arkadaslar ben yaklaşık olarak 1 yıldır rap müzik yapıorum elimdeki sistem: Asus P5GMX 1333 anakart Harici Ses Kartım yok P 4 3,06 ghz 2gb ram Mikrofon: PEGASUS OV007 10 tl lik bi mik :)
şimdi biliyorum sistem çok yetersiz ama ben bu sistemle bir yıl boyunca oldukça güzel kayıtlar çıkardım son zamanlarda dip gürültüsü arttı ve kayıt alamıyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim öte yandan
bu sisteme Creative 5.1 yada 7.1 ses kartı + shure c606 mikrofon almayı düşünüorum mik ve ses kartı hakkında fazla bilgim yok bu ekipmanlar arka fondaki dip gürültüsü için yeterli olurmu ve şuan anakartın üzerindeki ses kartı asus işte kaç bitlik benim alacağım ses kartı kaç bit olması gerekio daha ii kayıt almak için bütçem kısıtlı yardımcı olucak arkadaslara şimdiden tşkler.
elindeki sistem iyideğil ve bunlarla iyi kayıtlar çıkardıysan helal tabi bütçe önemli ama rap kayıt için miksere gerek yok onu kafamızdan çıkaralım :D ardından behringer c1 mic ve m-audio usb 2 ses kartı yeterli olacaktır ayaklık pop filter ws bunlarda alırsın kablolar 20 tl ye aldım ben. aletleri toplam hepsini 600 tl ye tamamlarsın