arkadaslar gecende bu hatayı vermisti surekli format atınca gecmisti yine aynı hatayı verior durduk yere badsoundcard hatası alıyorum herhangi bir ses alamıyorum hicbirseyden anakarttan ses driverını yuklemeye calısıncada yuklenemedi dior ne yapmam gerek realtek hd audio var surucu kaldırılmıyor veya tamir edilmior ne yapmam lazım 2 oldu bu format atınca driverı kurdum ne guzel calsıordu 1 hafta sonra anı hata yine lutfen yardım herseyin formulu format olmaması lazım
Çok genel bir durum. Bir çok sebebi olabilir yani.
İlk önce BIOS'a girin ve orada sound card seçeneğinin yanında on-board seçeneği aktif mi diye kontrol edin. Tabi bunu ses kartının on-board olduğunu varsayarak söylüyorum. Değilse sorun yok.
Eğer PCI ses kartı ise yine BIOS'dan PCI slotlarının durumuna bir bakın. Herhangi bir devre dışılık söz konusu var mı diye. Ayrıca DX üzerinden ses testi yaparak sorun hakkında biraz detay sahibi olabilirsiniz. Yine PCI ise kartı değişik bir slot üzerinde denemek yardımcı olabilir belki.
Anakartın sürücülerini güncelleyin. Ayrıca ses kartını güncellemeye çalışırken nasıl bir hata veriyor; onu da yazarsanız iyi olur.
Son olarak; durum görüntüleyicisinden (Denetim Masası > Yönetimsel) sorun ilgili biraz detay alabilirsiniz.
Dediğim gibi genel bir sorun. Kesin bir şey söylemek doğru olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme