Şimdi Ara

ses kartı hakkında bilgisi olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar normal youtubedan dinledigimiz ile spotifydan dinlediğimiz ses 1 değil. peki ses kartı alsak dinlediğimiz müziğin kalitesi artar mı? bilgisi olan varmı

• Senin kullandığın kulaklık veya ses sisteminin ses kalitesini ses kartın düşürüyorsa evet ses kartı fayda sağlar.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    düşürüp düşürmediğini anlamıyorum fakat daha iyi bir kalite için sağlam bir ses kartı gerekli sanırım
  • Öncelikle sağlam bir ses sistemi gerekli. Anakart üzerindeki ses kartı yeterli aslında. Üst düzey bir ses sistemin yoksa pek farkını göremezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 22 Haziran 2020; 14:56:44 >
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    ses kartından ziyade, ses sisteminin önemli olduğunu söylüyorsunuz
  • Themida46 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa ben de katılıyorum. Karttan ziyade sistem önemli, çünkü sesin oluşmasını sağlayan sistem çünkü. Ama kulaklık ya da hoparlör iyi ise anakartlardaki ses kartlarının ilettiği ses sinyallerine elektrik sinyalleri (parazit) karıştığı için bu sesleri duymanı sağlar ve seni rahatsız eder. Spotify ve Youtube için eğer çalan şarkının kayıt değerlerini (bit ve sampling rate) ses kartın karşılıyorsa kalitede pek sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Dediğim gibi iyi bir hoparlör veya kulaklık cızırtıları duyulabilir hale getiriyorsa o zaman ses kartının yetersiz geldiğini anlarsın.
  • Youtube'da şarkı, video formatına dönüştüğü için ses kaybı yaşanır. Spotify'da direk ses formatında dinlediğin için bu kaybı yaşamazsın. Yukarıda bir arkadaş bit ve sampling rate olayından bahsetmiş, spotify gibi müzik platformlarının yüklenen müzikler için belli standartları vardır. O standartların üzerine çıktığında spotify bunu convert ederek, şarkıyı spotify standartlarına uygun hale getirir ve o şekilde dinlersin. Bit, sample rate gibi olaylara takılma, onlar müzik üreticilerini ilgilendiren bir olay.

Ses kartına değinmek istiyorum, ses kartı dinlediğin bir müziği daha kaliteli yapmaz, alırsan boşa para harcamış olursun. Olay tamamen ekipmanlarda bitiyor, kaliteli ekipmanlar alırsan seside kaliteli alırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.