Şimdi Ara

Ses sistemi için yalıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eve oto ses sistemi kurdum her şey iyi güzel ama yankı sorunu var

Ses sistemi için yalıtım

resimdeki gibi dolap kapaklarını deldirip ovalleri oraya koydum dolap kabin gibi oldu ama ovaller bas vurdukça içeride yankı yapıyor çok kötü ses çıkıyor kapaklar açıkken baslar yumuşak çok güzel ama kapatınca berbat acaba içini halıfleksle kaplasam sorun ortadan kalkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba arkadaşım uğultuyu azaltıp basların daha temiz ve tok çıkmasını sağlamak için öncelikle titreşimi azaltman gerekir. bunun için kullanabileceğin iki malzeme var. 1) Otomobillerin karoser titreşiminden kaynaklanan gürültülerin azaltılmasında kullanılan kendinden yapışkanlı bitüm esaslı ağır plakalar var. aşağıda örnek resmini vericem. bunları yapıştırdığın yüzey çok az titreşeceği için sesler toklaşacak ve titreşimden kaynaklanan bozulmalar önlenecektir. 1 paketi sana yeterli olur ancak fiyatları biraz tuzludur, pakette yaklaşık 6 adet 25 cm X 50 cm ebadında plakalar bulunur ve fiyatı 80 - 90 TL yi geçebilmektedir. ikinci seçenek daha uzcuz yollu olur. 2)
    esas olarak su izolasyonu amacıyla kullanılan yine kendinden yapışkanlı bitüm esaslı, ağırlığı biraz daha az ve daha ince Bitüself marka bir ürün var bu da titreşimlerin engellenmesine yardımcı olacaktır, rulosunda 10 cm X 1 mt malzeme bulunur (farklı ebatları da mevcuttur) yaklaşık 20 TL civarına gelir ve yeterli olur kanaatindeyim.
    malzemeni aldıktan sonra önce hoparlörlerini yerlerinden çıkart, sonra kabin görevi gören dolap iç kısımlarına ve hoparlörlerini taktığın kapak kısımlarının içlerine bu titreşim önleyici malzemeleri güzelce ölçü alarak ve saç kurutma makinası ile biraz ısıtarak yapıştır (her parça birbirinin üzerine yaklaşık 1 cm basacak şekilde iyice yapışmalı ve kenar birleşimlerinde boşluk kalmamalı). uygulamayla ilgili ayrıntıları internette de bulabilirsin. kapakta hoparlör yuvalarına denk gelen yerdeki malzemeyi maket bıçağı ile kestikten sonra hoparlörünü takabilirsin. artık ses daha az uğultulu ve tok olacaktır. eğer hala rahatsız edici bir uğultu varsa iç kısımlara halıfleks veya en iyisi piramit şeklinde akustik süngerler var , hoparlörün tam iç karşısına denk gelen yüzeye yapıştır çok faydasını göreceksin. umarım çok karışık olmamıştır.
    yardımcı olabileceğim birşey olursa mesaj atman yeterli. kolay gelsin.

• Henkelin teroson terodem sp 100 titreşim önleyici plakaları :

Ses sistemi için yalıtım
  • bu da bitüself, her yapı marketinde ve çoğu nalburda bulabilirsin :

Ses sistemi için yalıtım
  • Çok sağol, yarın bitüself dediğin malzeme için nalbura bakayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim, sormak istediğin bişey olursa mesajıma cevap yazarsan yardımcı olmaya çalışırım
  • SES YALITIMI YUMURTA SUNGER GIBI OLANLARDAN TERCIH EDERIM GENELDE STUTYOLARDA ONLAR KULLANILIYOR DAHA TOK SES VERIYOR ;) AMA SENIN TERCIHIN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheque123123

SES YALITIMI YUMURTA SUNGER GIBI OLANLARDAN TERCIH EDERIM GENELDE STUTYOLARDA ONLAR KULLANILIYOR DAHA TOK SES VERIYOR ;) AMA SENIN TERCIHIN

merhaba arkadaşım, söylediğin doğru bende arkadaşa yukarda belirtmiştim, titreşim önleyici levha yapıştırıldıktan sonra üzerine piramit akustik sünger de koyarsa uğultu falan kalmaz, ama dolap kapağına hoparlörleri monte ettiği için bence titreşim önlemesi de gerekiyor, şahsi fikrim tabii. faydalı olması açısından yaptığım naçizane bir uygulamadan bahsetmek isterim. 2 ay önce kadar kendime bir sinema - müzik sistemi yaptım. öncesinde sony müzik seti kullanıyordum, basları oldukça kuvvetliydi. salonda köşede duran bir gümüşlük dolabımız var arka suntasında yüksek baslarda zıngırdama, içindeki çanak çömlekte tıngırdama ve köşede biriken bas seslerden dolayı rahatsız edici uğultu oluyordu. arabama ses izolasyonu uygularken biraz araştırmalar yapmıştım, bu çerçevede önce yukarda resmini verdiğim henkelin titreşim sönümleme levhalarını dolabın arkasına tamamen kapladım, onların da üstüne komple piramit akustik sünger döşedim. sonra yeni sistemimi kurdum, yeni sistem çok daha güçlü olmasına rağmen artık en ufak bir zıngırdama ve rahatsız edici uğultu yok, tabii buda müzik dinleme zevkini kat kat arttırıyor. akşam resim eklerim. umarım bu tarz sorunları olan arkadaşlara faydası dokunur.

•  Ses sistemi için yalıtım

Ses sistemi için yalıtım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.