok edilmesiyle tamamen yapay bir bakteri oluşturulduğundan bahsediliyor. İkinci kısımda e.colinin atgc bazları haricinde x y bazlarinin üstüne eklendiginden bahsedilmiş.

Şimdi yukarıda bir arkadaşla dalga geçilmiş GTA V örneği yuzunden aslında ikinci kısımda bilim adamının dediği 4 harfle farklı hikayeler çıkmaz sözü bununla çok bağlantılı agtcnin kaç tane yan yana ve hangi şekilde yan yana gelmesiyle bütün insanlar birbirinden farklı oluyor zaten. Mesela ben burada bu cihazla bunu yazarken cihaz 4 byte, 32 bitin(1,0) yan yana farklı farklı gelmesiyle farklı farklı harfler elde ediyorum(utf-8). Bu bilgisayarın her yerinde farklı mesela bir oyunun kaplama dosyasının bir pikselinin renginin kodunun # f5f5f5 olduğunu düşünelim bu bitlerle bir şekilde ifade edilir oradaki bitlerden birkaçıni degistirdigimiz zaman renk degisir ve grimsi olan bulut belki de kırmızıya boyanır yani oyunun parça kısmının özelleşmiş bir bit sistemi yazı kısmının özelleşmiş bir bit sistemi var bunları degistirdigimiz zaman oyunda ufak ufak şeyleri değiştiriyoruz. 1 ve 0 gibi, açık ve kapalı gibi iki durumdan bile milyarlarca olayın oluştuğu bilgisayarlarda ne hikayeler yaziliyorken a g t c gibi 4 karakterle ne dünyalar çevirilir ki zaten canlıları görüyoruz. sempanzelerle DNA benzerligimizin %98 civarında olduğunu hatirlatiyim o yüzde 2 nelere mal oluyor buna resmen sahidiz zaten.

Onun için abimizin dediği olaya katılmıyorum ben. eğer haber çevirisi doğruysa 4 harfle öyle hikayeler çıkar ki abinin aklı hayali sasar kalır ki onun da bildiğini düşünüyorum bir yanlışlık olmuştur muhtemelen deneyin amacının böyle basit, yok 4 yetmez 6 olsun gibi basit bir sebebe yüklenmesi saçma olur zaten adam bildiğin gecistirmis deneyin amacını saklamak için. DNA eşleşmesi kısmında ise yine biyoloji bircok ayrılığa düşse de en son yarı korunumu eslenme geçerliliğini koruyor hatırladığım kadarıyla. Bu eslenme olayının mantığı su DNAyi 2 zincirin aradaki bazlar ve fosfat vb. bağlandığını düşünün (klasik DNA görseli) o zincirin ucundan duzlestigini ve bir fermuara benzediğini düşünün şimdi fermuari yavaşça açtım bir enzim sayesinde(orada bahsedilen x ve y bazlarinin araya karışmasına izin veren enzim bu işte) fermuar açılınca ortadan ikiye bölünmüş ama tam kopmamış olan fermuarin ucundan hucre çekirdeğinde dağınık halde bulunan agtc bazları( bu durumda agtc+xy) yavaş uçtan uçtan giriyor ve su şekil bir şey elde ediyoruz:

| |

/ /\ \

En sonunda dnanin iki ucu fermuarin sağı ve solu ayrı iki farkli dna oluşturur ve işlem tamamlanır. Burada olan olayda yine canlı hücre kullanılarak dollydeki gibi aktive enerjisi(spermin başının yumurtayı delerek cogalmayi başlatması) bile verilmeden olay hallediliyor.

Yaratılış teorisi dışındaki 1950lerde ilk canlı nasıl oluştu sorusuna cevap aramak için Stanley miller ve biri daha vardı harolddi galiba adi bu iki adam deney yapıyor ilkel atmosferi canlandırarak(amonyak,su vb.) ve bir doğa olayı olan şimşekleri yapay şekilde yaparak bu deneyden ilk amino asit benzeri yapıyi elde ediyorlardı. Sorun şu ki bu canlılardaki amino asitlerin hiçbirine benzemiyordu ve hücre oluşsa bile can kavramını aciklayamadilar. sonuc olarak ilk canlının oluşumunu görmeyen kimsenin bu sorunun cevabını verebileceğini düşünmüyorum. Gaf da yapmak istemem. bilim bu noktada tikanmistir, cevabını veremez demek istemem ama bu konu bana cidden ışınlanmadan(ışık hızında zaman durduğu için ve fotonlar kutlesiz kabul edilirken bu hızlara ulaştigi için) daha imkansız geliyor. Sonuçta can vermeyi bulan insan ölmez ki bana imkansız gelen şey de tam olarak bu. Aklımdaki bu soruları cevaplayacak birileri varsa da teşekkürlerimi sunuyorum şimdiden (hayatın anlamını bulmuşsunuz).

Edit: şekli ortaladim bir de kafam çökük su an baya geç olmuş deneyde bir yeri yanlış okuduysam veya anladıysam kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 23 Nisan 2018; 5:2:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha hücre metabolizması hakkında bilmediğimiz fikir yürüttüğümüz o kadar mekanizma var ki söylediklerin çok komik? Biyokimya dersi ile bir alakan olduğunu sanmıyorum. Farz et ki oldu yaptık sentetik hücre. Çin dünyanın her türlü şeyini kopyalayıp, kendi ülkesinde yapıyor. Adamlar Eyfel Kulesini bile kopyaladı. Evet bu da bir beceri ister ama bu hiç Eyfel Kulesini örneksiz yapmaya benzer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Sana göre ateist olmayan herkes cahil, boş konuşan, bilim düşmanı teistler zaten.

Sana uzun uzun cevap yazarım yazmasına da karşı fikirleri kabul etmede ne kadar başarısız olduğunu üslubundan görüyorum.
    Bunun yerine deveye hendek atlatmayı tercih ederim.

Yani ben boşa kürek çekerim. Neye uğraşayımki! Ne üslubun ne de fikirlerin değişmeyecek zaten. Böyle bir amacım da yokki; çünkü hepimizin aklı var ve Tanrının varlığı veya yokluğu sorunsalını anlamanın dışında insanlarla nasıl konuşacağını anlayacak seviyede zeka seviyemiz var.

Davranışlarımızı kimimiz, vicdanına ve yaşam tarzına, kimimiz de inancına ve vicdanına hesap verir sonuçta...

Alıntıları Göster
    Plak takıldı sen Topiği sabote etmeye çalışıyorsun.
    Ateist değil kardeşim ben materyalistim. Sen metafiziksin.

"Bana yoktan var et diyorsun Hemde şu sıra ile :
    1-Elektron, proton, notrondan Atomuda sen yarat.
    2-Yarattığın atomdan amino asitleri yarat ..

3-Başka sıkınıtın Sonrada DNA yı yarat"

Senin kafa yapısındaki ve zeka düzeyindeki adamla tek kelime konuşmam.
    Diyalog burada kesilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sendede:Plak takıldı
    Topiği sabote etmeye çalışıyorsun.

Diyalog burada kesilir.
    Merzifon yolumu biliyormusun??

• her teknolojik veya medeniyet aşamasında yapılanlar bir devrimdir zamanla basitleşir arada öylelerine izin verilir ki insan kendini bir şey sanmaya başlar ve azar da azar sonu ne olur dersin yerle yeksan olur gider bazılarının izlerini hala görürsün bazılarının ise varlığını bu dünyaya geldiklerini bile unutmuşsundur

yaşadığın hayat kanıttır kaç ssatini hatırlıyorsun bir ağacın gölgesi altında geçen bir kaç saat bu kadar işte dünya budur
  • Milyonlarca yıllık bilgi birikim, üzerine 24 kişilik bir ekibin 10 yıllık çalışması, 40 milyon dolarlık harcama, üstelik bilinmeyen bir şeyi de değil, ortaokul çocuğunun yapısını bildiği DNA ve RNA yı üretmişler ama bu koca kainat kendiliğinden oldu, yersen. Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın varlığı ile ilgili ayet hemen hemen yok gibidir. Çünkü Allah'ın varlığı çok açıktır, esas Allah'ın birliğiyle ilgili ayetler vardır. Çünkü insanoğlu farkında olup ya da farkında olmadan şirke düşebilmektedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu deistlerin kafa yapısına bakın sn forumdaşlar.

"Bana yoktan var et diyorlar Hemde şu sıra ile :

Bu kafa yapısındaki ve zeka düzeyindeki ve Muhakeme gücü noksan insanlara ne diyebiliriz.

Hani derler ya dilimle kuş tutsam yaranamam. Bu adamlar tam bu noktada.
    Beyinler yıkanmış ne kelime mantıkta kalmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

her teknolojik veya medeniyet aşamasında yapılanlar bir devrimdir zamanla basitleşir arada öylelerine izin verilir ki insan kendini bir şey sanmaya başlar ve azar da azar sonu ne olur dersin yerle yeksan olur gider bazılarının izlerini hala görürsün bazılarının ise varlığını bu dünyaya geldiklerini bile unutmuşsundur

yaşadığın hayat kanıttır kaç ssatini hatırlıyorsun bir ağacın gölgesi altında geçen bir kaç saat bu kadar işte dünya budur
    Ooooo @mhmt042 beyimiz hoş geldiniz, şeref verdiniz.
    @Daerohn beyimiz sizde hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sizi şu masaya alalım mı? ne emredersiniz?

Siz lal lak layın.
    Bu arada menumuzu sizler için yazdığımız yazıları bir daha okuyun. maalesef başka ikramımız yok.
    Sonra merzifona dönersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

Sendede:Plak takıldı
    Topiği sabote etmeye çalışıyorsun.

Diyalog burada kesilir.
    Merzifon yolumu biliyormusun??

Alıntıları Göster
    Yahu fizikte zaten metafizik var nekadar cahil bir insansın sen
    Makro boyutta genel gorelelik teorisini kullanıyoruz mikro boyutta quantum teorisini kullanıyoruz.Genel gorelelik ile quantumu birleştirebiliyor mu bilim adamları ???? Neden mümkün değil çünkü 2si ayrı dünya birbirinden alakasız neden fizik metafizik uzerine kurulu bunu burdan anlaman lazım .Az kafanı çalıştır tanrıyım diye dolaşıyorsun basür olsa Allahım yardım et diycek bizim küçük tanrımız

• quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

Ooooo @mhmt042 beyimiz hoş geldiniz, şeref verdiniz.
    @Daerohn beyimiz sizde hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sizi şu masaya alalım mı? ne emredersiniz?

Siz lal lak layın.
    Bu arada menumuzu sizler için yazdığımız yazıları bir daha okuyun. maalesef başka ikramımız yok.
    Sonra merzifona dönersiniz.

Alıntıları Göster
    Kalemine sağlık hocam. Daha iyi özetlenemezdi.

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Tamam da orada altını çizerek söylediğin şey "yoktan" var etmek dedin dimi? Dil bilgisinden söz etmiyorsun sadece yani. Yaratmak kelimesi bir nesne ya da his değil. Adlandırma değil yani. Bu kelime ve özellikle anlamı, korku ve mana verememekten gelmiştir. Yoktan var etme. Yok hiç yoksa? Her şey hep varsa? Yani bunların hepsi bilinmez iken o sözlük anlamı da sadece insanların korkularına hitaben orada duruyor olacak. En azından şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-586DEFFE5

Tamam da orada altını çizerek söylediğin şey "yoktan" var etmek dedin dimi? Dil bilgisinden söz etmiyorsun sadece yani. Yaratmak kelimesi bir nesne ya da his değil. Adlandırma değil yani. Bu kelime ve özellikle anlamı, korku ve mana verememekten gelmiştir. Yoktan var etme. Yok hiç yoksa? Her şey hep varsa? Yani bunların hepsi bilinmez iken o sözlük anlamı da sadece insanların korkularına hitaben orada duruyor olacak. En azından şimdilik.
    Dostum, buna bu kadar kafa yormanın manasın nedir? Anlam veremediğimiz; ama adlandırdığımız birçok şeye isim vermedik mi yani hiç!
    Tam olarak var olmanın zıttı tam olarak yok olmak değil midir yoksa? Varlığı anlamlandırabiliyorsak yokluğu da anlamlandıramaz mıyız?

Mesela "aşk" kelimesi. Herkes tarafından farklı bir yorumu vardır. Herkese göre farklı bir değerlendirmeden geçer. duygusal mıdır, kimyasal bir tepkime midir yoksa gerçekte yok mudur tartışılır durur.
    Ama eninde sonunda sözlük anlamını kullanmaz mıyız?

Ben burda Tanrının varlığı yokluğu sorunsalına değinmiyorum; ama cevap veren herkes o açıdan bakıyor. O yüklemi kabul etti diye Tanrıyı kabul etmiş olacağından mı çekiniyor yoksa? Alakası yok!

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Aşk örneği çok alakasız olmuş. Tanrının varlığı yokluğu olayına ben de değinmedim. Yokluk diye bir şey belki yoktur bizim ürettiğimiz kavramlarda paradoks olarak türemiş bir kelime olasılığı var. Beyin bir olayı anlamayınca hemen adlandırma hissi duyuyor. Var ve yok kelimeleri de onlardan ikisi. Varlığın tersi tabii ki yokluktur lakin bir şey hep varsa "yok" kelimesi parazit olur ve ihtiyaç dışı duruma düşer. Ben de sana bunu anlatmaya çalıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hem kel hemde hodul diye bir deyim vardır? bilirmisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 23 Nisan 2018; 16:11:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atal

Bu mesaj silindi.
    Sizin kelime dağarcığınızda bir eksiklik var.
    O sizin dediğiniz yoktan var etme metafizikçilerin uydurması bir terim.

Yeni bir DNA yaratma sizin metafizik kafasındaki adamların söylemine karşı ortaya konmuş yaratma. Biz bilmiyormuyuz yoktan hiç bir şeyin var edilemeyeceğini bu size özgü aslanlar gibi palavra yaratma.

Materyalist anlamda yaratma yoktan var etme değildir.
    Yaratıcı insanların Yaratıcı fikirlerle DNA yaratması ve bunu pratiğe sokarak üretmelerinden ibarettir.

Arkadaşlar söylemiş zaten sizin kafa yapınız Atomuda . Elektronuda protonuda yarata görelim olarak son şeklini alacağını.

Bilim inasanları sizin hiç bir canlı yaratılamaz teziniz vardı . Ahha onu çürüttüler.

Bırakın görevlerini yapsınlar. Gölge etmeyin başka ihsan istemezük.

sadece atomlar kullanılarak sıfırdan DNA yaratılmıştır. Ve seri üretime geçme aşamasındadır.

Kıvrılmaya eğrilmeye gerek yok.
    Bu adamlar sadece alkışlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkedon -- 23 Nisan 2018; 22:48:51 >

• Yaratmak sadece Allah'a mahsus, siz ise sadece sentetiğini Allah'ın verdiği ilim ile yaparsınız.

Her şeyin belirli bir kopyası vardır ve oradan bakılır. Bu da aynı şey. İsmini bilmediğim DNA içerisindeki maddeyi de, orjinal maddeye bakarak yapılır. Yoksa nasıl yapılsın??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkedon

Sizin kelime dağarcığınızda bir eksiklik var.
    O sizin dediğiniz yoktan var etme metafizikçilerin uydurması bir terim.

Yeni bir DNA yaratma sizin metafizik kafasındaki adamların söylemine karşı ortaya konmuş yaratma. Biz bilmiyormuyuz yoktan hiç bir şeyin var edilemeyeceğini bu size özgü aslanlar gibi palavra yaratma.

Materyalist anlamda yaratma yoktan var etme değildir.
    Yaratıcı insanların Yaratıcı fikirlerle DNA yaratması ve bunu pratiğe sokarak üretmelerinden ibarettir.

Arkadaşlar söylemiş zaten sizin kafa yapınız Atomuda . Elektronuda protonuda yarata görelim olarak son şeklini alacağını.

Bilim inasanları sizin hiç bir canlı yaratılamaz teziniz vardı . Ahha onu çürüttüler.

Bırakın görevlerini yapsınlar. Gölge etmeyin başka ihsan istemezük.

sadece atomlar kullanılarak sıfırdan DNA yaratılmıştır. Ve seri üretime geçme aşamasındadır.

Kıvrılmaya eğrilmeye gerek yok.
    Bu adamlar sadece alkışlanır.

Alıntıları Göster

peki o atomların dizilimi, sırası, numarası bunlar nasıl bir bütünü oluşturup orjinali gibi olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZewZack

peki o atomların dizilimi, sırası, numarası bunlar nasıl bir bütünü oluşturup orjinali gibi olacak?

Alıntıları Göster
    Orjinali yapmak bu tuzak sorumu.
    Kim dedi orjinal diye . Son çalışmalarda 4 olan enzim sayısı altıya çıkmış.
    Dünyadaki bir canlının benzerini yapma gibi iddiaları yok.
    Yapılan mayöz ve mitoz yapabilen tek hücreli basit bir canlı.

Ne allahı yaa gidin işinize. Saplantı olmuş sizde allah.

Bir gün öncesine kadar ortalıkta tek bir canlı tırnağı yarat diye dolanıp duruyordunuz.

Alın size tüm parcaları ile dünyada eşi benzeri olmayan canlı organizma.
    Sıktınız artık.

• canlı mı?

düz dünyacılar gibi yapmayacağım ama varsa video vb. atabilir misin canlı olduğuna dair bir şey?

sonuçta ruh'u veren Allah :)

mahşerde "tüh" dememeniz üzerine hoşçakalın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZewZack

canlı mı?

düz dünyacılar gibi yapmayacağım ama varsa video vb. atabilir misin canlı olduğuna dair bir şey?

sonuçta ruh'u veren Allah :)

mahşerde "tüh" dememeniz üzerine hoşçakalın...
    Bu yılışık gülmelerle ne anlatmaya çalışıyorsun?

Sen tek hücreli canlıları dahi kavrayamayacak düzeyde bilgi seviyesinde bir canlısın.
    Topiğe nasıl canlı olduğunu anlatan arkadaşlar temsili resim koymuşlar. Bakarsın.

Çok daha fazlasını merak edersen google da arabul senin hizmetçin yok burada.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.