Şimdi Ara

server hakkında yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, çalıştığım firmada halihazırda kullanılan bir server var. Şu an sunucu dahil 8 pc bağlı, win 2000 server kullanılıyor. Kapalı bir server, logo muhasebe programı ortak kullanılıyor. Sistem biraz şişmiş durumda, bizim amacımız pc sayısını arttırmak ve sistemi yenilemek. 15 pc fazlasıyla yeterli, şimdilik 12-13 pc olacak ilerde ihtiyaç olursa diye 15 pc yi kaldırabilsin istiyoruz. Logo yine ortak kullanılacak, sürekli yedekleme yapacak( faturalar, stoklar vs) ilerde barkod sistemi eklenecek ki zaten mevcut kullanılan logo barkod destekli.

Gelelim problemimize, şirket kayınbiraderimin bende depodan sorumluyum, teknoloji ve pc lere olan ilgim yüzümden bu iş benim ellerimden öpüyor, gel gör ki server konusu bu güne kadar hiç ilgimi çekmemişti. Evde hobi amaçlı 3-4 pc, laptop tan oluşan, kablosuz modem aracılığıyla kurduğum ağların ötesinde konuyla alakalı bilgim yok, ancak doğru bilgilerle altından kalkabilirim. Sunucu için sistem tavsiyesi, kullanılması uygun server programı, kurulum aşamasında hangi adımların izleneceği, mesela Logo sadece sunucudamı kurulu olacak, yedeklemeyi raid lemi yapmalıyım v.s. Konu hakkındaki acemiliğimi göz önünde tutarak bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler.

• Sadece LOGO calistiracaksaniz, kalburustu bir bilgisayar sizin isinizi gorecektir fakat sistemde SSD yada RAID0 kullanmaniz avantaj olur.
    LOGO yedeklerinide ayri bir yere alirsiniz bir harici cihaz ya da server icinde ayri bir diske.

Network yani bilgisayarlar arasi aginiz ucuz etin yahnisi durumundaysa guncellemeniz gerekecektir.

Eger yaptirmayi dusunurseniz pm atabilirsiniz.
  • Network konusunu inceleyip yazarım, ayrıca mevcut sunucunun donanımlarını filan bugün akşama yazarım. İstemci sayısı nasıl arttırılabilir ve her eklenen istemci logo yu kullanabilirmi ?
  • Kullandiginiz bilgisayarlarda Active Directory, Domain ya da Client sistemi yoksa istediginiz kadar bilgisayar eklersiniz.
    Sistemi kac bilgisayarin kullanabilecegine ise satin almis oldugunu LOGO'nun kac kisilik lisans hakkina sahip olduguna bagli.
    Herkes o bilgisayara uzaktan baglanip isini yapiyorsa o kismini bilemiyorum
  • Merhaba,

6 sene önce çalıştığım şirkette benzer bir yapı vardı.

öncelikle sistemin hakkında birazda ha detay vermelisin mesela Domain yapısımı var workgroup mu?

sistemi görmem mümkünse

Yardımcı olabilirim.
  • 15 kullanıcılı LOGO kullanımı için BURADAKİ veya benzeri seviyede bir sunucu işinizi görür. Bunun için Server işletim sistemi +15 CAL lisansı +15 Logo kullanıcı lisansına ihtiyacınız olacak. 8 GB Ram ve RAID kurmanızı tavsiye ederim. Yedekleme için harici çözümler kullanmanızı tavsiye ederim ki NAS mantıklı bir çözüm olur. SQL kurulumu ve veritabanı aktarımını yapmayı, ayrıca zamanlanmış yedekleme kurmayı bilmiyorsanız sadece sistemi kurduktan sonra uzman birinden yardım almanız gerekiyor. Önemli noktalardan biride kullandığınız switch ve ağ yapısı. Mutlaka Gigabit switch kullanmanız, server üzerinde bulunan her 2 ethernetide kullanmanız sistemin çalışmasına %100 katkı sağlayacaktır. Logo clientlere kurulmadan server üzerindeki paylaşımdan masaüstüne kısayol atarak çalışan bir uygulama olduğundan bütün verileri server üzerinden çekecektir. Aşağıda işinizi görebilecek örnek bir server konfigürasyonu var.

server hakkında yardım lütfen

• Bugün yoğunluktan ilgilenemedim hiç, ama yarın server bilgilerini inceleyip yazacağım. Bakmam gereken yerler nereler?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.