Şimdi Ara

Ses kart'ı aldım, Anakart'a uymuyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben o siyah yuvaya sey kcin dedim simdi hatirladim. daha dogrusu o mesaji yazincauyuyakalmisim:-)
    pci kart yuvasina daha djsuk pci takilabikir, tipki usb 3 yuvasina usb 1.1 takilabikecegi gibi. ya da agp 8x kart agp 4x yuvasina takilabikiyor, siz karti denediniz mi? belki bir hata yapiyorsunuz.
    driveri baska driverleri rast gele aramayin. everest ile bakin ses agygiti ismine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

ben o siyah yuvaya sey kcin dedim simdi hatirladim. daha dogrusu o mesaji yazincauyuyakalmisim:-)
    pci kart yuvasina daha djsuk pci takilabikir, tipki usb 3 yuvasina usb 1.1 takilabikecegi gibi. ya da agp 8x kart agp 4x yuvasina takilabikiyor, siz karti denediniz mi? belki bir hata yapiyorsunuz.
    driveri baska driverleri rast gele aramayin. everest ile bakin ses agygiti ismine.

Anakart üzerindeki tüm slotları denedim, maalesef hiçbirine kart girmiyor, az zorlasam girecekmiş gibi oluyor ama elimde kalır diye korkuyorum. Yok dostum iki diş fazla geliyor ses kartı. Anakart üstündeki slot girişleri, ses kartının girişlerinden 2 diş daha kısa, yani ses kartının girişleri uzun geliyor.
  • bu imkansiz aslindz. cunki pci girisi pci e girisinden kisa. :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartı almadan önce anakarttaki slotalara bakman gerekirdi kartında PCIe 2.0 slot var bu slota göre pci-e ses kartı alabilirsin

http://www.hepsiburada.com/liste/asus-xonar-dgx-51-pci-e-ses-karti/productDetails.aspx?productId=bd300903&categoryId=218 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 19 Aralık 2014; 22:08:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkangurkan

İlginiz için teşekkürler. Altta linkte verdiğim ses kartı sizin dediğiniz pcie uyumlu sanırsam. Bana bugün gelen ise bu karttan 50 lira daha pahalı olan bir kart. İki kartın girişleride bana sanki aynı gibi geldi. İki kartın metal girişlerini saydım, aynı uzunlukta görünüyor :) Eğer öyleyse pcie uyumlu olan bu kartta girişe girmezki? Kafam iyice allak bullak oldu..

Sözüne ettiğim kart

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd300903&categoryId=218&sku=BD300903&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CKXf4cvR0sICFWoCwwodZ0QA7A

Buda şu an elimde olan kart

http://www.hepsiburada.com/liste/asus-xonar-ds-a-71-pci-ses-karti/productDetails.aspx?productId=bd300897&categoryId=218#Gorseller

Şimdi üstteki kartı alsam, bu kartı, bu anakart'a takabiliyor muyum ?

evet ilk linkteki kart pcie bir kart. elinizdeki kartı bununla değiştirip gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. elinizdeki kartın slot uzunluğuyla yuvaların uzunlukları aynı gelebilir ama aynı değildir. en başta teknolojileri farklı. :D normalde elinizde kullanmadığınız pcie bir ekran kartı varsa yanyana koyun; olmadı internetten resimlerine bakın, 2 kartın bağlantı noktalarını ve kullandıkları teknolojileri karşılaştırın. farkı anlarsınız. :)

mesela normalde o girişlere pciex16 ekran kartlarını takabilirsin diyebilir normal bir kullanıcı. ama geriye dönük teknolojisi sayesinde pcie olan her kartı (burada pcie-x1 ses kartı yada pcie-x4 ssd kartı yada pcie-x1 tv kartı) o slotlara takıp kullanabilirsin. ama dikkat lütfen; pcie olmak zorunda...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.