Şimdi Ara

Serum Lastiği ve Damacana Pompası ile Yağ ve Filtre Değişimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin arabada yağ filtresi yukarıda kutunun içinde olmalı ama motor gövdesine sıkılan yağ filtresini sökmek için yöntem geliştirirseniz arabama yağ filtresi alacağım.

Yağ boşaltma yönteminize bakarsak alttan boşalmayınca motor aşınmalarından oluşan metal parçaları dipte kalır. Zamanla yağ filtresini tıkayarak by-pass devresinin açılmasına neden olur. Süzülmeyen yağdaki pislikler her tarafa yayılır.
  • Bu yöntem ile bazı filtreler sökülebilir ama bazı modellerde işe yaramaz çok sıkışık özel aparatlar ile sökülebilen yağ filtreleri var.
    Sadece sökmek ile olsa iyi, birde onu takmak var, iyi sıkıştırmak lazım, biraz gevşek bırakılıp yağ kaçırma riskide gözönünde tutulmalı.
    Yağ değişi için,
    yağ değişim istasyonları işçilik için pek ücret talep etmiyorlar, ancak yağını ve filtreni kendin alıp gidersen o şekilde oluyor.
    45-50 bin liralık araçlara binenlerde 20-30 lirada işçlik pek ağır gelmese gerek, senede bir yapılan bir işlem çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patriot34

Bu yöntem ile bazı filtreler sökülebilir ama bazı modellerde işe yaramaz çok sıkışık özel aparatlar ile sökülebilen yağ filtreleri var.
    Sadece sökmek ile olsa iyi, birde onu takmak var, iyi sıkıştırmak lazım, biraz gevşek bırakılıp yağ kaçırma riskide gözönünde tutulmalı.
    Yağ değişi için,
    yağ değişim istasyonları işçilik için pek ücret talep etmiyorlar, ancak yağını ve filtreni kendin alıp gidersen o şekilde oluyor.
    45-50 bin liralık araçlara binenlerde 20-30 lirada işçlik pek ağır gelmese gerek, senede bir yapılan bir işlem çünkü.

Yağ filtresi elle sıkılıyor ustam. Contasini yağlarsanız elle sıkabileceğiniz kadar sıkmanız yeterli. 6 defa kendim yağ değiştirdim bi sorun olmadi. İstasyondaki yağcilar da boyle yapiyor.

Yağ filtre açma aparati da iki sene önce 20 TL almistim. Çok da pahali kompleks bisey değil. 3 çeşit arabanın filtresinin rrahatlıkla söktü.

• kendiniz uğraşmayım bazı filtreler zor sökülür, beniim arabada usta bile kartel korumayı sökmeden çıkaramadı filtreyi, benzinciler ücretsiz yağ değişimi yapıyor en iyisi bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: patriot34

Bu yöntem ile bazı filtreler sökülebilir ama bazı modellerde işe yaramaz çok sıkışık özel aparatlar ile sökülebilen yağ filtreleri var.
    Yağ değişi için,

Yağ filtresi elle sıkılıyor ustam. Contasini yağlarsanız elle sıkabileceğiniz kadar sıkmanız yeterli. 6 defa kendim yağ değiştirdim bi sorun olmadi. İstasyondaki yağcilar da boyle yapiyor.

Yağ filtre açma aparati da iki sene önce 20 TL almistim. Çok da pahali kompleks bisey değil. 3 çeşit arabanın filtresinin rrahatlıkla söktü.

Zaten özellikle belirtmişim, bazı modellerin sıkışık yerdeki filtreler diye, ayrıca yakıt filtresi ve dizellerde hava yaptırma olayıda var. Ben kendime güveniyorum hava yaptırmam diyen mazot filtresinide değişir, hava yaptığında havasınıda almasınıda biliyorsa sorun yok.
    burada yanıt verdiğimiz arkadaşlar çoğu o seviyede değil ve akılları karışıyor, işi bilenler zaten değişebilir, problem değil ama oranları çok az bu şekilde anlatımlar ilede öğretilecek konular olduğunu düşünmüyorum.
    Yağ değişiminlerinde genel olarak yağ, mazot, hava polen filtreleri komple değişiyor. Olay sadece yağ ve yağ filtresinden ibaret değil.

• yağ tam olarak boşaltılamaz dipte kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Bu arkadaş hep bir şeyler yapıyor ama nedense uygulama videosu yok.Hayal dünyasında bu projeleri gerçekleştiriyor ama bence pratikte bu kadar kolay uygulanacağını düşünmüyorum. Konu sahibi bu tarz konularla ilgi çekiyor ve bu hoşuna gidiyor.

- Egzosta patlıcan
    - bebek bezinden partikül tahlili
    - lpg tankından çalışan kuzu haşlama cihazı
    - hava filtresinden yetişen reyhandan araç kokusu
    - radyatörden torpidoya çekilen su hattı ile çalışan su ısıtma cihazı

bunlardan bir tanesinin uygulama videosu yok.

Adam baştan bir yalan attı E39 M5 im var diye, öyle bir şey olmadığı için ne resim nede video koyabiliyor.
    Bu adam herkesle dalga geçiyor muhatap alıpta prim vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Bu arkadaş hep bir şeyler yapıyor ama nedense uygulama videosu yok.Hayal dünyasında bu projeleri gerçekleştiriyor ama bence pratikte bu kadar kolay uygulanacağını düşünmüyorum. Konu sahibi bu tarz konularla ilgi çekiyor ve bu hoşuna gidiyor.

- Egzosta patlıcan
    - bebek bezinden partikül tahlili
    - lpg tankından çalışan kuzu haşlama cihazı
    - hava filtresinden yetişen reyhandan araç kokusu
    - radyatörden torpidoya çekilen su hattı ile çalışan su ısıtma cihazı

bunlardan bir tanesinin uygulama videosu yok.

Adam baştan bir yalan attı E39 M5 im var diye, öyle bir şey olmadığı için ne resim nede video koyabiliyor.
    Bu adam herkesle dalga geçiyor muhatap alıpta prim vermeyin.

Gece bana saat 1 de cevap verecek zamanı var ama ki dk uygulama videosunu koyacak zamanı yok. Bende aynısını düşünüyorum prim verilmemesi gerekiyor ama forum ahalisi tarafından çok seviliyor konuları

• patriot34 P kullanıcısına yanıt
    Benim arac lpg li. Benzin filtresini 47 bin km dir hic degistirmedim. Hava, polen, buji zaten kolay bi yerde. 100 bin gibi dusunuyom benzin filtresini. 47 binde anca 5 depo benzin gitmistir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.