Şimdi Ara

Serpme ile balık avlayanlar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
12.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Endimiyon

bende bir kaç defa denedim ama denememle birlikte az daha gölete düşüyordum. yanımda bir abi var onunla birlikte gitmiştik onunla her attığımızda 2-3 tane balık rahat geliyordu. balık dediğimse kızıl kanat adlı balık. genelde kıyı yerlerde serpme kullanabilirsiniz. denizde hiç kullanmadığım için bilmiyorum. bu arada Ordu 'lu olanlar iyi bilir serpmeyi

bknz. Ben Lakin serpmeyle ava gitmeyeli 10 yıl belki daha fazla olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Endimiyon

bende bir kaç defa denedim ama denememle birlikte az daha gölete düşüyordum. yanımda bir abi var onunla birlikte gitmiştik onunla her attığımızda 2-3 tane balık rahat geliyordu. balık dediğimse kızıl kanat adlı balık. genelde kıyı yerlerde serpme kullanabilirsiniz. denizde hiç kullanmadığım için bilmiyorum. bu arada Ordu 'lu olanlar iyi bilir serpmeyi

denizde zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: M1rage

Lan tut nolcak sanki ben serpme ile dünya balık kaldırıyom amaa hipo ile tutmayın

Neden yasak? çünkü o serpme bi dibe takılıyor mısıneyı kesıyorsun ama o orda kalıyor ve ona dokunan her balık ona takılıyor ve yavru balıklar da ölmeye başlıyor bır golde dıpte 100 tane serpme takılsa o golden belkı balık alamazsın daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaüzümhabbesi

quote:

Orijinalden alıntı: M1rage

Lan tut nolcak sanki ben serpme ile dünya balık kaldırıyom amaa hipo ile tutmayın

Neden yasak? çünkü o serpme bi dibe takılıyor mısıneyı kesıyorsun ama o orda kalıyor ve ona dokunan her balık ona takılıyor ve yavru balıklar da ölmeye başlıyor bır golde dıpte 100 tane serpme takılsa o golden belkı balık alamazsın daha

doğru cevap bu.özellikle acemiler ve kıyısı ağaçlık,sazlık olan yerlerde atanlar, mutlaka bir kaç serpmeyi taktırırlar ve o serpme su içinde kalır.birde takıldığı yer sağlamsa o ağ orada kimbilir ne kadar kalacak.
    konu eski ama genede yazayım dedim.

• bende bu serpmeyle nasıl balık yakalanır anlamıyom hiç
  • ben de de var serpme kendim örmüştüm zamanında çok ta kullandım ama çok yorucu ve adam gibi balık yakalanmıyor hep ufak vs artık bıraktım öylece duruyor iğneli olta ile avlanıyorum balıkta gürültü çıkaran ekipman daima başarısız olur olta ile daha büyük balıklar avlamaya başlayınca serpme out oldu
  • Olabildiğince 0 atmalısınız:) büyük taşları çevreleyecek biçimde atabilirsiniz.Dha sonra elinizde toru kaldırmadan taşın altını kontrol edin.
    Pek önermem zevk için tutulmayan bir yöntemdir.Amaç sadece balık yemek ise boş dönülmeyen bir avlanma yöntemidir.
  • neden ağ ile balık tutuyorsun. aileni balıkçılık ile mi geçindiriyorsun
    balıkçılık sporu olta ile yapılır.ağ atmak doğru değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

neden ağ ile balık tutuyorsun. aileni balıkçılık ile mi geçindiriyorsun

neden ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zayef-

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

neden ağ ile balık tutuyorsun. aileni balıkçılık ile mi geçindiriyorsun

neden ki?

neden mi?
    Sen ağ atınca küçük, büyük, yavru, yetişkin,yumurta ayırt etmeden bütün balıkları öldürüyorsun.
    Ülke insanımızda hiç bir şeyin kültürü olmadığı gibi balıkçılığında kültürü yok. Yabancılar balığı tutar geri salar,eve götürmek istiyorsa balığın parasını verir ve alır.
    Böylece balık bitmez. Bizde devlet göle balık atar, 3-5kişi ağ ile bütün balığı tutsr,sonra balık kalmaz. Adam gidiyor 70-80 tane balığı yakalıyor, o balıkların hepsini yiyemeyeceği için ziyan ediyor. Balığın canı yok sanki. Kuş avlamaya ağır makineli tüfekle gitmek gibi bir şeydir, ağ atmak.

• 35 yaşındayım 12-13 yaşından beri olta balıkçılığı yapmaktayım.bende sizin gibi düşünürdüm. ama serpme atmanın sporun kralı olduğunu bugün arkadaşımla dereye gittikten sonra anladım. olta balıkçılığında bütün oltaları at ağacın gölgesinde bira çerez yapa yapa göbek yaptık oysa serpme öylemi. kurusu 5 kg ıslanınca 7-8 kilo olur. kasık çizmelerini giyip derenin içinde yüremek için sarfedilen eforda cabası bide serpme atarken harcadığın enerji tuttuğun balığın her gramına hak ediyorsun. haa yiyebileceğinden fazlasını almaya bende karşıyım. oltayla tuttuğunda nasıl salıyorsan serpmeyle tuttuğunda da salarsın. hem olta balıkçılığında iğnenin hayvanın midesine kadar gittiğine çok şahit oldum. serpmede böyle bi sorunda yok.
  • yaz gelse de balığa gitsek şimdiden özledim :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.