Bildirim
SES KARTI TAVSİYESİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
UP -
Sanırım yardımcı olacak bir arkadaş yok..quote:
Orijinalden alıntı: pescatorett
UP -
creative z serisi alquote:
Sanırım yardımcı olacak bir arkadaş yok..
Alıntıları Göster -
Açıkçası Creative xfi 5.1 usb'den sonra Asus Xonar DX modeline geçtikten sonra dağlar kadar fark oldu. Bu sebeple Asus'un modellerine de bakmanızı tavsiye ederim.
Yalnız şu aralar pek stok bulunmuyor. Sanki geçenlerde Gold da ve Darty de birkaç modelini görmüştüm. İsterseniz bir bakın. Tabii anakartınızda hangi slot boşta ona göre karar veriniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Açıkçası Creative xfi 5.1 usb'den sonra Asus Xonar DX modeline geçtikten sonra dağlar kadar fark oldu. Bu sebeple Asus'un modellerine de bakmanızı tavsiye ederim.
Yalnız şu aralar pek stok bulunmuyor. Sanki geçenlerde Gold da ve Darty de birkaç modelini görmüştüm. İsterseniz bir bakın. Tabii anakartınızda hangi slot boşta ona göre karar veriniz.
quote:
Orijinalden alıntı: potur
creative z serisi al
Her iki modelide bir inceleyeyim. Asus'u 5.1 sistemde kullanabilir miyim? Fiyatı nasıl peki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pescatorett -- 10 Ocak 2014; 3:25:30 > -
100 tl altındaydı ve modelde dsx idi diye hatırlıyorum -
Bu modeli buldum Gold'da. Sizce nasıl?
Asus Xonar ds 7.1 -
Ds modeli bendeki dx'in bir altıymış (av-100 ve av-66 cipleri). Ama çok büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. Bunların hepsinin incelendiği bir test vardı. Alırken incelemiştim, çok büyük bir fark yok demişlerdi. Fakat benim sadece küçük pci soketi uygun olduğundan DX almıştım.
O/B ses kartından sonra müziklerde inanılmaz bir fark olacak ve bu fiyat aralığında aynı kalitede Creative alternatif maalesef yok. Hesap et, tırt Creative USB xfi 5.1 kart bile 220tl
Bu arada Bimeks'de bir düşük model olan Dg modeli var. Bütçeyi çok zorlamayım dersen bunu da değerlendirebilirsin.
http://www.bimeks.com.tr/urun/125507/asus-xonar-dg-5-1-internal-ses-karti.aspx#dealers
-
Sound Blaster modellere bak. -
bencede sound blaster bakquote:
Orijinalden alıntı: choiboungee
Sound Blaster modellere bak. -
https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=61843355
Asus ses kartları ile ilgili forum başlığı. Buradan birçok modelin incelemesine ulaşabilirsiniz.
Bu arada Creative öneren arkadaşlar bilmiyorum Asus deneme şansınız oldu mu? Creative USB 5.1 xfi surround kartından sonra Asus müzikte inanılmaz şekilde detaylı, temiz ve güçlü geldi. Aynı şekilde oyunlarda ve filmlerde ise resmen arka hoparlörlerin varlığını hatırladım. Bu sebeple ilk elden deneyimli biri olarak kesinlikle Asus diyorum.
Arkadaş tam olarak bütçe belirtmemiş ama piyasada 200tl'ye kadar Creative'in Asus'a denk bir kartı yok. Üst modelleri kullanmadığım için fikir yürütmem doğru olmaz.
Fakat hepimizin bildiği Asus kalitesini bariz şekilde hissediyorsunuz. Ki Creative kadar bo.ktan sürücü problemi yaşatan bir firma daha yoktur herhalde.
Bu arada elinizde gerçekten çok kaliteli bir hoparlör takımı yoksa ses kartına 500tl vermek saçmalık olur. Sonuç olarak ses kalitesi en çok hoparlöre bağlıdır. Bunun yerine en azından müzik kalitesini arttırmak için önlere 300-400tl'ye bir monitör hoparlör alırsınız. O zaman müzikte kaliteyi hissedersiniz. Surroundlar için ise piyasadaki herhangi bir 100tl'lik 5.1'i alıp bağlarsınız.
Herneyse yazı biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuştur.
-
Benim Asus tan yana bir şüphem yok zaten herşeyin en iyisini asus yapıyor bende bir asus hayranıyım -
açık konuşayım bilmiyordum ses kartında kaliteli olduğunu nedenini söyleyeyim asusun bir huyunu sevmiyorum herşeye markasını basıyor olur olmadık parçaya. sonra hiç yetkin olmadığı konularda sorun olunca çözüm üretemiyor anca değiştiriyor vs.
Xonar diyorsunuz yani bu bütçelere -
Ikinci el'de 190-200 TL civarlarına Creative SB Z ses kartı satılmakta. Maddi olanağı biraz zorlayın bence, buna değdiğini göreceksiniz. Ben de SB ZxR kullanıyorum ve Z serisi gerçekten harika.. -
Asus her türlü, daha berrak sese sahip, DS modeli dahi mutlu eder. Çok fazla para vermenize gerek yok -
Bu dediğin fiyat şişirme olayını ses kartında Creative yapıyor. Üstüne üstlük adam gibi ürün yapmadan. Dediğim gibi son serilerini incelemedim ama Creative'den sonra Asus'a geçtikten sonra gerçekten çok ciddi bir fark oldu. -
Öncelikle aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler. DX modelini aramama rağmen bir yerde bulamadım. Sizin söylediklerinizden DS'nin pek de ses kalitesi olarak farklı olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Eğer DX bulamazsam DS modelini alma ihtimalim yüksek. -
Ben X fi titanium kullanıyorum (Düz)quote:
Öncelikle aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler. DX modelini aramama rağmen bir yerde bulamadım. Sizin söylediklerinizden DS'nin pek de ses kalitesi olarak farklı olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Eğer DX bulamazsam DS modelini alma ihtimalim yüksek.
Ses kalitesi olarak çok iyi. Kristal netliğinde sesleri var.
Lakin bu güzelim ses kartlarını, Creative'in adam akıllı driver çıkarmamasından dolayı bazen tam verimli kullanamıyorsunuz. -
z serisi al kafan rahat olsun creative bu sefer yapmış recon gibi değil çok sağlam kart yapmışlarquote:
Orijinalden alıntı: Renal Tebüler Nekroz
Ben X fi titanium kullanıyorum (Düz)
Ses kalitesi olarak çok iyi. Kristal netliğinde sesleri var.
Lakin bu güzelim ses kartlarını, Creative'in adam akıllı driver çıkarmamasından dolayı bazen tam verimli kullanamıyorsunuz.
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- 3 uzun bip sesi
- nvidia g sync açma
- antimalware service executable nedir
- pbo enhancement nedir
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- işlemci kıyaslama
- samsung exynos 1380
- intel core ultra 9 285k
- mediatek dimensity 9300+
- rtx 5060
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X