Şimdi Ara

Servis sağlayıcısı interneti izleyebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İnternetten araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım. Servis sağlayıcısı benim internetim hakkımda tam olarak ne kadar bilgi toplayabilir?

Mesela girdiğim siteleri bilebilir mi?
    Facebook'tan kiminle konuştuğumu öğrenebilir mi?

Yoksa bunları öğrenmek için girdiğim siteye başvurmak zorunda mı?

Mesela mahkeme benim hakkımda internetimi izleme kararı çıkarabilir mi?

Yoksa teknik olarak böyle bir şey imkansız mı? Ben şifrelenerek veriler yollanıyor diye biliyorum. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamAdamson -- 21 Haziran 2014; 22:48:06 >

• servis sağlayıcı tüm internetini cihazlarından geçirdiği için evet her şeyini izleyip kayıt edebilirler. yani anlık olarakta izlerler, kaydedip 5 sene önce ne yapmışsın diye bakabilirler.

kanuni olmasada gizli servisler, mit gibi yapılar servis sağlayıcıların donanımlarına izleme cihazları koyabilir verilere erişebilir.

bunun yanı sıra google, facebook vb gibi firmalarda dogru reklam vermek ürün geliştirmek için her yaptıgının kaydını tutarlar. en son amerika izleme skandalında amerikanların bu firmaların verilerine eriştiği hatta fiber kablolara kanca atarak komple bir ülkeyi bile izleyebildikleri ortaya çıktı.

şifreleri kırabilir, ssl sahtekarlıgı yapıp güvenli baglantıları izleyebilirler.

en basitinden girdiğin sıradan bir internet sitesi bile sana benzersiz bir id verip takip edebilir.

kullandıgın işletim sistemine, hatta donanımlara, modemlere bile arka kapı koymuşlar.

daha kötüsü herkesin elinde artık akıllı cep telefonları var, gittiğin her yere götürdüğün bir izleme cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exeuntfor -- 21 Haziran 2014; 23:07:57 >

• Adam Milli İstihbaratta çalışıyor.
  • En iyisi vpn kullanmak. Arka kapi denen olayi bende duymustum amerikada bazi modemlere koyuyorlar mis kirmizi buton adi modem calistigi surece bilgileri baskalarina iletiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.