Şimdi Ara

Ses kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Basit bir kulakiçi kulaklık alıp telefonumda müzik dinleyip bilgisayarımda oyun oynamak istiyorum öyle oyuncu değilim zevk için ses kasıp arada bir oynamak istiyorum. Bununla ilgili harici ses kartı öneriniz ne olur? Araştırırken nelere dikkat etmeliyim? Mesela jbl t110 ile ikinci el 100 lira bandında bir ses kartı alsam katkısı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğiniz kulaklık ve 100 lira bandı bir kart ile (2. el bile olsa) bir katkısı olmaz kanısındayım. Zaten kulak içi kulaklıklarla ses kasamazsınız. Kasarım diyen varsa da kulak üstü kulaklık kullanmamıştır ya da oyunu zaten güzel oynuyordur. Fizik kuralları gereği (kişisel bir deneyim değil yani) kulak içi kulaklıkların sahne genişliği dar oluyor. Ses zaten kulağınızın içinden geldiği için ses yönünü tayin etmek çok zor. Tamam sağdan ya da soldan geldiğini anlıyorsunuz ama önünüzden ya da arkanızdan, yakından ya da uzaktan veya çaprazdan geldiğini kestiremiyorsunuz. Sebebi de sahnesinin dar olmasından kaynaklı. Bütün sesler dar bir sahneden geliyor. Kulak üstüne geçtiğinizde ve hatta arkası açık bir kulaklık kullandığınızda (kimi oyuncu kulaklıklarının arkası yarı açıktır) sahne genişliği direkt artıyor. Bu sefer ses gerçekten odanın içinden geliyormuş gibi hissediyorsunuz. Sahne genişliği de kulaklığın arkası açık olursa çok daha fazla artıyor.

Oyuncu değilim zevk için oynayacağım demişsiniz, ben de biraz detay yazdım ama anlatmak istediğim kulak içi bir kulaklıkla o zevki alamazsınız ya da ucuz bir ses kartıyla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Ses Kartı Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.