Arkadaşlar usb den bağlanan bir ses kartı almayı düşünüyorum yada almalımıyım tam karar veremedim burada bu konuyu açarak bilgi almak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
şuanda bilgisayarımda 8 yıldan beri kullandığım creative sound blaster audigy ses kartı bağlı ve git gide performansı düşmekte ama yinede onboarddakinden daha iyi bir ses vermektedir. ben yinede tam karar vermiş değilim ses kartı almak için, eğer üst model ses kartı alırsam eskisine nazaran neler değişecek bilmiyorum ve tereddüt içindeyim sanki pek fark olmayacakmış sanıyorum.
beni tereddüte düşüren şeyler eski ses kartı ve yeni alacağım ses kartının efek özelliklerini saymassak (THX, EAX, CMSS gibi ve bunların çoğunuda kullanmıyorum) kalan özellikler birbirine benzer mesela iki karttada 24 bit 96khz, gürültü seviyesinin aynı db olması gibi belki çipleri farklı olabilir ama ses kalitesi ne kadar değişebilir bilmiyorumda
genelde bluray film ve müzik dinlerim çok azda oyun oynarım. benim işimi rahatlıkla görebilecek masaüstü bilgisayara usb den bağlıyacağım ses kartı alabilirim. önerilerinizi bekliyorum
zafermtlZ
kullanıcısına yanıt
Dostum peki 5.1 olmasına gerek var mı? Ses sistemi olarak ne kullanıyorsun?
Açıkçası TR'de usb olarak adam akıllı bir ses kartı yok. Şu aralar piyasada en rahat bulunan usb kart, creative'ın surround usb modeli. O da bir halta yaramaz bir kart, 1 sene kadar kullandım. Sonrasında Asus Xonar DX aldım ve usb creative'in ne kadar b.ktan olduğunu anladım.
Yurt dışından sipariş verebilirim diyorsan ve stereo işini görecekse oldukça övgü almış bir ürün. Hatta forumdan bir arkadaş aynı ürünü satıyormuş. Siparişi geçtikten sonra farkettim. İlgini çekerse bir değerlendir. http://forum.donanimhaber.com/m_89420006/tm.htm
Yurtdışından sipariş geçebilirim diyorsan, konuyla ilgili bir başlığım vardı. Orada düşündüğüm diğer modellerin de linklerini görebilirsin. Ben içlerinde Hifimediy olanı tercih ettim. http://forum.donanimhaber.com/m_90364841/tm.htm
Bunların dışında bulabilirsen Asus Xonar U7 öneririm. TR'de pek bulunmuyor ve daha pahalı bir model.
creative inspire 5800 modelli 5+1 ses sistemini kullanıyorum yani alacağım kart 5+1 i desteklesin istiyorum
ama işte tereddüt içindeyim yukarıdaki kartlardan birisini alırsam eskiye nazaran ne değişecek belki daha çok efekli çıkabilir ama ses daha yüksek çıkarmı ses daha net çıkarmı bassları tizleri nasıldır bilemiyorum donanımsal özelliklerine bakarsak benim eski kartta 24bit 96khz alabilirim dediğim kartlarda aynı özellikte
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme