merhabalar benim behringer um2 ses kartım var ve ibanez grg170dx gitar kullanıyorum. Ses kartına steelseries arctis 3 kulaklık bağlıyorum ses almak için ama ses beni tatmin etmiyor fazla. Bu ses kartından kaynaklı mıdır yoksa başka bir kulaklık alsam bir fark olur mu? Oluyorsa da düzgün bi kulaklık öneriniz var mıdır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSCOrp07 -- 17 Ağustos 2022; 12:31:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ses kartına kulaklık
-
-
Arctis oyuncu kulaklığı olduğu için frekans cevabı da ona göre. Ben de plantronics kullanıyordum. Tiz sesler daha önde, baslar daha geride kalıyor mesela. Ama direkt stüdyo işi bir kulaklık taktığınızda frekans cevabı düz olduğu için direkt gelen sesi olduğu gibi alıyorsunuz. Aynı durum ses kartları için de geçerli. Elimde mikrofon düzgün çalışsın diye çin işi bir ses kartı vardı. Kartta bas namına bir şey yoktu. Sonra focusrite alınca ciddi bir fark oldu normal müzik için kullandığım kulaklığı takınca bile. Bir de kulaklıktan aldığınız ses ne yönde tatmin etmiyor, biraz daha detaylandırabilir misiniz?
-
Hocam tellere sert vurduğumda direkt boğuk bir ses gelmeye başlıyor. Ses çok bozuluyor. Guitar rig 6 kullanıyorum ses almak için üstte sert vurduğumda direkt kırmızıya geliyor sinyal şeyi. Um2 açıkçası en basit behringer biliyorum aşırı kaliteli değil ama böyle bi 400 500e düzgün bir kulaklık alsam biraz da olsa değişiklik olur mu ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ses clip oluyor. Gain'i kısmanız lazım. Kırmızıyı hiçbir zaman görmemeniz gerekiyor. Kırmızı olduğunda ses dijital olarak oluşturulmadı anlamına geliyor. O yüzden seste bozulma oluyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X