Benim problemim bilgisayarım mausu hareket ettirdiğim zaman ve örn. winamp çalarken pencereleri aşağıya atarken cırt cırt sesleri yapıyor ve winamp çalışır durumdayken herhangi bir pencereyi tutunca ses boğuluyor.sisteme defalarca format attım ve her işletim sistemini kurdum.mausumu değiştirdim.IDe kablomu değiştirdim ekram kartı ses kartı modem ve hdd yi değiştirdiğim halşde hala parazit devam ediyor.lütfen bana yardım edin şimdiden teşekkürler. bu arada driver sorunlu diil anladığım kadarıyla problem anarkartta olabilirmi?cmos ayarlarınıda sıfırladım hala aynı yardım pLs. aynı problem oyunlarda ve film izlerkende oluyor...
irq catismasindan tut fiziksel dahil her ihtimal var ben de boyle bir sorun yasadim tek tek baglanti kablolarini kontrol ederken bir baktim cd-rom dan anakarta giren ses kablosu oturdugu yerden mi baska bir sebepten mi cizirtiya sebep oluyor soktum rahatladim
makinede cok uzun zaman işlemler yapınca (8-10 saat falan ) bu tip şeyler olur yani Ram doluyor bişey yapamıyor. boyle şeyler olunca restart atarsan bence bişey kalmaz
Bunlarin haricinde haporlorde rahatsiz eden distorsiyon ve hisirti duyuyorsaniz. ses karti cd-rom arasi kabloyu cikartabilirsiniz, yada cikartmayin cdrom sesini kapali tutun, gerektigi zaman acin. Bunlarin disinda tv kapali oldugu halde cok dusuk bir hisirti ses duyuyorsaniz line in'i kapali tutun, kullanacagiz zaman acarsaniz. kullandigiz tv ses karti suruculerinden kaynaklanabilir, elektrik sebesinden sisteminizin yakinlarindan calisan elektromanyetik dalga yayan cihazlardan etkilenebilir. ornegin bilgisayarinizda yaninda calisan florans lamba bile hem monitorde titremeye hemde haporlorde cizirtiya neden olabilir. ben bunlari bizzat yasadim.
maus nedir ?
areels
maus=mouse fare demek:) arkadas kisaca maus olarak yazmis, yoxa bildigin fare [bandt]
teşekkürler arkadaşlar ama klavyeye basınca bile cızırtı yapıyo bu melet başka önerileriniz varmı cdromu söküp denicem şimdi hadi bakalım... :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme