Şimdi Ara

Ses sistemi icin amfi ve subwofer tavsiyelerine ihtiyacim var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 3cxjcb

TAVSİYE İÇİN SİZEDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. VERDİĞİM FOR X İÇİN FİYAT ARALIĞI Q LİNE İLE EŞDEĞER . ARALARINDAKİ ÖZELLİKLERİ HENÜZ KARSİLASTİRMADİM AMA QLİNE DA OKUDUĞUM KADARIYLA ORJİNAL OTO TEYİPLERI İÇİN HAZIR GİRİŞ OLDUGU

Alıntıları Göster
    Önemli değil umarım yardımcı olabilmişimdir. Piyasa bir çok üründe olduğu gibi oto ses sistemlerinde de çin malı çakma ürünler var. Kime ve hangi ürüne güveneceğimizi şaşırmış durumdayız. Adı sanı duyulmamış markaların bir çoğu amerikan ve rus ürünü aralarında çok kalitelileride çok dandikleride mevcut. Qline markasının sıfır ürününü bulmak çok zor bulsanız bile fiyatı aşırı şişirilmiş oluyor. Amfi ve teyp için garantili 0 ürün tercih edilmesinden yanayım fakat bilindik bir arkadaştan temiz bir üründe tercih edebilirsiniz. Orjinal teybinizde rca çıkışı mevcut değilse her tür amfiyi teyp dönüştürücüsü kullanarak kullanmanız mümkün. Dönüştürücü fiyatları kalitesine göre 20 TL den başlayıp 200 TL lere kadar çıkabiliyor. Piyasa en çok tercih edilen dönüştürücülerin fiyatları 40-50 TL civarındadır. Amfi fiyatları sınıflarına göre değişiyor. Piyasada en çok AB sınıfı giriş ve orta sınıf diyebileceğimiz ürünler tercih ediliyor. Üst sınıf D sınıfı denilen ürünlerde mevcut ses kalitesi bakımından daha iyi ve bir çoğu işlemcili cihazlar. Amfide çıkış gücünün yanı sıra kanal başına hz ve db ayar yapabilmek sub, mid, tiz gibi seçeneklerin olması büyük avantaj sağlıyor. Kaliteli geliştirilebilir bir ses sistemi yapmak istiyorsanız bu tip ürünleri tercih etmeniz faydalı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakancekic88

Önemli değil umarım yardımcı olabilmişimdir. Piyasa bir çok üründe olduğu gibi oto ses sistemlerinde de çin malı çakma ürünler var. Kime ve hangi ürüne güveneceğimizi şaşırmış durumdayız. Adı sanı duyulmamış markaların bir çoğu amerikan ve rus ürünü aralarında çok kalitelileride çok dandikleride mevcut. Qline markasının sıfır ürününü bulmak çok zor bulsanız bile fiyatı aşırı şişirilmiş oluyor. Amfi ve teyp için garantili 0 ürün tercih edilmesinden yanayım fakat bilindik bir arkadaştan temiz bir üründe tercih edebilirsiniz. Orjinal teybinizde rca çıkışı mevcut değilse her tür amfiyi teyp dönüştürücüsü kullanarak kullanmanız mümkün. Dönüştürücü fiyatları kalitesine göre 20 TL den başlayıp 200 TL lere kadar çıkabiliyor. Piyasa en çok tercih edilen dönüştürücülerin fiyatları 40-50 TL civarındadır. Amfi fiyatları sınıflarına göre değişiyor. Piyasada en çok AB sınıfı giriş ve orta sınıf diyebileceğimiz ürünler tercih ediliyor. Üst sınıf D sınıfı denilen ürünlerde mevcut ses kalitesi bakımından daha iyi ve bir çoğu işlemcili cihazlar. Amfide çıkış gücünün yanı sıra kanal başına hz ve db ayar yapabilmek sub, mid, tiz gibi seçeneklerin olması büyük avantaj sağlıyor. Kaliteli geliştirilebilir bir ses sistemi yapmak istiyorsanız bu tip ürünleri tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Alıntıları Göster
    Hemde çok yardımcı oluyursunuz . Saolun. Dediklerinize katılıyorum . İyi birşeyler ortaya koymak için sabırlı bir süreç gerekiyor. Bunun için soruyoruz ve cevaplariniz sayesinde öğreniyoruz. TEŞEKKÜRLER.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hemde çok yardımcı oluyursunuz . Saolun. Dediklerinize katılıyorum . İyi birşeyler ortaya koymak için sabırlı bir süreç gerekiyor. Bunun için soruyoruz ve cevaplariniz sayesinde öğreniyoruz. TEŞEKKÜRLER.

Alıntıları Göster
    Bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Bende oto ses sistemleri konusunda aşırı bilgili sayılmam. Daha önce ev sinema sistemleriyle alakalı çalışmalarım olmuştu. Oto ses sistemleriyle alakalı bilgilerin çoğunu bu forum sayesinde edindim. Forumda çok yararlı bilgiler mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

bişey değil. anfinin kanal başı 4 ohm rms değerlerine bakacaksın. alpine f1200 kanal başına 50w rms, köprülendiğinde 130w rms denmiş. bu değerler senin için yeterli değil. normal bir kullanıcı için üretilmiş bir anfi bu. sen en aşağı kanal başına 4 ohm 100w rms bak. bu işte de f p olan marka Qline dır. qline pioneer ürünü değildir.

Alıntıları Göster
    size bir iki srum daha olacak. Qline 110.4 alacağım o kesin. Bugün cadence 10 cm hoparlor verdi bir arkadaş .
    Ses sistemi icin amfi ve subwofer tavsiyelerine ihtiyacim var
    Ses sistemi icin amfi ve subwofer tavsiyelerine ihtiyacim var . Amfili kullanırsın falan dedi pek inanmadım. Amfili çalışırmı dayanırmı acaba. Birde Qline 3000.1 denk geldi 2 kanallı kanal başı 500 rms diyor eleman. Bu amfi için ne dersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakancekic88

Bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Bende oto ses sistemleri konusunda aşırı bilgili sayılmam. Daha önce ev sinema sistemleriyle alakalı çalışmalarım olmuştu. Oto ses sistemleriyle alakalı bilgilerin çoğunu bu forum sayesinde edindim. Forumda çok yararlı bilgiler mevcut.

Alıntıları Göster
    Az çok farketmez usta saolasın. Aynı soruyu sanada soruyum
    Ses sistemi icin amfi ve subwofer tavsiyelerine ihtiyacim var.
    Ses sistemi icin amfi ve subwofer tavsiyelerine ihtiyacim var Bugün cadence 10 cm hoparlor verdi bir arkadaş . 
     . Amfili kullanırsın falan dedi pek inanmadım. Amfili çalışırmı dayanırmı acaba. Birde Qline 3000.1 denk geldi 2 kanallı kanal başı 500 rms diyor eleman. Bu amfi için ne dersiniz. 

• quote:

Az çok farketmez usta saolasın. Aynı soruyu sanada soruyum
    .
    Bugün cadence 10 cm hoparlor verdi bir arkadaş . 
     . Amfili kullanırsın falan dedi pek inanmadım. Amfili çalışırmı dayanırmı acaba. Birde Qline 3000.1 denk geldi 2 kanallı kanal başı 500 rms diyor eleman. Bu amfi için ne dersiniz. 

Alıntıları Göster
    Coaxial hoparlörler amfilide kullanabilirsin amfisizde sana kalmış. Coaxial hoparlörler genelde düşük rmsli oldukları için amfisiz sistemlerde direkt teybe bağlanarak kullanılıyor. Qline 3000.1 modeli benim bildiğim kadarıyla tek kanal yani mono bass amfisi 1 ohmda 3000rms güç çıkışı vardır 2 ohmda 1800rms 4 ohmda ise 900rms. Sadece bas bağlayacaksan sağlamsa iş görür.

• Abi valla hedefim alpine typar R serisi çift bobin 38 lik bass . Şimdilik sıfır ayarında almanya'dan gelmiş 38 lik çift sargı jbl ve resmini gösterdiğim hoparlörler var. Ek olarak guzel temiz bulabilirsem .alpine R serisi 17 lik hoparlor ekleyeceğim. Yavaş yavaş oluşturacağım ama bidaha bozmayacagım. Hep bir üst seviye için ürünler belirlemeye çalışıyorum. Şu an öncelik elimdeki tesisatı kullanmak . Bu tek kanal 3000.1 amfi alpine 38 Lik R serisi ni calistirabiliyorsa ilerde ki tesisat için olacak. Oyüzden sizin bilgileriniz benim ve benim gibiler için oldukça önemli
    CEVAPLARİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.