Şimdi Ara

SERİ ŞARJLI PİL ŞARJ ETME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.Elimde 15 adet 2400mah duracell şarjlı pil mevcut.Ve ben bunları seri bağlayarak 18v elde ediyorum.Ancak tek pil 240ah ile şarj ediliyor.Benim sorum ise 15 pil seri bağlandığı zaman akımı sabit kalıyor.Ancak şarj akımı 240x15 olarak mı hesaplamalıyım seri olmasına rağmen?İlginiz için teşekkür ederim.

• ne içtin sen
  • Seri de voltaj adetle orantılı artarılmalı, akım sabit olmalı, paralelde akım pay edilir, yani sen 15x1.41 voltta 240ma sabit akım vermen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim voltajı hesapladım ancak hani 15 pil olduğu için bir an seri bağlantıda olsa acaba şarj akımı artarmı diye düşündüm.Tekrar teşekkürler.
  • starwar55ldk S kullanıcısına yanıt
    Seri bağlantıda gerilim yükselir akım aynı kalır yani pil başına şarj geriliminin 15 katı gerilim değerini 240mah sabit akım ile şarj edilmesi gerekmektedir.

Teoride özdeş pillerde bu tür uygulamalar doğrudur ancak pillerin iç direncinden dolayı her pilin üzerine düşen gerilim miktarı farklı olacaktır örneğin bir pil %80 seviyede iken diğer pil çoktan dolmuş ve aşırı şarja maruz kalmış olabilecektir. Bu yüzden eğer uzun ömürlü sorunsuz bir pil grubu kullanmak istiyorsanız BMS devresi (Batarya Yönetim Sistemi) kullanmanız gerekmektedir. Almak isterseniz pil türüne göre almayı unutmayınız.

Tavsiyem ise 18650 lityum piller sizin için daha uygun olacaktır hücre başına daha yüksek gerilim hafıza etkisinin olmaması daha yüksek cycle sayısı avantaj sağlayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.